Reklama

Reklama

Temná zákoutí

Susan si nepřeje nic víc než otěhotnět a žít pak s manželem a rodinou spokojený a šťastný život. Jenže taková existence by byla příliš jednoduchá a krásná. Susan začínají pronásledovat noční můry, v nichž se probouzí coby Karen Clarkeová, žena zatížená hrozivou minulostí a bez naděje na lepší budoucnost, navíc pronásledovaná tvory z té nejzazší temnoty. Zpočátku Susan dokáže cizí realitě vzdorovat, ale s postupem času se hranice smazávají a brzy přestává být zřetelné, co je ještě skutečnost a co už jen špatný sen připomínající hrozivý očistec. A hlubiny duše hlavní hrdinky jsou stále temnější stejně jako atmosféra britského hororového thrilleru, s nímž v roce 2006 debutoval režisér Ray Gower. V hlavní roli se můžete těšit na půvabnou Thoru Birchovou, známou u nás především z multioscarové Americké krásy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra temné strany se mi líbila a v kontrastu s blonďatým světem se dá označit za perfektní. Výborná byla i Thora Birch a špatná nebyla ani režie, která mě nechávala v nejistotě, takže jsem prakticky až do konce netušil, co je sen a co realita. Těšil jsem se na konec, ale po něm mi výraz zkysnul. Prostě jsem to nepochopil. A ať o tom přemýšlím z jakékoliv, pořád se nechytám. Proto jen 50%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočení horor, s dobrým nápadem. Dívka co trpí ńoční můrou, v kterých ožívá ona jako by v jiném světě mnohem ponurejším. Celý film sledujeme jakoby dva souběžné děje a čekáme , který z nich je vlastně ten pravý. Pointa je poté trochu překvapivá.(né sice úplně originální) , ale sem se velice dobře hodí. Někdy se už i člověk ztrácí co je realita a co jen sen a nebo vize. Ps-scéna s penisem v márnici mě hodně pobavila. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zasa ďaľšie sklamanie. Nové milénium akosi zatiaľ nepraje horrorovej filmovej tvorbe. Zlaté éra tohto žánru je ďaleko za nami a nová vlna neprináša nič zaujímavé. Ray Gower sa o to pukusil vo svojom režisérskom debute, "V tmavých zákutiach". Snaha a odhodlanie natočiť moderný, dynamický psycho horror bola obrovská, no výsledok nie je až taký oslnivý. Cítil som z toho inšpiráciu filmami geniálneho Davida Lyncha, ale v podaní neskúseného začiatočníka Raya Gowera to nemalo takmer žiadny účinok. ** ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Takovouhle s*ačku jsem dlouho neviděla :D :D Nesmyslné, nepřehledné a ještě ke všemu příšerně natočené a ty interiéry :D Byla jsem ráda, že jsem to měla za sebou :) A to jsem si ten film pustila ještě ke všemu omylem, páč jsem se těšila na Temná zákoutí, ale pořád jsem si říkala, že se to rozjede a ono ne :D Jediné z čeho jsem měla radost, ale zároveň si nejsem jistá, zdali se tím dá vůbec chlubit - že hudební skupina Limp Bizkit se nechala inspirovat tímto snímkem a v podobně laděném duchu natočila svůj videoklip i s hlavní představitelkou Thorou Birch. A je to na moji nejoblíbenější píseň a zároveň můj nejoblíbenější klip :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ray Gower natočil svou prvotinu(scénář, režie) a jak je vidět tak je to taky jeho poslední film. Od té doby už nic nenatočil. Možná ví proč. Sice nejde o vyloženě špatnej film ale je ve všech směrech nedotaženej. Určitě se tu najde pár vydařenejch pasáží a jsem celkem rád, že jsem zase viděl Toru Birch(nikdy mi nevadila) ale jak už jsem psal chtělo by to po všech stránkách ještě doladit. V hodnocení jsem se rozhodoval mezi 2-3hvězdami ale tentokrát se přikloním k té nižší variantě. 2hvězdy. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama