Reklama

Reklama

Temná zákoutí

Susan si nepřeje nic víc než otěhotnět a žít pak s manželem a rodinou spokojený a šťastný život. Jenže taková existence by byla příliš jednoduchá a krásná. Susan začínají pronásledovat noční můry, v nichž se probouzí coby Karen Clarkeová, žena zatížená hrozivou minulostí a bez naděje na lepší budoucnost, navíc pronásledovaná tvory z té nejzazší temnoty. Zpočátku Susan dokáže cizí realitě vzdorovat, ale s postupem času se hranice smazávají a brzy přestává být zřetelné, co je ještě skutečnost a co už jen špatný sen připomínající hrozivý očistec. A hlubiny duše hlavní hrdinky jsou stále temnější stejně jako atmosféra britského hororového thrilleru, s nímž v roce 2006 debutoval režisér Ray Gower. V hlavní roli se můžete těšit na půvabnou Thoru Birchovou, známou u nás především z multioscarové Americké krásy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Takovouhle s*ačku jsem dlouho neviděla :D :D Nesmyslné, nepřehledné a ještě ke všemu příšerně natočené a ty interiéry :D Byla jsem ráda, že jsem to měla za sebou :) A to jsem si ten film pustila ještě ke všemu omylem, páč jsem se těšila na Temná zákoutí, ale pořád jsem si říkala, že se to rozjede a ono ne :D Jediné z čeho jsem měla radost, ale zároveň si nejsem jistá, zdali se tím dá vůbec chlubit - že hudební skupina Limp Bizkit se nechala inspirovat tímto snímkem a v podobně laděném duchu natočila svůj videoklip i s hlavní představitelkou Thorou Birch. A je to na moji nejoblíbenější píseň a zároveň můj nejoblíbenější klip :) ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Co je sen a co vlastně skutečnost? Tahle neustálá oscilace mezi realitou a světem plných prapodivných bizardností mě zprvu zmátla natolik, že jsem sám nevěděl, zda se mi to celé jen nezdá. Po nějaké chvíli, ale začal tenhle neustálý kolotoč brutálně nudit a já čekal jen na závěrečný finále, které mimo jiné stálo za starou bačkoru. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nepostrádá to správnou hororovou atmosféru, přesto si myslím, že se z této látky dalo vytěžit víc. Je to trochu nepřehledné, byl jsem z toho, jak říká major Terazky "volaaký zmetěný". Ty scény ze Susanina podvědomí byly opravdu strašidelné. S filmem jsem spokojen tak napůl. Mou "hororovou" duši úplně neuspokojí, ale dívat se na to dalo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zasa ďaľšie sklamanie. Nové milénium akosi zatiaľ nepraje horrorovej filmovej tvorbe. Zlaté éra tohto žánru je ďaleko za nami a nová vlna neprináša nič zaujímavé. Ray Gower sa o to pukusil vo svojom režisérskom debute, "V tmavých zákutiach". Snaha a odhodlanie natočiť moderný, dynamický psycho horror bola obrovská, no výsledok nie je až taký oslnivý. Cítil som z toho inšpiráciu filmami geniálneho Davida Lyncha, ale v podaní neskúseného začiatočníka Raya Gowera to nemalo takmer žiadny účinok. ** ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Dark Corners je strašně zmatené dílko, ve kterém se prostě chtě nechtě po čase musíte ztratit. Určitě to nebyl hlavní záměr režiséra, který nám chtěl jen ukázat zase jeden skvělý psycho thriller s koncem, ze kterého padneme tvrdě bolestně na zadek. Ale střihač to možná trochu přepísk a je z toho chaos. Osobně jsem však po dedukci, která se mi rýsovala v hlavě během závěrečných titulků, pochopil co nám chtěl Raye vlastně ukázat. Hercům zvlášť pak speciálně Thore Birch, která ztvárnila hlavní roli nemám co vytknout. Perfektně zvládnuté jak po grimasové tak hlaškovací stránce. Původně jsem chtěl dát pouze dvě hvězdičky za ten hořký guláš, ale trochu se mi to rozložilo v hlavě a celkové hodnocení zvyšuji ještě o jednu třídu vzhůru. Doufám, že další film od Growera bude méně splašený a vy ostatní co jste film ještě neměli štěstí vidět si před shlédnutím vyčištěte hlavu a třeba na pointu přijdete... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama