Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Adriana je unesena obchodníky, kteří na lidském „zboží“ vydělávají milióny dolarů. Její sedmnáctiletý bratr Jorge se na vlastní pěst vydává po stopě únosců. Potká se s Rayem (Kevin Kline), texaským policajtem, kterého zločinci připravili o celou rodinu. Společně pronikají na nebezpečnou půdu sítě mezinárodních obchodníků se sexem mezi Mexikem a Spojenými státy. Pronásledování Adrianiných únosců je vede ze španělské čtvrti Mexico City až na tajnou internetovou aukci se sexuálními otroky v Americe. Musí vyhrát závod s časem než bude Adriana prodána a navždy zmizí v nelítostném podsvětí. A to je místo, ze kterého se vrací jen málo obětí...

Scénář k filmu (ne)lidský kšeft napsal Jose Rivera, který již má na svém kontě nominaci za scénář k filmu Motocyklové deníky. Příběh unesené dívky je inspirován článkem Petera Landsemana The Girls Next Door, který vyšel v New York Times Magazinu v roce 2004. Roli policajta Raye ztvárnil Kevin Kline, držitel Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Ryba jménem Wanda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

mira007 

všechny recenze uživatele

Obchod se ženami je asi jeden z nejodpornějších, takže pokud se ta látka zpracuje kvalitním filmovým způsobem bude to film, který na člověka má opravdu silný dopad. To není bohužel tenhle film, který sráží mnoho nelogických nesmyslů ( Polka zadržená na hranicích a vrácená jako Mexičanka? prodej holek přes internet a pak platba v hotovosti v nějakým baráku uprostřed města, lustrování zákazníka, když už je u pachatelů a oběti - trochu pozdě ne? atd) a to nemluvím o tom, že na realističnosti ubírá to, že navzdory odpornému surovému tématu se bál režisér ukázat byť jen bradavku, aby to náhodou někoho nešokovalo? Pokud bych chtěl vidět realističtější mechanismus obchodu se ženami pustil bych Obchod s bílým masem (2005), ikdyž i ten má pár amerických korektních brzd, pokud bych chtěl vidět něco syrovějšího vycházející ze skutečnosti dal bych Sex traffic (2004) nebo Informátorka (2010) a pokud bych chtěl vidět něco, co mi přiblíží realitu a zvedne se mi žaludek tak si dám finskou Očistu (2012), který má sice jen pár minut o obchodu s lidmi, ale tam člověk mrazivě pochopí asi všechno to ponížení, beznaděj a důvod proč není jednoduché z tohoto byznysu vyskočit ikdyž má šanci. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Od začátku hodně drsný film, chvílemi jsem byl opravdu rozhozen z toho, co jsem viděl. Napřídkad scéna v obilí. Pokud by byl film trochu jinak zakončen, dal bych jistě plný počet. Cesar Ramos sice není herec k pohledání, jeho herecké nadání je nic moc, zato charismatický Kevin Kline mne dostal. Ve zkratce velmi dobrý film, který má své mouchy, ale také má své šokující momenty, kterými vás chtě nechtě dostene, protože nikdo normální se asi necítí dobře, když se dívá na utrpení malých slečen a dívek. ()

Reklama

faana21 

všechny recenze uživatele

Začátek slibný, zbytek slabý. V příběhu najdeme bot asi jako u Bati, jen s tou kvalitou si už nejeden divák nezadá. Což je škoda, protože náměť je vpravdě silný. Míra nereálnosti je značná, nicméně odhlédneme-li od tohoto faktu, film diváka strhne. A co teprve reálná skutečnost... hrůza jen pomyslet... ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Hodně drsné, syrové, kruté, od začátku do konce, ale velmi dobrý film. Atmosférou hodně připomíná třeba Amores Perros, k čemuž přispívá i výrazný Marco Pérez (Manuelo) v jedné z klíčových rolí. Dobré tempo a napětí od začátku do konce. A jde fakt o hodně. Ač je to americký film (byť se částečně odehrává v Mexiku) podobá se spíše kvalitní mexické produkci, konkrétně pak filmům Alejandra Gonzáleze Iñárritu, ať už kamerou a stylem, tak i nekompromisní krutostí scénáře. Scéna s Veronikou, kdy volá domů do Polska, co se dozví a co pak udělá, nahlodá víru v původně tušený happy end. Chmurné a smutné vyznění pak podtrhuje úplně poslední záběr filmu. Bohužel mě ale na filmu jedna věc rušila a to byl celý příběh Jorgeho s nalezením nečekaného spojence atd. Přišlo mi to jak naroubování klasického hollywoodského příběhu s velmi klišovitou postavou do toho mexického autentického pekla. I výrazově mi tahle část příběhu přišla nesourodá se zbytkem filmu. Celkově ale velmi slušné! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY. Filmu "Trade" se dá vytknout řada věcí - především dost neuvěřitelné náhody, které hrají v ději tak velkou roli (např. setkání Jorgeho a Raye, jejich následný střet s pedofilem, který právě koupil chlapce atd.), nepříliš věrohodný dobrý konec, kdy policie přece jen zasáhne jako deus ex machina, nebo podezřele krátká cesta přes polovinu severoamerického kontinentu z Mexico City do New Jersey. Rozhodně bych ale snímku nevytýkal absenci napětí nebo špatně napsané (tím méně zahrané) postavy - jejich údajná "blbost" (MrHlad) a "demence" (Lichty) mi nějak uniká, mně osobně jednání aktérů připadalo poměrně reálné, herecké výkony představitelů Raye, Jorgeho nebo unesených děvčat si určitě zaslouží pochvalu. Celkem vzato - "Trade" se zabývá hodně závažným (a bohužel též aktuálním) tématem a dělá to více než dobře! ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama