Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zubař Doug, nešika Dudley, podpantoflák Bobby a právník Woody, který přišel o veškeré peníze, prožívají krizi středního věku. Jsou obklopeni ženami, které je nechápou nebo rovnou opouštějí, dětmi, které je nerespektují, a pracemi, které je neuspokojují. Tito čtyři muži nacházejí jediný oddech v pravidelné jízdě na motorkách do místního baru a zpět. Woody ale nutně potřebuje změnu a navrhne, že by si mohli opepřit svůj nudný život na předměstí a vydat se na motorkářský výlet napříč Amerikou. Ani jeden z nich nemá tušení, že se během cesty za svobodou a volností setkají se skutečným motorkářským gangem Del Fuegos a že dojde k odhalení překvapivých tajemství ve vlastních řadách. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (490)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pozor! Varování ministra dopravy! Silné motorky jsou návykové! A jízda na nich může vést i k vaší smrti! Jooo, i Divočáci by o tom mohli vyprávět své, včetně toho ohrožení na životech. Jde sice "zase" a "jen" o únik z reality všedního dne, o čemž pojednávala již řada jiných filmů (i road movies), ale díky velmi dobré obsadě "odepsaných existencí" se povedlo jen lehce nadprůměrný scénář převést do koukatelné podoby, která místy i zaměstná vaši bránici. Sympatický štěk dostal i bezstarostný jezdec Peter Fonda a byť filmový motor ve druhé půlce už místy začíná trochu škytat, se závěrečnými titulky ještě chytne svěží dech v podobě vtípku s pořadem typu (trochu spoileruji) Jak se staví sen. Celkem je to tak na 70%. Btw. Marisa Tomei měla ve filmu už 43 let??... NEUVĚŘITELNÉ! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Říkají si Divočáci, jsou to čtyři nerozluční přátelé a právě se rozhodli drandit si to na svých mašinách napříč státy za vytouženou "svobodou". Celá věc se má trochu jinak a oni tak trochu utíkají si odpočinout od stereotypu rodinného života v naději nalézt lepší zítřek. A běda tomu, kdo jim zhatí jejich plány. Zvláště pak, pokud jim cestu zkříží nepřátelský gang skutečných motorkářů vedených pološíleným Rayem Liottou. Úsměvnou komedii spolehlivě drží Travolta, Allen, Lawrence a Macy. O něco zajímavěji však vyznívají vedlejší herecké party, které si na starost vzala půvabná Marisa Tomei, veterán Peter Fonda nebo třeba teploušský policista Johna C.McGinleyoho. Scenáristicky se jedná o celkem přímočarou "road movie", která je poskládána mozaikovitě ve sled komických situací, které díky zkušeným hercům nevyznívají až tak trapně. Dějově je to tedy poměrně slabé, ale i tak jsem se pobavil. A nakonec to všechno i přes všechny peripetie zdárně režisér Walt Becker dovedl do celkem uspokojivého, ale nijak převratného konce. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oleee boze, ja vim, ze to je proste desne stupidni, ale nemuzu si pomoct, ja se dobre bavil. Navic uz tu hodne dlouho nebyl nejakej poradnej film s motorkama. Film nenudi, vtipy jsou slusny a nikdy nezklouznou k trapnosti nebo nechutarnam, i kdyz to je misty namale (pytel s hovnama...). Navic je hlavni ctyrka fakt dobre vybrana, bal jsem se, ze Lawrence na to vypada moc mlade, ale nakonec kazdej dostane stejne prostoru a kazdej predvede neco slusnyho a ackoliv ani jeden z hlavni ctyrky nepredvadi nakej extra vykon, tak to nevadi, pac to jsou sympataci. A hodne me potesily mensi rolicky, Liotta je tady docela drsnej, potesil me Héctor Jiménez, ultra krutej Kyle Gass, kterej samozrejme zpiva a vypada pri tom spravne perverzne a naprosto genialni ultra buzna McGinley. Zkratka oddechova blbustka u ktery se nemusi moc premejslet, ktera misty zadrhne, ale misty ma fakt skvely fory a ktera se nesnazi o nic vic nez pobavit a to se ji dari slusne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Krize středního věku je zřejmě solidní prevít. A tak si banda upocených padesátníků řekne dost, vzájemně si rozmašíruje mobily (!) a vyjede na svobodnou cestu směrem k pobřeží Pacifiku. Bez pravidel, bez závazků. Čeká je ale ranec nesmyslných dobrodružství v sitcomovém balení, které se třou se zdravým rozumem (epizodky s teplým policistou, koupání na Adama), vrcholící v jednom zapadlém městečku. Čekal jsem otevřenou silnici před čtveřicí chlápků, co budou nostalgicky projíždět krajinou, pronášet moudra, vzpomínat, hrát jim bude rocková hudba let minulých a v několika silných momentech to dofrčí až do finále. Jenže ouha.. Je až s podivem, jak se čtveřice takových hereckých stálic (plus pouze statující Marisa Tomei nebo Ray Liotta) mohla nechat do něčeho podobného přemluvit. Naprosto otřepané gagy, nepříjemně známá klišé, dialogy jako z telenovely a děj jakoby si jej během jednoho utahaného dopoledne vymyslely děti na pískovišti. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Divočáci se podobně jako Dobrodruzi z velkoměsta ocitli ve slepé uličce středního věku a vydávají se "s větrem ve vlasech" za přeludem - mládím a svobodou. Nablýskané motorky a kožený ohoz se brzy jeví jako jediné fešácké a není to jen prostata a prázdná nádrž, co volá po satisfakci. Mně byla tahle "born to be wild" jízda moc příjemná, aby taky ne - netlačilo mě sedlo, neměla jsem jazyk na vestě a nešlapal mi na přezky gang rozběsněných "origoš matroš" motorkářů, smála jsem se od plic, se songy si podupávala a nad Peterem Fondou užasla. Na 4* nemusim čekat, až mi narostou fousy a pupek a dávám je už teď. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Jackova (Ray Liotta) motorka má na sobě logo Orange County Choppers. Motorka byla sestavena společností, která se proslavila v show Americký chopper (od r. 2003). (CliffLee)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. února 2007 v Hollywoodu (Los Angeles, Kalifornie). (BMW12)

Související novinky

Po Divočácích přijdou Staří psi

Po Divočácích přijdou Staří psi

26.06.2007

Souvislost mezi komediemi Wild Hogs a Old Dogs je evidentní. Opět je tu studio Walt Disney Pictures, vrací se režisér Walt Becker i hlavní hvězda (ačkoli s nynější hvězdností Johna Travolty to není… (více)

Reklama

Reklama