Reklama

Reklama

Špionážní thriller z prostředí FBI byl natočen na základě skutečných událostí. Mladý agent O´Neill je pověřen sledováním svého nadřízeného Roberta Hanssena, který, jak se ukáže, už léta pracuje pro ruskou stranu…  V květnu 2001 byl zatčen Rober Hanssen, agent amerických tajných služeb a specialista na IT zabezpečení, který byl později usvědčen z patnáctileté spolupráce s ruskými špióny. Šlo o největší informační průlom v dějinách USA.
Americký špionážní thriller vypráví příběh mladého agenta FBI Erica O'Neilla, který je pověřen, aby sledoval svého nadřízeného Roberta Hanssena kvůli podezření ze sexuální úchylky. Eric však zjistí, že je to věřící katolík a věrný manžel, a začne k němu vzhlížet s úctou jako k „prototypu“ vzorného amerického občana. Když však posléze vyjde najevo pravda, musí vedle nepříjemného prozření a manželské krize řešit také dilema, jak nezklamat dobrého přítele a zároveň poctivě plnit pracovní povinnosti...
V hlavních rolích držitel Oscara Chris Cooper a Ryan Phillippe, režii má Billy Ray. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Thriller z prostředí FBI natočený na motivy skutečných událostí. Osobně bych očekávál filmové zpracování největšího úniku informací z FBI z trošku většího záběru. Děj je situován až dva měsíce před samotné zatčení Roberta Hanssena (Gary Cooper), kdy je do jeho kanceláře nasazen nováček FBI Eric O'Neill (Ryan Phillippe), který doufá že mu tento nejednoduchý úkol pomůže stát se plnohodnotným agentem FBI. Postava zrádce Hanssena je tak bohužel vykreslena jen z části, nedozvíme se příliš informací o tom jakým způsobem v minulosti jednal, jaké byly pohnutky aj. Možná v tomhle není jasno ani v oficiálních spisech, nicméně od filmu bych očekávál trochu víc. Klavírní hudba na pozadí z not Mychaela Danna jen utvrzuje fakt, že jde spíš o komorní drama, atmosféra totiž vcelku zaostává. Tenhle snímek však staví na výborných hereckých výkonech hlavních představitelů a režii. Škoda jen toho slabšího scénáře, tenhle námět měl určitě navíc. 75% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Miestami nezaškodí vložiť do prehrávača aj nejakú komornú krimi drámičku. Zvlášť keď je natočená podľa skutočných udalostí a rozpráva príbeh jedného úplatného amerického agenta, ktorý síce paktuje s rusmi, má "nejaké tie" úchylky, ale doma to hrá na pravoverného kresťana, pre ktorého neni nič krajšie ako nedeľa, keď môže doobeda zbehnúť do kostola a poobedie stráviť s vnúčatami. No neľúbte ho :) ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Inteligentny spionazny thriller podla skutocnosti, ktory ma asi dva problemy a to v mnozstve dialogov a v tempe filmu, ktore bolo prilis pomale, chvilami az nudne. Mna sice dej zaujal, ale nepovazujem ho za nejaky vynikajuci thriller. Avsak musim pochvalit herecke vykony Chrisa Coopera, Ryana Phillippa alebo Lauru Linney. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Celú kauzu okolo Hanssena si matne pamätám z médií, bol svojho času okolo toho dosť veľký humbuk. Musím priznať, že Breach ma dostal a fest bavil- od začiatku až do úplného konca! Cooperov herecký výkon nemôžem nazvať inak ako excelentný. Príbeh je značne zjednodušený, no inteligentne spracovaný, v určitých momentoch nepríjmene dusný a napínavý. Mám rád špionážne filmy a tento radím bezpochyby do toho najlepšieho za posledné obdobie...4,5*/5 ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Chris Cooper táhne celej tenhle film na zádech jak Obelix obelisk, zatímco Ryan Phillippe je sice snaživej, ale dost nezajímavej týpek. Vcelku podařenej zástupce žánru je podle skutečný události a sleduje historii z jinýho úhlu než starší filmik s Williamem Hurtem. Udrželo to moji pozornost, takže bez problému za tři. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • V priebehu svojej 22 ročnej kariéry špióna prezradil Hanssen 50 ľudí. Troch z nich KGB popravila. (Smok)
  • Eric O`Neill odišiel od FBI v máji 2001. S manželkou Juliannou teraz žijú vo Washinghtone, kde Eric praktikuje právo. (Smok)

Související novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (více)

Reklama

Reklama