Reklama

Reklama

Život je nádherný

  • Velká Británie This Wonderful Life
Krátkometrážní / Animovaný
Velká Británie, 2002, 14 min

Režie:

Liam Kemp

Hudba:

Liam Kemp

Obsahy(1)

Autor Liam Kemp se vydal cestou co možná nejdokonalejšího napodobení reálných tvarů. Na mostě nad říčkou se chystá k sebevraždě mladá žena. Prstýnek na ruce naznačuje, že v jejím případě jde o nešťastnou lásku. Dívka si vše rozmyslí, když v papírové krabici na břehu najde odložené miminko. Stráví s ním několik krásných chvil. Nakonec se však ocitně opět na mostě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

bobrux 

všechny recenze uživatele

Ne animace není dokonalá, skutečně některé pohyby působí až příliš uměle. Děj je jednoduchý a pro někoho možná málo zajímavý, ale je až k nevíře co všechno lze vyjádřit mimikou hlavní postavy ve spojení s působivou hudbou, která se vám vryje pod kůži. Nejkrásnější věci nejsou složité a překombinované. Nejkrásnější věci jsou jednoduché a tento jednoduchý krátkometrážní animák vás bezpečně dožene k opakovanému shlédnutí... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá historka o jednom ztraceném prstenu a jednom nalezeném kojenci, s pěkně vyanimovanou tváří hlavní hrdinky, s otřesně nepřirozeným pohybem hlavní hrdinky (zásada číslo jedna: nikdy neanimuj lidskou chůzi, každý ví, jak vypadá) a s poměrně nečekaným rozuzlením. Jen mi není jasné, proč se podobný námět někdo rozhodl zpracovat technikou 3D animace, na hraný film by to sice bylo příliš banální a zbytečné, nicméně zbytečné přiměřeně délce realizace. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 10/10/// +nádherná grafika, povedená animace (vlasů, listí), smutný příběh -škoda, že se tam nemluví/// Když bych hodnotil čistě technickou stránku, tak ta je bravurní. Tedy pokud pominu lehké zaškobrtaní v pohybu postav. Ty ovšem stejně nejsou moc akční, takže to zas tolik nevadí. Možná si toho ani nevšimnete. Jinak většina technicky dobře odvedených věcí postrádá příběh a to ostatní co tvoří snímek jako celek. Tady to z mého pohledu dopadlo dobře a i děj má něco do sebe./// Celkem 76%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sice musím obdivovat autora, který to celé vyrobil sám (včetně hudby), ale celkově to zas kdovíjaká sláva není. Fotorealistická animace je velice nevděčná. Tady vypadají dobře vlasy vlající ve větru (stejně jako větve a listí stromů či tráva), ale třeba pohyb postavy a její interakce s okolím jsou zoufalé. Příběh taky nic moc. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Život je nádherný, ale tenhle krátký film není... Je pěkné, že si Liam Kemp natočil svůj malý digitální film, ale to je asi tak vše. Nějaká výrazná hloubka či myšlenka se mi tu nijak nenabízí a už samotné sledování s každým rokem starším a "méně kvalitním" digitálním vzhledem prostě ztrácí na zajímavosti. Třeba příště to bude lepší... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama