Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (572)

lamps 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip není vtipem aneb nechte už ten poklad raději ležet. Je to pravda hollywoodsky roztomile sladěné a hvězdně obsazené mysteriózní dobrodružství, které se naštěstí ani nebere moc vážně a navzdory přepálené stopáži funguje coby nenáročný obrazový relax více než uspokojivě, ale není zde jediný důvod, proč vyzdvihovat jeho omezené filmařské kvality čtvrtou ohleduplnou hvězdou a činit tak z něj v mé divácké stáji dílo hodné doporučování a chvalozpěvů... Neškodný, nezávadný a neurážlivý, ale přesto prachsprostý ambiciózní průměr. ;) 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Lovců pokladů není horší než první. To je důležité říct hned na začátek a jemně dodat, že neznám příjemnější odpočinkový film. Tam, kde Indiana Jones chce být nutně vtipný nebo legendární, mávne Nicholas Cage rukou a jede se dál. Problém je jinde a to ve faktu, že druhý díl Lovců pokladů v podstatě nemá pravého záporáka, což mi chybělo. Je to škoda, protože i když se nevyznám v historii USA tak jak bych si přál, stále film a celá honička potřebuje větší hybnou sílu pro děj než je "obžalování" z dědečkovy velezrady. Jinak je to zábava jak se patří, na které je poznat každý dolar a některé scény jsou tak velké (např. závěr), že už vás jiné filmy nebudou tolik "překvapovat" a "oslňovat". Snad do třetice to bude propojení kladů obou dílů a půjdu s hodnocením výše. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to v podstate rovnaké ako prvý diel, len v Knihe tajomstiev sa hľadá niečo iné.Herci, akcie a celkové to dobrodružstvo všetko ostáva rovnaké.Čo je zároveň aj dobre, ale na druhú stranu aj škoda, pretože nič moc nové sme nevideli (možno akurát tak viac vtipov).Takže to opäť ostalo pri fajn napínavom akčnom dobrodružstve s fajnovom výpravou, hudbou, sympatickými hercami, svižným strihom atď. 80% - 4* ()

Lima 

všechny recenze uživatele

I když je to ukecaný, jak Fidel Castro na sjezdu, dost rychle to odsýpá, takže člověk nemá ani čas přemýšlet na těmi tunami historických a scenáristických zhovadilostí a vlastně o ně ani nejde. Je to stejně pitomé a jen o trochu zábavnější, než kterýkoliv díl seriálu „Lovci pokladů“. Akorát s tím rozdílem, že Tia Carreru vystřídali herci těžkého kalibru a Jerry Bruckeheimer se zase praštil přes kapsu. Při bleskových konstrukcích Nica Cagea („Slova „rezolutní“ a pak „dvojčata“……aha, takže to musí být akronym pro britskou loď ´Resolute´, ztracenou roku 1800…“) by i Sherlock Holmes blednul závistí, pokud by si při nich neklepal na čelo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Turteltaubova družina v čele se zářícím Cagem zařazuje oproti už tak dost solidní jedničce vyšší rychlost, žene se za dalším pokladem a tentokrát i spravedlností a i přes občasné zaváhání slečny logiky se všechno děje v tak zabijáckém tempu, že jsem nestačil dýchat. Chci věřit, že i přes mnohaleté odklady to Gatesovi dotáhnou i do třetího dílu. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 220 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 459,2 mil. (NIRO)
  • Helen Mirren (Emily Appleton) byla díky roli ve filmu Královna (2006) pozvána na setkání s královnou Alžbětou II., ale nemohla se zúčastnit, protože právě v Jižní Dakotě natáčela tento film. (c.tucker)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama