Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (572)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už od mala mám hodně rád Nicolase Cage a mezi moje nejoblíbenější filmy neodiskutovatelně patří právě oba Lovci pokladů. Už jsem to viděl tolikrát a jen lituji, že jsem na to tenkrát nešel do kina. Film nabízí zajímavé obsazení, děj, akci a Ben s Rileym jsou hodně zajímavá ústřední dvojice. Myslím si, že je tento film nedoceněný. Doufám, že už konečně přijdou s tím třetím filmem, kde pořád přepisují scénář nebo co vlastně...100% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Marianne Wibberley, Cormac Wibberley .. O nic horší (ba ani lepší) rodinná podívaná ze stejné "Disney" škatulky jako předešlý National Treasure. Nenáročné, lehce a rychle stravitelné, tak aby se pobavilo/neurazilo dětské ani dospělejší publikum. Hlavně nezačněte přemýšlet nad souvislostmi ve scénáři. 50%. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

První díl byl jednoduchý, ale zároveň dynamický, zábavný a měl určité meze. První pokračování je jednoduché, dynamické, zábavné, ale jsou to takové hry bez hranic. Nicolas Cage řeší rébusy a šifry bez zbytečných zádrhelů, svižně a jeho neocortex si umí dát do souvislosti všechno se vším. Navíc je tu příliš očividných náhod a nelogičností. Jenomže! Turteltaub dává lidem to, co chtějí vidět. A tak hlavní hrdinové šnorchlují po Oválné pracovně a Buckinghamském paláci nebo se vrtají v hlavách zakladatelů Ameriky vytesaných do Mount Rushmore - (atraktivní část). Diane Kruger hledá naušnicí pomocí zaujímání sexy poloh, londýnské uličky provětrá automobilová honička a Cage předvede několik teatrálních výstupů - (zábavná část). Obě části se ve filmu střídají převážnou část stopáže, takže o nějaké nudě nemůže být řeč. Peníze se sypou a Turtletaub začíná chytat Saw syndrom. A pokud to bude stále výdělečnější, tak před takovým dvanáctým dílem s názvem Lovci pokladů: Počítadlo prdů se bude muset třást i Titanic... 130 miliónů dolarů(rozpočet)/457,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/97,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Na stejný úrovni jako jednička. Přibylo trochu víc akce, postav (Ed Harris mi přišel o něco lepší než Sean Bean) a prostě je to toho víc, ale lepší to neni. Herci mi tu přišli sympatičtější než v jedničce (Cage byl v jedničce takovej suchej, tady ale furt dělal nějaký držky a prostě strašný píčoviny, třeba jak hrál ožralu v Buckinghamském paláci, Justin Bartha je docela vtipnej a hádky mezi Jonem Voightem a Helen Mirren mi přišly docela sympatický). Odsejpalo to docela rychle, ale podruhý už bych se u toho možná trochu nudil. Prostě tak 70%, je to stejně dobrý jako jednička, ale proto o * míň, nějak mě to v ničem nepřekvapilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý malý chlapec (v Americe) ví, že rodina N.Cage je pošpiněna. Nezbývá než unést prezidenta….. PŘÍBĚH:***rébus stíhá rébus a není čas přemýšlet, kdo co ví a odkud. Alespoň, že padouch Ed Harris ví, že o ničem nemusí přemýšlet či dokonce pátrat. Pár logických seků a nelogické chování vynahradí druhá polovina, která z filmu zanechá pocity podobné prvnímu dílu. Nemá smysl očekávat víc./ HUMOR:**lehké pousmání z vás zřejmě dostanou hašteřící se rodiče (ano, máti je nová postava). Další malé vtípky doprovází celý děj, což je jedině dobře./ AKCE: ***auto honička se střelbou, vymoženosti moderní techniky, se kterými se vše stejně bude zdát nemožné a velmi jednoduché. Závěr ve Zlatém městě to vynahradí./ NAPĚTÍ:***spíš než napětí dostává ke konci prostor také dobrodružství. Tušíte jak to dopadne, ale přece jen… se dočkáte i speciálních efektů. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Vo filme zaznie, že pátranie generála Custera skončilo pri Little Big Horne. V skutočnosti bol Custer pri Little Big Horne z celkom iných dôvodov, aj keď tieto dôvody mali tiež určitú spojitosť so zlatom. V skutočnosti boli na území Indiánov nájdené veľké ložiská zlata a Custer sem bol poslaný ako veliteľ vojnovej výpravy, ktorá mala „nespolupracujúcich” Indiánov násilím vytlačiť z oblasti. Custer bol zabitý pri nepripravenom a nezmyselnom útoku na indiánsky tábor. (Hodnotim)
  • Protože díky prvnímu dílu herci své postavy důvěrně znali, dostali do rukou ještě nedokončený scénář, aby mohli příspět svými nápady a postřehy. (xjane)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno