Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 276)

Radko 

všechny recenze uživatele

Ono je mať dobré nejaké vnútorné morálne štandardy. No keď ich je príliš, prichádzajú rozpory. A tento film je ich plný. Príklad: na jednej strane oddanosť právu a oficiálnej, zákonmi písanej spravodlivosti - oproti tomu na strane druhej spravodlivosť vykonaná osobne formou popravy zmrda, či využívanie kamošov z drogovej scény na prehliadku domu úchylákov. Trvanie na spolupatričnosti biologickej rodiny versus zjavná neochota a drogou narušená neschopnosť ľahtikárskej matky postarať sa o potomka je druhou konfrontáciou zvláštne nastavených pravidiel. Nekompromisné trvanie na spravodlivosti, ktoré je silnejšie ako fungujúci vzťah je treťou rozpornou vecou v rámci jedného filmu. Je ich ešte viac a vlastne takto vo filme vďaka za ne. Pretože dokážu po pozretí podnietiť diskusiu. A to je len dobre. A ako kriminálna dráma tiež uspokojivé. Takže za štyri hviezdičky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pohřešuje se malá holčička. Modleme se! Víte li něco, zavolejte…Pořád se usmívala…. U takovýchto filmů mám problém, že až moc prožívám děj. K mému milému překvapení, zde nic nepůsobí ,,nechutně“, snad jen myšlenka – zda a v jakém stavu ji najdou. Přesto pozdější skutečnosti mohou ve člověku navyklému normálnímu rodinnému životu vyvolat mírné deprese. O překvapení není nouze a C.Affleck je dobrej, až sympatickej. A jestli budete na konci vytočení do nepříčetnosti, uvědomte si, že je to jenom film a s reálným životem to nemá nic společného. My přece víme, CO JE SPRÁVNÉ A CO DOBRÝ SKUTEK… ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl zlý, napsal bych, že Gone Baby Gone je chytrý film pro průměrného diváka, ale průměrný film pro chytrého diváka, protože mezi "ty lepší" nepřináší nic moc nového. Ben Affleck používá celkem ohraných postupů citového vydírání, kdy k hlavnímu hrdinovi přílepí hned od začátku milou přítelkyni, která ho doprovází doslova všude, jen proto, aby ho závěrečné dilema bolelo co možná nejvíc + unešená holčička je přesně ten typ s dlouhými blonďatými vlásky a medvídkem v ruce, který si o únos vyloženě "říká"... Ale proč to filmu vlastně vyčítat? Není to zápor, jen fakt. Film sice používá ohraných, ale za to dobře fungujicích prostředků. Kvalitní dialogy diváka spolehlivě zabaví i donutí k zamyšlení a také se mi líbila klidná kamera (zejména záběry během západu slunce a ten úplně poslední záběr), která ruku v ruce ladila s poklidným vystupováním Caseyho Afflecka. 8/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Silné drama, velmi dobře napsané, ale především brilantně zrežírované. Pod zde několikrát zmíněný myšlenkový přesah bych se podepsal, to dilema, které se v závěru od hlavní postavy přenese i na diváka, je působivé a ten poslední záběr, bože, to je dokonalost sama. A hlavně - celé to vyprávění má prostě ŠMRNC a je jedno, jestli jde o mrazivě drsnou scénu s pedofilem v 2.půlce filmu, nebo o pouhý dialog mezi dvěma protagonisty. Opravdu radost pohledět. A Casey Affleck? Artikuluje divně, působí divně, vypadá divně :o), ale všechno dohromady z něj dělá tuze zajímavou personu, ze které jsem nemohl odlepit zrak. Bene, do budoucna hraj tak jako v ´Hollywoodlandu´, přitom nadále rozvíjej svůj nepochybný režijní talent a mě nezbyde, než opakovat: "Těšilo mě. Velmi." ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Výborné Krimi/Drama, vypilovaný scénář do posledních detailů, skvělé herecké výkony Casey Affleck, Ed Harris a klasicky Morgan Freeman. Dobře zvolený je i soundtrack, filmu přidává na prožitku, celkově je snímek napráskaný emocemi a taky slovíčko ,,fu*k,, často uletí (nevadí). Gratuluji Benovi Affleckovi, v životě bych to do něj neřekl a myslím že by měl radši zůstat za kamerou, než si hrát na herce. 9/10* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Jill Quigg získala malú úlohu Dottie celkom náhodne, a to keď sa začala nahlas hádať s filmovým štábom, ktorého produkčné bariéry jej bránili prejsť a vyzdvihnúť svojho syna zo školy. Ben Affleck bol tak ohromený jej hlasným nadávaním, že ju požiadal, aby sa vo filme objavila. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Bostone, Cambridge, Chelsea, Medford, Lynn, Quincy, Sherborn, Needham, Waltham a Winchester (Massachusetts, USA) a v Culver City (Kalifornia, USA). Obdobie natáčania trvalo od 19. mája do 6. augusta 2006. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama