Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 276)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že tento film je jedno veliké kvalitně natočené klišé. Matka, která se nestará o své dítě, hlavní hrdina, který je schopnější než všichni policajti, podivné dialogy, kterým nikdo neuvěří. Všechny ty postavičky jsou typizované, nijak nevybočí. Prostě nalinkované podle pravítka. Ale zase abych jen nehaněl, Ben Affleck se jako režisér asi neztratí, jeho premiéra v režisérském křesle bude i tak vnímána kladně. Po rozmýšlení nakonec dám tu čtvrtou hvězdu. Své kvality film má. 70% ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck si teď musí určitě pokládat tu samou otázku jako (a nejen) já: proč vůbec ztrácel deset let čas s herectvím (to může s čistým svědomím přenechat svému bratrovi) a něvěnoval se od počátku rovnou scénáristice, příp. režii - obé mu jde značně lépe. Ve svém režijním debutu předkládá totiž divákovi velmi zajímavou otázku s množstvím nejednoznačných odpovědí: měl by člověk vůbec lpět na dodržování zákonů i vlastních zásad ve společnosti, kde na ně nikdo další nehledí? A přinese mu to v noci klidný spánek...? ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o Benův debut, tak to klobou dolů, protože režisérsky se jedná o superkvalitu, problém však nastává s obsahem dlouhé stopáže. Casey s Michelle působí nevýrazně což nejlépe vidíš při vzájemných scénách s Morganem nebo Ed Harrisem, který ač v daleko menších rolí na sebe vždy dokáží strhávat mnohem víc pozornosti, no a druhý minus jsou dialogy , ty jsou vícemeně o hovnu a tak místo aby situace gradovala, přijdeš do finále a je ti to tak nějak jedno i když myšlenková linie případu je velmi silná. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#95 Film, kterého si staří Affleckovi cenní asi ze všech filmů nejvíce. Kde jinde totiž najdete důkaz, jak moc talentu oba jejich kluci pobrali. Je to drsný příběh plný špinavých lidí a ne-příliš pěkného zacházení s dětmi, rozhodně ale plný překvapení a konstantně vysokého napětí. Povedené krimi a ještě lepší drama. Zápletka, kterou prostě budete chtít rozluštit. 7/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zneklidňující inteligentní thriller s provokativním námětem a ještě provokativnějším vyústěním, který staví proti sobě právo a spravedlnost, resp. trestní zákoník a morálku. Dokonce zkoumá hranice etického chování, když relativizuje pojmy dobra a zla. Jeho hrdinové nejsou černobílí a jsou navíc vystavení mezním situacím, které vyžadují opravdu zásadní a těžká rozhodnutí. Chytrý scénář přináší několik podstatných zvratů v pohledu na postavy a jejich počínání a dá se to film se dá sledovat nejen jako brilantní detektivka, ale i jako výborné psychologické drama. Navíc je film skvěle obsazený a profesionálně zrežírovaný i zahraný. S pěti hvězdičkami v tomhle případě nemám nejmenší problém. Celkový dojem: 95 %. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Počas natáčania Michelle Monaghan začala tiež pracovať na filme Tesne vedľa (2007), čo si vyžadovalo, aby si dala ostrihať ofinu. Preto ju museli potom pridať ako vizuálny efekt, aby sa zachovala kontinuita. (Arsenal83)
  • Amy Ryan (Helene McCready) mala počas konkurzu tak presvedčivý bostonský prízvuk, že sa jej režisér Ben Affleck opýtal, z ktorej časti Bostonu pochádza. (ladko)
  • Film sa mal začať premietať vo Veľkej Británii 28.12.2007, ale premietanie bolo odložené na neurčito kvôli podobnosti filmu a zmiznutia 4-ročnej Madeleine McCann, ktorá zmizla z prázdninového apartmánu počas dovolenky v Portugalsku 3.5.2007 zo skutočného života. (ladko)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama