Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 275)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o Benův debut, tak to klobou dolů, protože režisérsky se jedná o superkvalitu, problém však nastává s obsahem dlouhé stopáže. Casey s Michelle působí nevýrazně což nejlépe vidíš při vzájemných scénách s Morganem nebo Ed Harrisem, který ač v daleko menších rolí na sebe vždy dokáží strhávat mnohem víc pozornosti, no a druhý minus jsou dialogy , ty jsou vícemeně o hovnu a tak místo aby situace gradovala, přijdeš do finále a je ti to tak nějak jedno i když myšlenková linie případu je velmi silná. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl zlý, napsal bych, že Gone Baby Gone je chytrý film pro průměrného diváka, ale průměrný film pro chytrého diváka, protože mezi "ty lepší" nepřináší nic moc nového. Ben Affleck používá celkem ohraných postupů citového vydírání, kdy k hlavnímu hrdinovi přílepí hned od začátku milou přítelkyni, která ho doprovází doslova všude, jen proto, aby ho závěrečné dilema bolelo co možná nejvíc + unešená holčička je přesně ten typ s dlouhými blonďatými vlásky a medvídkem v ruce, který si o únos vyloženě "říká"... Ale proč to filmu vlastně vyčítat? Není to zápor, jen fakt. Film sice používá ohraných, ale za to dobře fungujicích prostředků. Kvalitní dialogy diváka spolehlivě zabaví i donutí k zamyšlení a také se mi líbila klidná kamera (zejména záběry během západu slunce a ten úplně poslední záběr), která ruku v ruce ladila s poklidným vystupováním Caseyho Afflecka. 8/10 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film na jeden večer. Není to oscarový velehit, ani film, který by se dal vidět dvacetkrát a pořád by člověk přicházel na něco nové. Je obyčejný, strohý, technicky jednoduchý a scénáristicky poměrně úderný, především pak v konkrétních momentkách. Zápletka však zase tak propracovaná není a lecos se dá z průběhu snímku odhadnout. Především pak Ed Harris přímo bije do ksichtu. Závěr nekatarzoval tak jak jsem čekal avšak logické vyústění má. Affleck je rozhodně lepší za kamerou, nežli před ní. A to myslím překvapilo nejednoho filmového fanouška. Už třeba proto, že se jedná o jeho režisérskou prvotinu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlas s canakjou, aneb jak ze začátku slibně vyhlížející film zabíjí nesmyslné až dementní jednání a překombinovaná zápletka. Vážně by "pachatelé" vymýšleli takhle komplikované matení stop, které v důsledku samozřejmě spíš vede k nim? Kromě toho mi vyznění filmu připadá úplně padlé na hlavu. To není vznášení otázek, ale nucení odpovědí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nechci najít malou holku v popelnici." A já nechci prozrazovat děj, ale jen mezi námi ... v popelnici není. A víc o ději neprozradím, protože je to dokonalý a každej má právo pořádně si to užít. K tomu nejsou žádný informace potřeba. Za sebe jen dodám, že postavy byly skvělý a detektiv Remy Bressant byl prostě borec. Chtěl bych mít jeho nastavení dobra a zla a schopnost uplatnit ho v praxi. A ke zdejší nevyhlášený anketě ohledně morálního dilematu pana Kenzieho uvádím, že pro mě se o žádný dilema nejedná. Jsem si naprosto jistej tím, že bych se bez zaváhání zachoval úplně opačně. Správná věc totiž nemusí bejt vždycky správná věc. A o tom to je. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Ben Affleck původně uvažoval o tom, že by se chopil i hlavní role Patricka Kenzieho (Casey Affleck): "Zajistil jsem si práva na knížku a plán byl takový, že s Aaronem Stockardem napíšeme scénář, pak najdeme režiséra, který ho natočí, a já v tom budu hrát. Ale postupem času jsem se do toho čím dál tím víc pokládal. Nejdřív jsem měl pocit, že se nám ten scénář moc nepovedl, pak že jsme odvedli přijatelnou práci, pak že se nám to docela vydařilo, pak že bych to mohl režírovat, a že když budu režírovat, neměl bych v tom hrát, protože prostě nemám na to, abych zvládl obojí najednou." (NIRO)
  • Komparzistami boli často miestni okoloidúci v Bostone. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama