Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý policista, který se nyní protlouká jako čistič místa činu, se nevědomky podílí na krytí trestného činu ve svém posledním zaměstnání. (Filmbox)

Recenze (179)

Figu 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vidět nějakej osvědčenej thrillerek a jako startovací motorek jsem se odpíchl od Samuela L. Jacksona. Vůbec jsem neprohloupil! Zápletka jednoduchá, stopáž báječná, obsazení kvalitní a známý a co je nejlepší, žádný hluchý místo a neustálé dění! Rozuzlení se trochu dalo čekat, ale to vem čert. Parádní oddych. 70% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Znáte to, stane se nehoda (vražda, sebevražda) a po odjezdu státních složek (záchranka, policie) zůstává na místě činu pěknej borčus - kaluže krve, kusy těl a tak. A kdo by se s tím uklízel, když existuje specializovaná firma, které šéfuje Tom Cutler (Samuel L. Jackson). Po jedné zakázce ale zjišťuje, že jej (a jeho firmu) někdo zneužil k úklidu místa činu, aby vlastní akt zamaskoval. Tom Cutler se s Annou Norcutovou (manželkou onoho zavražděného a uklizeného) a s přítelem policistou Eddiem Lorenzem (Ed Harris) snaží přijít, jak to vše souvisí s odhalením korupce v nejvyšších složkách policie ... Z filmu jsem kapku rozpačitý. Když jsem viděl cca prvních 30 minut, tak jsem byl úplně nadšenej - dokonalý námět i zápletka. Jenže, scénáristům přišel pak film asi příliš krátký (nebo jednoduchý), tak k tomu připsali korupci v policejních řadách, která nejenže s hlavní zápletkou skoro nesouvisí, ale navíc film zbytečně komplikuje - měli zůstat v základní linii, a bylo by to možná i na 5*. Výběr herců se taky podařil, hlavně Samuel L. Jackson je skvělý v roli chlapíka, který se kromě pracovních problémů musí vyrovnat s výchovou své dospívající dcery. Eda Harrise můžu kdykoliv, ten nikdy nezklame. Eva Mendes je tady jen naokrasu a ostatní jsou tam už jen do počtu ... ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

film má niekoľko veľkých kladov a potom pár záporov, ktoré sú tak nešťastne načasované, že skoro vynulujú tie klady: predovšetkým má film veľmi dobrý a pútavý rozbeh, príjemná a hravá expozícia, zamotanie sa do prípadu, ktorý začína vyzerať komplikovane a to všetko podávané síce trochu televízne komorne (no i tak precízne zhotovené a naservírované) no vďaka dobrému obsadeniu všetkých kľúčových postáv príjemne zahrané - Samuel v dobrej forme, Ed Harris s Guzmánom hrajú nerobiac hanbu svojmu talentu a Evička je na pozeranie tiež dobre zvolený prvok . . . ale potom sa prípad zbanalizuje neopomenúc aj ľahko morálny podtext a trochu zanedbane s ohľadom na temporytmus a dramaturgiu "rozuzlí"; ()

predators 

všechny recenze uživatele

Již několiráte omílané téma, založené na vraždě, vyšetřování a korupci. V tomto případě z neobvyklého pohledu "uklízeče sraček", jehož kůži si vyzkoušel jindy vynikající S.L. Jackson. Né, že by zde byl až tak špatný, ale ačkoliv se snaží, co mu síli stačí, sám stupidní scénář zachránít nemůže. A zde bych zdůraznil největší kámen úrazu a to příběh, který je až na efektní "uklízení" nudný. Jojo, je to nuda...:-( 40% ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Dost dobry a zaujimavy namet, z ktoreho mohla byt dost dobra kriminalka. Z Harlinovou reziou z vacsa nemavam problemy a herecke obsadenie ma tento film naozaj luxusne. Ale kde nie je dobry scenar, tam ani herecke kalibry ako Samuel L. Jackson, Ed Harris, alebo aj Eva Mendes nepomozu a nevytiahnu film aspon do priemeru. Zaciatok filmu celkom usiel a dokazal zaujat, ale z hruba po pol hodine zacne byt film nudny a nelogicky a celkova pointa filmu je az k smiechu. Dakujem za S. L. Jacksna, ktore vykon sice nie uplne perfektny, ale aspon ma dokazal udrzat pri obrazovke. A Harlin tu sice nic extra nepokazil, ale radsej nech toci tie svoje akcne beckove filmy z ackovou produkciou, pri ktorych sa clovek aspom odreaguje, pretoze podobne filmy ako bol tento mu teda moc nejdu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Rozpočet: 25 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 29. januára do 15. marca 2007 v Louisiane, USA. (m.a.t.o.)
  • Keď Tom hovorí Eddiemu o knihe úplatných policajtov, je možné vidieť pilier, na ktorom je nastriekaný názov hlavného mesta Fínska, Helsinky, čo je odkaz na osobu Rennyho Harlina, ktorý sa vo Fínsku narodil. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama