Reklama

Reklama

Zázrak v New Yorku

  • USA Miracle on 34th Street (více)
Trailer

Obsahy(1)

V moderní verzi oblíbeného klasického příběhu z roku 1947 se šestiletá Susan trápí pochybnostmi nad existencí nejtradičnější nadpřirozené postavy — Santa Clause. Jednoho předvánočního dne však nečekaně uvidí v obchodním domě Santa Clause, který ji přesvědčí, že je skutečný. Malá Susan tak dostává ten nejhodnotnější dáreček ze všech dárků - opětovnou víru ve splnění svých snů. V hlavních rolích povznášejícího a radostného filmu, který o existenci Santy přesvědčí celou rodinu, se představují Richard Attenborough, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott a Mara Wilson v roli Susan! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu že som nevidel original ale remake tak sa mi film páčil, aspoň ho nemusím porovnávať. Podľa mna taká vianočná klasika ktorá zahreje pri srdci a hlavne herec santa clausa bol perfektný , asi takto by si ho malo dieťa v amerike predstavovať. Atmosféra na súde by sa dala krájať, ale obvinit starého dedka ktorý si myslí že je santa? Ako vážne? Trochu mrzel aj koniec kde sa santa vôbec neukázal ale aspoň splnil želania malej Susan. 4* ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Jeden velký americký vánoční kýč smíchaný s lepivým santovským patosovitým krémem nahuštěný do 114 minut zabitého času. Takto by asi v nějaké kuchařce zněl recept na tento pro evropana nepochopitelný film. Nikdy jsem americkou ikonu Vánoc, tlustého dědu s bílým vousem a červenobílým kabátcem, neměl příliš v lásce. Mikuláš přece nemůže nahradit Ježíška, říkal jsem si v dětství, když začala do naší země jeho invaze z USA. Nyní je už na kžděm rohu a postavu Ježíška v jesličkách pomalu vytlačuje už jen do kostelů. Je hrozné, že si moc ani neuvědomujeme, že do našich rodičů (případně i do vás, kteří se narodili ještě za komunismu) tlačil režim dědušku Maróze a jen co jsme se tohoto Rusa zbavili, hned jeho místo dobyvatele českých dětských srdcí obsadil Santa. Takže pokud bych byl Američan, měl bych na tento film asi poněkud jiný názor, ale jako Čech bohužel nemohu jinak než za dvě *. Co se týče řemeslného zpracování, ocenil bych bombastické pojetí tohoto filmu, které jistě muselo stát hodně peněz a taky Richarda Attenborougha, který se do role Santy opravdu vžil a předvedl slušný výkon. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Nádherný film s velmi dobrým hereckým obsazením a se skvělou Marou Wilson o tom, že víra alespoň o Vánocích je velmi důležitá. O tom, že když nějaký "chytrý" rodič svému dítěti v předškolním věku řekne, že Ježíšek neexistuje, neznamená to hned, že vyjevil svému dítěti moudrost světa. O tom, že děti a nejen ony potřebují iluze. A o tom, že i americká vláda "In God Trust". PS: Jinak se dost divím celkem nízkému hodnocení. Tak se ptám, jaký by ten příběh měl být, aby rozehřál srdce i těch ostatních. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Richard Attenborough se může snažit jak chce, já bych ho nepoznal. Čímž charisma utrpělo, i když ho mluví dokonalý Sobí Sejk. Vadilo mi, že přestože to není film čistě pro děti, hodně ohavným způsobem ohýbá americkou demokracii (třeba soudnictví). A taky to bylo, upřímně napsáno, naprosto o hovně. Dva konkurenční řetězce s hračkami se předhání, kdo líp zaujme zákazníka. Dylan McDermott je trochu moc šampónek a Elizabeth Perkins bych vyměnil za někoho hezčího a mladšího. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Milý, vianočný film, ktorý hlavnú devízu (hodnoty Vianoc, morálny rozmer) okliešťuje do amerických rozmerov (romantika, súdny spor). Tie si treba buď osvojiť, odosobniť sa od nich alebo vypnúť televízor. Nakloniť moje hodnotenie do náručia nadpriemeru pomohli dve veci - pán Attenborough a predvianočné obdobie. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Spoločnosť Macy's nedala tvorcom povolenie, aby sa jej obchodná značka objavila vo filme. (m.a.t.o.)
  • Susanino stredné meno je Elizabeth. Zhodou okolností stredné meno herečky Mary Wilson, ktorá postavu Susan stvárnila je rovnaké. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama