Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Spin offy animáků bývají zbytečné, až na šavlozubou veverku. Ta má ale už tolik epizod, že ty poslední jsou naprosto vyčpělé. Shrekoleda potěší. „Sláva napad sníh, nacpeme si břich“, je typická oslíkovina a Perníčkovo „Neublížila sis, když si spadla z oblakov“ je bonus pro fajnšmekry, kvůli které samotné tento kraťas stojí za to vidět. I kocoura to zaujalo, a to se dívá jen na dokumenty o přírodě – lišky a medvědy - ale tančící pečený krocan vyvolal chutě skočit na obrazovku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $14,475,479 //počet predaných kusov 1,218,276║ Krátky pohľad do Shrekovho príbytku a jeho prvých Vianočných osláv, dopadol tak ako posledný tretí diel filmu, v celku nijak moc výrazne, na krátkej stopáže si odkrútia camea skoro všetky najznámejšie rozprávkové postavičky z tohto niekdajšieho fenoménu a už to pomaly býva zvykom že vydarených vtípkov či narážok moc nieje, animácia sa dá prekusnúť dali si v určitých medziach záležať aj keď je tam oproti špičkovému Pixaru cítiť stagnácia a opäť dominuje len postavička medovníčka a jeho bojazlivé predstavy o Santovi, len škoda že to je opäť zasadené do omieľaného príbehu o tom ako niekto nemá vzťah k tomuto sviatku a ako ho samozrejme potom ako sa zo všetkými pohnevá nadobudne. /55%/ ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Ve své krátké stopáži a nosném námětu (Vánoce) Shrekolda dalece předčí zpustlého Shreka Třetího a tak tak se natahuje po Shrekovi 2. Parodování populárně-kulturních trendů nahradila Shreka snaha o perfektní Vánoce, ačkoliv nemá tucha, o co běží. Po úvodních, zajímavých sekvencích se seznamem nastupuje stará banda, aby se příběh pohnul k tradičnímu schématu - narušení - kolize - oddělení - lítost - omluva - všichni šťastně spolu. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Moc, moc špatný, už i Shreka zatáhli do těch věcí okolo Vánoc. Tenhle půl hodinový filmeček je naprosto o ničem, nebyl moc chytrý nápad to natočit, přesto se stalo. Možná lepší než trojka, ale tak jestli trojka byla hodně podprůměrem tak o kolik tohle může být lepší? Prostě se to nepovedlo, vivat Shrek 1 a 2:) Hodnotim to 15% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak od stejných autorů film Tučňáci z Madagaskaru: Vánoční mise se mi nelíbil tak jako právě Vánoce Shreka. Takže přesně naopak, jak to dle hodnocení vypadá zde. Ono to bude i tím, že ke Shrekovi jsem měl vždycky blíž něž k Madagaskaru nebo tučňákům. Na Shrekově příběhu se odráží americká kultura, kdy se o Vánocích většinou opravdu sejde celá rodina. Zatímco v Česku se slaví v úzkém kruhu rodinném a teprve o dalších svátečních dnech přicházejí na řadu návštěvy. Na druhé straně se tu mluví o Santovi a vedle toho kaprovi...to si český dabing měl rozhodnout lépe. Každopádně filmeček za mě pokračuje přesně ve stylu humoru nastolenému od prvního dílu a vtipné to rozhodně je. Společně se slavnými melodiemi a právě českým dabingem, který krom první výtky jinak zachoval vtipnost pro české publikum tak, aby daný vtípek byl ještě vtipnější, se mi to jeví jako docela povedený filmeček o Vánocích. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama