Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nanovo prerozprávaná známa pirátska legenda... Miniséria Kevin Connora je vzrušujúcim a dramatickým prerozprávaním slávnej pirátskej legendy, no nejde o typické prerozprávanie. Ak však máte radi naháňačky, hľadanie pokladov, boj o ženy, osudové lásky, vzrušenie, napätie, bojovanie so šabľami, tak tento film je práve pre vás. Film sa zameriava predovšetkým na postavu námorného dôstojníka Roberta Maynarda, ktorý v roku 1718 piráta BlackBearda zabil. Dôstojník piráta považoval za bezcharakterného človeka, ktorý sa zaujímal iba o poklady, peniaze a ženy, bol príliš egoistický a neľudský. Dôstojník má možno aj pravdu, keďže BlackBeard sa po celý čas snaží predovšetkým vypátrať poklad, ktorý za sebou zanechal kapitán Kidd a netají sa tým, že mu je úplne jedno, či túto výpravu jeho posádka prežije... Na filme pracovalo množstvo ľudí, ktorí pripravovali hodnovernú techniku scény. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Tento film mohol zmestiť do obsahu asi tak 2 hodinového filmu. Príbeh bol zaujímavý no predvídateľný. Herci harli menej zaujímavo. Potešilo ma však, že hlavná ženská postava a to jemná Charlotta nebola žiadnou odbojnou ženou a nepôsobila buznovo. Inak, to neviem nazvať. Na konci sa jej postava objavila síce so zbraňou v ruke ale nebolo to také zlé. Takže približne 35% ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Budu čůrat proti větru, ale já to risknu :-) Černovous je béčko jak vyšité, o tom není sporu. Nicméně, narozdíl od uznávanějších a velkolepějších děl, je tu větší snaha o autentičnost včetně mluvy a myšlení lidí uvedeného období. Dál se mi líbí, že to není o jen o hlavních hrdinech. Naopak, vedlejší postavy tu nefigurují pouze jako komparz, ale samostatně uvažující a určitým způsobem vyvíjející se bytosti, opět ve srovnání s jinými filmy. Vytknul bych jen zdlouhavou a lehce nereálnou smrt samotného Černovouse. Ale po přečtení jeho životopisu musím uznat, že ji tvůrci pojali realističtěji, než jak se traduje. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ne, nečekal jsem, že to bude něco jako Piráti z Karibiku. Tedy z hlediska zpracování. Tenhle film na rozdíl od ,,Prokletí Černé perly'' neměl rozpočet nejedné ,,neziskové'' organizace dneška a tak je to na něm krapet znát. Ale já mám toto období rád, období námořních válek Anglie s Francií, Holanďany, Španěly... období privateerů, kteří když už byl občas s tou či onou válčící zemí podepsán mír najednou tak nějak nechtěli přestat... Sice když koráby, už tak mám radši dobu opár desítek let pozdější tedy dobu z období Hornblowera - filmové zpracování legendárního nesmrtelného admirála Horatia Nelsona. Hned na první pohled je patrné, že Černovou je TV filmem a není to poznat jen z obrazu, ale z množství černých předělů - střihů, jednotlivých epizodek, kde bylo evidentně místo určené všem těm skvělým pojištěním, bělícím pastám, nejnovějším autům, mobilním operátorům a akčním nabídkám supermarketů. Ačkoliv to chápu, v rámci uceleného sledování filmu na DVD to svo četností dost rušilo. Další co bylo špatné byla syntetyzátorová hudba, která místy byla vážně hrozná. Film sám je spíše takový dobrodružný příběh pro odrostlejší děti. Prostě pohádka o pirátech a pokladu a nebál bych se ho pustit už i malým svišťům kolem 6 let. Zápletka je jednoduchá, děj místy nelogický (z hlediska chování hrdinů). Oceňuji však těch pár námořních soubojů (nečekjete však žádné masakry válečných několika řadových fregat ve stylu bitvy u Trafalgaru ! .-). Pár plachetnic, dokonce vybavených děly se ve filmu ale ukáže a občas i vystřelí! Je tam i pár těch ostrovů s poklady a je tam i láska mezi mladým a perspektivním britským námořním poručíkem Maynardem a dcerou guvernéra Jessicou Chastain. Pár mi byl celkem sympatický, kapitán pirátů i jeho posádka taky vypadali jak měli ale upřímně, na tohle jsem už trochu starý. Takže dávám za dvě kartáčové střely. * * ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pirátské filmy kdysi dávno hodně táhly a nedá se nevzpomenout na slavného Sandokana. Tady máme piráta poněkud jinačejšího, avšak neméně zdatného. Tříhodinová stopáž rozdělena na dva televizní díly dává šanci plynulosti vyprávění, což se také děje. Je však jasné, že od televize nelze očekávat světobornost a efektivní biják. Tady máme jednoduchou ryze televizní pirátskou zábavu obsahující však vše podstatné. Nelze upřít snahu. Výprava je vkusná, kostýmy dejme tomu, děj se ale místy zdá být zbytečně natáhnutý. Jednoduchost a porozumění toho všeho je však přínosem hlavně pro menší diváky. A že tu jsou historické nepřesnosti? Koho to u odpolední kávy zajímá. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Musím na začátku přiznat, že jsem Černovousovi ubral jednu*. A to za otřesný dabing našich neumětelů, jenž u dobrodružného dramatu udělali svým "uměním" frašku. Jinak se jedna o zcela podprůměrný snímek z produkce Hallmarku (což mluví samo za sebe). Výprava je na tv poměry odvedená solidně (jen výběr lodí se moc nezdařil). Herci jsou opravdu hrozní (ale dabing i to málo podařené co odvedli totálně potopil) a Angus v roli Černovouse je vystřizený jak z nepovedené parodie. Zbytek je věcí názoru, režie i scénář se topí v zadání produkce (lidi mají v oblibě piráty, tak o nich udělejte film, ale ať to nestojí moc!!!)Sumasumárum, rozhodně nedoporučovat lidem lačnících po dalších dobrodružstvích z Karibiku a když už, tak v originálním znění. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Mesto New Providence bolo postavené v južnom Thajsku. (Mihail123)

Reklama

Reklama