Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ten film ani v úvodu nepozdravil, což neodpouštím, protože jak by řekl Svěrák, jsem Vítací typ, a ten když je opomíjen, je smutný. Světla svítí, lahváče se povalují v rohu, čili atmosféra slušná, jenže i přes svou romantickou vlnu (tu já rád) se dočkám jen chladnýho odstupu. Od všech. Keiru nemám na pozadí svého notebooku jen tak, je pro mě docela dobrou múzou, něčím... asi takovým básnickým pojmem, tak. To se mi to kecá do cizího filmu, když sám nejsem schopný racionálně popsat svoje myšlenky, že jo? A lepší už nebudu! Vlastně ani Mayburyho film, který by si měl přečíst příručku o tom, jak se naučit emotivně vyjadřovat.... a když toho nebyl schopný film, tak alespoň já: "Takže, Dobrý den!" ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Zase Keira. A Zase čeká, až se jí z války vrátí její milý. Ona ta analogie s Atonementem není zas tak mimo. Nejen, že oba příběhy vypráví dost podobný příběh, ale totožnost se objevuje i ve výrazových prostředcích filmu a v jeho balancování na hraně kýče. Na jednu stranu je film schopný tu a tam ukázat opravdu dobrou sekvenci (např. paralelní montáž, kdy je Cillian Murphy na frontě a Keira rodí...) a na druhou to zase dokáže vždy schodit nějakou strašně prvoplánovitou scénou. Když tak nad tím přemýšlím, kdyby v tom filmu nehráli herecké jistoty (Knightley, Murphy, Millerová) a nemělo to tak pěknou vizuální stránku, vlastně by nebylo ani proč na to koukat... ()

Reklama

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Film som si pustila s tým, že o ňom nič neviem a nečakám nič dobré - nechala som sa totiž ovplyvniť hodnotením iných užívateľov a pristihla som sa, ako prvú pol hodinu iba hľadám chyby, namiesto toho, aby som sa zamerala na to, čo sa mi páči. Napokon som rada, že som sa do neho pustila a vydržala. Viem, že film nie je ani zďaleka na najvyššej úrovni (najviac mi vadila miestami dosť otravná kamera a naozaj dosť čudný a pre mňa nepochopiteľný záver), ale keď som sa zamerala na dobové Anglicko, peknú hudbu, kostýmy a najmä zápletku medzi Keirou a Cillianom, tak to vyšlo. Postupne som už iba čakala čo sa bude s nimi a medzi nimi diať v nasledujúcej scéne. Takže, ak máte chuť na nenáročný vojnový film a máte radi pekné tváričky (Knightley, Miller, Murphy), tak sa nemusíte ničoho obávať a pokojne sa do filmu pustite:) ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Pokání? Ale kdeže. Srovnávat The Edge of Love s Pokáním je hloupé. Tyto dva snímky mají společnou jen Keiru a období, ve kterém se odehrávají. Jinak nic. Silně podhodnocovaný snímek, který by si zasloužil o 10 % víc. Keira a Cillian hrají jako o život a oni dva mě uchvátili, spolu s krásnou krajinou Walesu a povedenou hudbou. Sienna Miller je skvělá a Matthew Rhys si na svého úhlavního nesympaťáka vystačil se dvěma pohledy. Film neztrácí tempo a nemám co mu vytknout. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nak teda nevim, co timhle chtel reziser rict, film je totiz tak trochu (trochu vic) o nicem. A pritom tu potencial byl. Pribeh je zasazenej do druhy svetovy a zacatek je celkem fajn. Vetsinou zabery na nocni (asi) Londyn, do toho sem tam bombardovani a pribeh o vztahu basnika s jeho manzelkou a zpevacky s vojakem. Jenze kdyz byl nakej kus filmu za mnou a furt se nic nedelo, teda krome trochu ty romantiky, tak jsem lehce znejistel. Kdyz Cillian odejde do valky, tak sem doufal, ze uz to konecne zacne, jenze tady je vsehovsudy jedna malinka valecna scena. No a jakmile se dej z potemnelyho mesta presune na venkov, kde vubec neni poznat, ze nejaka valka je, tak uz to de do kopru. Aspon, ze ke konci film drobet nabyde na zajimavosti, kdyz se Cillian rozsrackovanej vrati z valky. Ale v momente, kdy je konecne zadelano na dobry drama, tak film skonci. No ale zachranujou to dve veci. Jednak je film pekne natocenej, obzvlast kamera je fakt perfektni. A pak herci. Matthew Rhys je sice lehce otravnej a nesympatickej, s tim jak se furt zajima hlavne o svy dobro a predcita nejaky debilni basnicky a Miller oproti Keire pusobi tak nak chude a nezajimave. Jenze pak tu je prave Keira, ktera je tady tak strasne krasna, jako uz dlouho ne a pri uvodnim zaberu na ni skoro az zari. A ani po herecky strance to neni spatny. No a pak tu je Murphy, kterej poradnej prostor dostane az ke konci filmu, ale je paradni. Takze celkove pribehove nic zajimavyho, ale herecky fajn a dobre natocenej film, kerej ale vic nez na 3* neni. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Název filmu je částečně ukazován na různých místech během celého filmu. Nejvíce je to vidět při Caitlinině aféře jako silueta na zácloně. (HappySmile)

Reklama

Reklama