Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc

  • USA 30 Days of Night (více)
Trailer 2

Každý rok se město na severu Aljašky na měsíc ponoří do tmy. Letošní zima však přinese i smrt.. Místní obyvatelé nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví upíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben (Josh Hartnett) a jeho žena Stella (Melissa George) bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 087)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Další hororová celuloidová veteš? Ani ne. Už jen proto, kolik špatných hororů měsíčně vychází – razí si to pochopitelně sofort na DVD. Nepřátelé jsou správný samorosti, mihne se tu i über-actor Foster, Slade kmitá mezi strachem a masakrem... jen by bylo záhodno, aby script popoháněl herce i po zajímavějších končinách, než je půda omšelýho baráku. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Upíři měli dobrý nápad, jak si obstarat potravu v ideálních podmínkách - na Aljašce v období bez slunce, v městečku odříznutém od světa a co nebylo odříznuto, odřízli oni sami. A David Slade měl zase dobrý nápad, že o tom natočil film a tak jsme se po dost dlouhé době dočkali výborného hororu s bezvadnou amosférou, se zatraceně rychlými a krvežíznivými zabijáky, s překrásnou leteckou scénou a nebýt zbytečně zkaženého závěru, dala bych ráda 5*. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Nevím jak kdo, ale já u filmů oceňuji jednu drobnost - příběh. Tady je jen zajímavě nahozená výchozí situace, která nijak negraduje. Po třiceti minutách mě 30 dní dlouhá noc přestávala bavit a začal jsem vzpomínat - na Carpenterovu Věc i na její předobraz The Thing From Another World a snil o tom, jak bych je viděl na plátně raději než další hodinu stále stejných útoků trapně vyfešákovaných ledních upírů, kteří mají kromě tesáků huby plné zoufale špatných hlášek. Od Sladea jsem po slibném debutu čekal věru víc. 50% Vzhledem k místnímu nadhodnocení volím nižší hvězdičkovou variantu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Efektní jízda s upíry, kteří se probudili, aby vyprázdnili jedno malé město kdesi na Aljašce. V něm hrdý strážce zákona s tváří Joshe Harnetta chrání zbytky civilizace v noční zasněžení krajině, všechny své příbuzné, svou bývalou přítelkyni a každého, kdo nechce jeho krev. David Slade natočil horor plný zajímavých a skoro až úchvatných obrazů, které jsou silnější než celek, ale každý vás dokáže okouzlit. Upíři nikdy nebyli tak slizcí a nechutní, východ slunce nad zasněženou plání nebyl nikdy tak barevný a sníh od krve mi nepřipadal nikdy tolik děsivý. Určitě se nejedná o horor plný logiky a nepředvídatelných zlomů (i když jeden se tu jistě najde...) a je také škoda, že nebylo vysvětleno vše okolo upírů , ale přesto pro milovníky hororu jde o jasnou volbu na páteční večer. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle se tu dlouho nestalo. ,,ONI“ přicházejí…. Určitě krvavější než jsem čekal, ale nijak kýčovité. V morbidních akcích sice není nic objevného, ale přesto je to zajímavé. Jinej (lepší) horor, než jsou normálně k vidění. Na Aljašce je krásná zima a sekera neslouží jen k porážení stromů. Nemají na tom zásluhu herci (přitom J.Harnetta mám rád), ani nevím, jestli je zde hudební doprovod, ale párkrát jsem se pěkně lekl! A to se mi dlouho nestalo ! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Při natáčení bylo spotřebováno 280 tun umělého sněhu. (Reiniš)
  • Pred koncom filmu, keď Jake Oleson (Mark Rendall) pozerá z okna, je možné na zemi stále vidieť krv z prvých dní, a to aj napriek tomu, že ustavične snežilo. (FromHell)
  • Aljašské městečko Barrow skutečně existuje. Nachází se na úplném severu USA, jen tisíc kilometrů od severního pólu, a patří k nejstudenějším trvale osídleným místům na Zemi. Dokonce se v něm údajně dějí věci tak podivné, že inspirovaly děj filmu - ostatně stejně jako dlouhé období polární noci, díky němuž obyvatelé Barrow žijí až 60 dnů v naprosté tmě. Filmaři ovšem ve skutečném Barrow nenatáčeli, vytvořili si ho na Novém Zélandu. (virus10)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama