Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V thrilleru Zjevení se setkáváme již poněkolikáté (Memento, Hledá se Nemo) se ztrátou krátkodobé paměti. Tentokrát jí trpí krásná americká turistka Casie. Na křižovatce v malém britském městečku jí srazilo auto a po tomto indicentu se jí vymazaly veškeré vzpomínky. Naštěstí se jí dočasně ujala rodina řidiče, který jí do tohoto "jiného" stavu dostal. Casie však vůbec netuší, jak se do tohoto zapadákova dostala a navíc jí začínají pronásledovat hrůzné vize, které odkazují na její minulost nebo budoucnost (to si nepamatuje). A když na ní ještě začnou na ulici útočit podivná individua ví, že jediné co by jí pomohlo, je si vzpomenout. Ale to je právě to, co nedokáže. Do poklidného maloměsta se postupně vkrádá stín strachu a neznámé hrozby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jakmile začnete přemýšlet nad nelogičností děje před polovinou filmu, něco je špatně. Zde je to po mém soudu o to horší, že prapůvodní námět by se mi i líbil - pseudonáboženská tematika, to je moje. Jenže ejhle, snímek by mohl nést podtitul "bezbřehá samoúčelnost", neboť to charakterizuje většinu scén. Film je zkrátka o bandě "čumilů" a zhruba tak nebezpečný, oslovující a napínavý, jak se jen znuděný čumil může tvářit. Navíc k tomu přihoďte "duchařinu", která pracuje s tímto pojmem velmi různorodě dle potřeby scénáristy amatéra, a máte velmi průměrný opus, který mohl být zajímavý, kdyby si někdo dal více práce... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pouze mírně nadprůměrný duchařský hororový thriller s, pro žánr typickými, prvky křesťanské mytologie, která je zde použita vcelku vkusně a sofistikovaně. Co tenhle thriller ale sráží skoro dokonale, je jakýsi chlad a snad stopové prvky béčkovosti. Jakoby se usazení do lokace anglického venkova nepovedlo zkřížit s atributy daného žánru a tomu vůbec nepřidá předem místy lehce odhadnutelná zápletka, v níž se navíc objevují logické kolapsy a paradoxy, béčkový casting a béčková klišé... Škoda, příběh je to vcelku neotřelý a zajímavý... ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladou dívku Cassie (Christina Ricci) srazí auto. Po této nehodě ztratí paměť, takže neví co v malém městečku vůbec dělá. Žena, která ji srazila autem, ji přijme jako chůvu k dětem, aby Cassie aspoň trochu pomohla. Ve stejné době její manžel nalézá podivnou hrobku s výjevem ukřižování Ježíše. Cassie začíná mít předtuchy, kde vídává lidi z městečka umírat (včetně malého Michaela, o kterého se má starat). Jak souvisí podivný nález, předtuchy a vůbec to věechno ? Podívejte se :) ... Tohle byl filmeček přesně dle mého gusta. Je vidět, že není potřeba vrážet miliony dolarů, mít k dispozici desítky známých tváří, ale i s málem se dá vytvořit super film. Sice si pár nápadů půjčuje z Šestého smyslu, pár z Bible ale dohromady to dává příjemně mysteriózní horůrek, který trošku kazí jen uspěchaný závěr. . Ale Christina Ricci je zde opravdu nádherná, a jednou za čas se můžu s hvězdičkama rozšoupnout, ne? :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet a nakoniec i scenár, ktorý by si zaslúžil väčšiu producentskú opateru. Brian Gilbert totiž zaujímavý nápad so solídnou pointou pretavuje namiesto do filmu s "atmosférou na krájanie" do niečoho, čo pripomína Vraždy v Midsomeru. Je to večná škoda. Už som podobný film videl, nejaké sci-fi béčko s Deanom Cainom a to prekvapivo dopadlo o niečo lepšie. Christine sa nečudujem, že na základe scenára úlohu zobrala, ale pokiaľ nepropagovala výsledok, tak sa nečudujem rovnako. Pointa mi došla v polovici, ale pripadala mi napriek tomu vydarená a logická. Len v momente, keď je zhruba po hodine odhalená, je vyzradená tak mimochodom, akoby o jej účinku tvorcovia vážne pochybovali. Pointa po prvej pointe je skôr len dodatkom na vzbudenie sentimentálnych emócií. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je to velice působivý film, který konečně nabízí divákům něco jiného než jen vyvraždovačky studentů a další okoukané filmové děje. Samozřejmě není úplně originální, ale dokáže diváka zaujmout. Film nabízí spoustu zvratů a zajímavých odhalení. Jen konec je trochu divný, ale zážitek z předešlých 90ti minut vám určitě nezkazí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Brian Gilbert obdržel cenu Fantasporto v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Na francouzském filmovém festivalu Gérardmer získal snímek Zvláštní cenu poroty. (Terva)

Reklama

Reklama