Reklama

Reklama

Válečníci

  • Hongkong Tau ming chong (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Film se odehrává v Číně uprostřed povstání kolem roku 1870. Generál Pang stěží přežil masakr svých vojáků. Nyní se připojuje ke skupině banditů, kterou vedou Er Hu a Wu Yang. Tito tři muži složí přísahu a stanou se pokrevními bratry…  V Číně kolem roku 1870 byla moc zkorumpované dynastie Qing ohrožena vzestupem revoluční armády, jíž vedl náboženský fanatik, a občanská válka trhala zemi na kusy. Pang, dobrý muž bojující na straně Qinga je jedním z mála přeživších krvavé bitvy mezi revolucionáři a Qingovými vojsky. Hledá, kde by složil hlavu a útočiště nachází u krásné sedlácké ženy Lian. Pang s Lian stráví noc, jeden druhému v náručí a Pang se do své hostitelky zamiluje.
Pang se vydává na cestu domů, na níž se spřátelí se dvěma bandity, Zhaem a Jiangem. Když Jianga přepadnou ze zálohy, Pang mu zachrání život a všichni tři spolu uzavřou pokrevní bratrství. Pang své nové bratry přesvědčí, aby společně bojovali proti revolucionářům. Je přesvědčen, že s pomocí těchto dvou přátel se mu podaří zvítězit. Jenže sny o slávě potlačí jejich zdravý rozum a vzájemný smysl pro loajalitu, Zhao s Jiangem přestanou věřit v jejich alianci. A vše se ještě zhorší, když vyjde najevo, že Lian je Zhaova žena… (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

genetique 

všechny recenze uživatele

Zo všetkého najskôr treba poznamenať, že Jet Li vie hrať. To ale nezachraňuje rozpoltenú líniu príbehu, na ktorom sa podieľalo viacero tvorcov scenáru. Citeľne je to poznať najmä v prelínaní dvoch odlišných častí. Pokiaľ jedna sa snaží o historický veľkofilm, druhá smeruje skôr k tradičným hodnotám s prelínaním akčných scén. Film má veľa hluchých miest a bojové scény, ktorými film zaujal ma nedokázali uchvátiť k vyššiemu hodnoteniu. Napriek tomu mi to celé ubehlo pomerne rýchlo, nenudil som sa aj vďaka tomu, že túto časť čínskych dejín nemám dopodrobna preskúmanú. 65%. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

No já zírám, co se v Číňě zrodilo za krásné historické drama. Když se podívám do svého hodnocení, filtru: Historické.. tak snad bych lépe hodnotil jen tři filmy. Fakt milé překvapení. Původně, když jsem k filmu usedal, tak jsem měl koukat na "oorlogswinter", ale menším omylem se mi dostalo tohoto počinu a musím konstatovat, že jsem rád. Já války a historie nemusím, ale tohle bylo skvělé. Kam se hrabou hollywodský slátaniny. Tohle je pořádná nálož v podobě propracovaných a velice dobře natočených bojů, mnoho životních proher i vítezství a především výborných herecký výkonů všech třech hlavních válečníků(Li, Lau, Kaneshiro). Příběh možná ohraný, však tady s tím sebemenší problém nemám. A velké plus má snímek i po citové stránce. Se Zhaem jsem v drsné scéně, kdy no však víte...řekněme, že lítalo dost šípů... soucítil. 85%(Do červené kolonky patří) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Výprava 7/10/// PLUS: je radost když se bok po boku sejdou v jednom filmu takové herecké hvězdy jakými Li, Lau a Kaneshiro dozajista jsou, dejově je film obsáhlý a zaobírá se velkou částí Čínské historie (1861-1870), ač to ze začátku nevypadalo film vás strhne velkou dávkou emocí a smutným koncem, rovněž přerod hlavní postavy z poraženého generála, přes banditu a znovuvybudování slávy až po jeho proměnu v zápornou postavu je nevýdaný MÍNUS: úvodní nepřehlednost mi vadila a neznalost nebo nepochopení souvyslostí na zážitku spíš postupně ubíral, závěr je opravdu hodně tragický a já mám rád šťastné konce, rovněž bojová choreografie byla místy až moc akční a méně věrná skutečnosti./// Shrnutí: Je dobré si občas pustit něco kultruně odlišného. Nicméně u tohoto filmu bych doporučil větší připravenost v tom smyslu aby jste věděli co zhruba čekat, jinak vás to pěkně semele./// Celkem 71%/// ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nedocenený snímok, pretože toto prevedenie sa vážne podarilo... pôsobi honosne a zároveň skromne. Hlavní hrdinovia ako traja bratia v boji za lepšiu budúcnosť, avšak až čas ukáže ako to nakoniec v skutočnosti bude. Veľkolepé historické spracovanie, kde pravidla a česť majú svoju váhu..., kde podlosť a intrigy prerastú cez hlavu... strategický čin 8/10 ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobným scénářem a zároveň výpravou dneska bohužel točí jen Čína a Korea. A ačkoli mám asijský styl kinematografie moc rád, dost často se mi u těhle filmů stane, že ztrácím úplný přehled nad dějem. Možná to je tim, že úplný přehled neměl od začátku nikdo? Rámcově ale děj pochopit jde a celek pak vychází na čisté 4*. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Filmári mali k dispozícii až 500 koní. (m.a.t.o.)
  • Hlavná postava mala byť pomenovaná Ma Xinyi (podľa vojenského generála neskoršej dynastie Qing, ktorý žil v rokoch 1821-1870). Nakoniec scenáristi zmenili meno postavy na Pang Qingyun kvôli tomu, aby sa nedostali do konfliktu s Maovými potomkami, ktorí sa domnievajú, že ich predok bol dobrý človek. (m.a.t.o.)
  • Hlavná bojová sekvencia bola v scenári podrobne popísaná na 20 stranách a natáčala sa súčasne na 8 kamier. (m.a.t.o.)

Související novinky

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama