Reklama

Reklama

Rozvedená pětačtyřicetiletá Rosie je scénáristkou televizního seriálu pro -náctileté You Go Girl, pracně chytá výrazivo od své třináctileté dcery Izzie, a vůbec se snaží ze všech sil udržet krok s mladšími ve světě, který mládí tak nezřízeně a nekriticky preferuje. Její pořad ztrácí na ratingu, ale v pravou chvíli se objeví přitažlivý a šikovný mladý komik Adam, který by jej mohl zachránit. Navíc věnuje dosud velmi atraktivní Rosie  romantickou pozornost - což ji sice velmi lichotí a těší,  zároveň se však cítí být  vůči značně mladšímu (Adamovi je 29) muži v pozici nevýhodné a velmi zranitelné.  Kromě toho musí Rosie ještě bojovat s intrikami sekretářky Jeannie a řešit milostné problémy Izzie, který se právě poprvé zamilovala. Romantické komedie ale končívají šťastně, a tak se Rosie přesvědčí, že Adamův zájem o ni je opravdový, a dokonce díky němu získá novou práci poté, co její seriál jde definitivně do kopru. A když i Izzie dokáže získat pozornost svého vyvoleného, je všechno - aspoň pro tuto chvíli - v nejlepším pořádku... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (124)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že mě pobaví i nějaká romantická komediální pohádka. Ovšem nikoliv u tohoto filmu. Není zábavný a není ani příliš vtipný. Problémy se řeší sami od sebe a zápletku přináší pouze zapšklá nepřejícnost jedné líné osoby. Co jiného film nabízí? Stále šarmantní vzhled hlavní postavy a nesmyslné kočkování úspěšných hezkých lidí. A opakovaně se ptá, zda má atraktivní a úspěšná žena středního věku právo na vztah s mladším mužem. Kdyby to mělo alespoň závan elegantního nadhledu a netočilo se vše dokola na jednom místě. V podobných chvílích jsem rád, že nejsem žena, nespokojená se svým životem a s podivným uspokojováním při sledování podobných filmových výtvorů. Hlavní postavou je uznávaná televizní producentka Rosie (elegantní Michelle Pfeiffer). U ní stojí za povšimnutí její svěže atraktivní vzhled i v pokročilejším věku. To ostatní je především trucovitost a zmatenost dospívající mládeže. Hlavní mužskou postavou je herec Adam (sympatický Paul Rudd), oblíbený kašpárek na vzestupu své začínající hvězdné filmové kariéry. Všichni ho milují, všechny baví. Z dalších rolí: v teenagerovském věku zmatená Rosieina dcera Izzie (Saoirse Ronan), nespokojená hvězda televizního seriálu pro mládež Brianna (Stacey Dash), bezohledný a poživačný televizní šéf Marty (zajímavý Fred Willard), sebevědomý povaleč a Rosiein bývalý manžel Nathan (Jon Lovitz), zahořklá a škodolibá Rosieina sekretářka Jeannie (pohledná Sarah Alexander), či jízlivá komentátorka matka Příroda (Tracey Ullman). Ta lidská touha omezenosti po popkulturní zábavě je prázdnota a marnost a nechuť se strachem po osvobození lidského ducha. Každý den stavíme své kvazisymboly demokracie na odiv světu. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pokud máte horečku a potřebujete se něčím dostat z depky, tak vřele doporučuji :) Film je dobrou ukázkou toho, jak seriály vládnou světu a jak lehce se dají ovládnout teenegeři :) Stupidní seriál s herci, kterým je kolem čtyřicítky a hlavní postava, které je kolem padesátky, ale stále vypadá a chová se na 30 :) Jo a film má dobré hlášky jako:"Izzie? Proč je Ken v tom topení?" "Víš jak měl Alzeihamera a proto zabloudil?" :) A nebo: "Mám na to paragon." :) Jo a duo Michelle Pfeiffer a Saoirse Ronan jdou k sobě jako matka s dcerou skvěle :) ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Heh, nedělal tohle náhodou Disney? Moc slaďoučkej příběh, opírající se o dvě sympaticky vykreslený postavy, který ale zaboha nejdou dohromady. Romantika se tu vaří za užití přísad, kterých jsem se už dávno přejedl, a tak nakonec stoprocentně vyznívá leda skvělá linka matka-dcera. Předělávky Britney s Alanis (ta na schodech) a rozhovor o sexu - to jsou pro mě highlighty tohohle snímku. Plus teda tanečník Rudd, ten mě doslova šokoval. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Lehounká komedie plná příjemných nebo uhozených postav a nevážného zvažování vztahových stereotypů. Michelle Pfeiffer hraje takovu trochu cáklou sympaťačku, kterou by asi chtěl mít každý druhý puberťák za mámu, prostě americký sen. Na druhou stranu, kterou ženu v Čechách by dorůstající dcera povzbuzovala, aby randila se zajíčkem? ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Tahle romanická komedie zrovna vtipem neoplývá, jestli jsem se pousmál dvakrát, tak to bylo hodně. Paul Rudd je na úkor Michelle Pfeiffer zatlačen dost do pozadí a ve filmu má daleko méně prostoru než ona (ač se jedná o hlavní roli). Dabing Paula mi také vůbec neseděl, jsem zvyklý na Martina Sobotku. Místy jsem se trochu nudil. Celkový dojem to ve mě zanechalo spíše průměrný. 55% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazněly písně od britské skupiny The Cure:„ Close To You“, „Friday I'm In Love“, „Lovesong“ a „Why Can't I Be You“. (TheRay97)
  • Film měl původně zamířit do kin, nakonec byl ale distribuován přímo na DVD. (Pompaj)
  • Anglický název filmu I Could Never Be Your Woman je také názvem skladby od skupiny White Town, která ve filmu zazní. (Aknah)

Související novinky

Michelle loví mladší chlapy

Michelle loví mladší chlapy

13.02.2008

Po delší odmlce se loni vrátila na plátna kin, aby ukázala, že ještě dokáže hnout mužskými poklopci. Jo, a taky je pořád dobrá herečka ;-). V nadcházející romantické komedii I Could Never Be Your… (více)

A „půvabné kosti“ získává...

A „půvabné kosti“ získává...

18.07.2007

Zapomeňte na Dakotu Fanning stejně to pro spoustu z vás bude úleva ;-). Nejzářivější dětskou (nebo spíš teen, je jí 13 a roste jako z vody) hvězdou budoucnosti bude irská dívenka jménem Saoirse… (více)

Reklama

Reklama