Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Juliette Binoche se zdá býti dokonalou ženou. Umí vytvářet nadpozemská díla z Čokolády, procestovala celý svět a umí luštit křížovky:) Když se seznámí se Stevem Carellem, převrátí mu, jeho dosud vcelku poklidný život, vzhůru nohama. Stevovi role "Losera" padla jako šitá na míru a kvůli Marii začne vyvádět různé kejkrle, jako třeba schovávat se oblečený ve sprše, nebo padat ze střechy:) Spolu s Juliette jim to spolu sluší a nakonec si i oni zaslouží své štěstí. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, ale Steva Carella som si po Brucovi všemohúcom moc moc obľúbil. Mám pocit, že mi sedí jeho herecký prejav hlavne kvôli tomu, že sa nesnaží nepretržite a prvoplánovo nasilu zaujať a predvádzať sa. Prirodzené herecké stvárnenie, ktoré je fakt veľmi milé a zároveň svojim spôsobom vtipné. Okrem tohto pozitíva sa mi samozrejme páčilo aj všetko ostatné. Na Hedgesov debut sa chystám až po tomto filme, pretože vidím, že je to chlapík na správnom mieste a jeho filmy nemienim odteraz ignorovať. Takže veľmi príjemný scenár, zaujímavá hudba atď. Nebudem tu zbytočne okolo toho kecať. Milá malá vec s veľkým srdcom. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Začnem tým, že človek vždy vie, čo má od všetkých romantických komédií čakať... Zaláskované vzťahy, ničím neprekonateľnú túžbu milovať, mať, vlastniť niekoho či niečo, následne vzniká frustrácia, pretože láske niečo bráni a nemôže byť naplnená a bla bla bla. Hej, sú to také tradičné piliére, okolo ktorých sa to všetko vždy točí. S obdobnými očakávaniami som si sadala aj k Dan in real life. Po pár minútach som sa pristihla ako sa úprimne rehocem na milých a nevtieravých fóroch a užívam si to, že som počas filmu vlastne nemusím absolutne nič riešiť - ani nudu, ani klišé. Kategórii cukrových romancí obvykle nedávam vyššie ohodnotenie, no táto je príkladom toho, že aj oddychové "láskuriešiace" komédie majú punc kvality. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

=woody= mě upozorňoval, že z toho budu hotovson. Ne že bych úplně řval slastí, ale na poli romantických komedií jsem už hóóódně dlouho nezakopnul o takhle zralou úrodu. Kdyby si snad někdo myslel, že takhle to vážně nechodí, moje pošta je vám k dispozici. Jenom mě děsně zklamala bowlingová scéna... Nezlobte se na mě, ale když už si někdo dá tu práci s originálním zpracováním, proč mu to na konci takhle ujede? Jinak ovšem bez výhrad, podle Dana bych žil rád. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který rozesměje i pohladí, a jehož inteligentní scénář nezneužívá romantickou zápletku k citovému vydírání, což je rozhodně jeden z největších Danových plusových bodů. Skvělý Steve Carell, kouzelná Juliette Binoche, tři dcerky, z nichž ani jedna není nesympatická nebo jinak otravná... No, to jsem koukal, co všechno se může stát během obyčejné rodinné sleziny. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)
  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama