Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rose Lorkowská (Amy Adams – Kouzelná romance) bývala na střední škole kapitánkou roztleskávaček a randila s hvězdou týmu. Teď je jí přes třicet, je svobodná matka a pracuje jako uklízečka. Její sestra Norah (Emily Blunt – Ďábel nosí Pradu) ještě stále žije s jejich otcem Joem (Alan Arkin – Malá miss Sunshine). Ten je obchodník, který se celý život neúspěšně snaží vyvinout návody na rychlé zbohatnutí. Rose touží po tom, aby její syn chodil do lepší školy a finanční nesnáze se rozhodne vyřešit po svém. Přemluví Norah, aby se s ní pustila do zvláštního druhu podnikání – budou uklížet na místech zločinů. Než se nadějí, jsou obě dívky až po krk ve vraždách, sebevraždách a dalších “špinavých” situacích. Jak ale postupují po žebříčku své drsné profese, začínají pociťovat respekt jedna k druhé a vzniká mezi nimi důvěra a blízkost, po nichž vždycky toužily. Díky tomu, že společně vybudovaly tuto svéráznou živnost, poznávají Rose a Norah i radosti a strasti bezvýhradné loajality a vytvářejí přitom lepší budoucnost pro celou rodinu Lorkowských. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Americký nezávislý film je buď taký pohodový, s prvkami drámy, alebo rovno sociálna dráma v nejakom zapadákove. Jarné upratovanie je ten prvý prípad, avšak s príklonom ku komercii (ale v zapadákove). Scenár len tak plynie, čo je asi skôr výhodou pre daný žáner, pretože sa tak viac blíži reálnemu životu, ktorý taktiež nepozostáva z pevne ohraničených udalostí, ktoré nám ho delia na rozdielne samostatné časti. Len škoda, že nebol úplne využitý potenciál zápletky s "upratovacou" firmou, že ten jeden poriadny zvrat je tak trochu nasilu a že to celé skôr prešumí, ako uviazne v pamäti na dlhšie. Amy Adams je však vždy prirodzená a vidno, že herectvo ju baví a "nerobí to iba pre prachy". ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Film, který jede jako by od nikud nikam, a přesto mile pobaví. Sunshine Cleaning (v české verzi přihloupě s "s.r.o.") má pro mě dvě vělká plus: Amy Adams a Emily Blunt. Přestože své herecké nadání nechaly tak trochu doma v šupleti, nebyla to až taková katastrofa a vesměs v rámci scénáře slušně odvedená práce. Za všechny účinkující bych vyzdvihl jedenáctiletého mladíka Jasona Spevacka, který byl fantastický a dovedu si představit, že někde dostane mnohem víc prostoru. Samý námět filmu je pak i celkem netradiční, byť tradičně schématický, ale zasazen do neotřelého prostředí, což není vůbec špatné - proč by se vše mělo odehrávat ve vyleštěném velkoměstě, když lze uklízet po mrtvolách v rozpadajících vesnických domcích. Tak nebo tak vydařená oddychovka, která svůj cíl splnila a možná je víc dramatem než komedií. (55 %) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedné a skvěle zahrané komediální drama, které je však bohužel trochu nedotažené. Roztomilá Amy Adams je tak akorát krásná aby se jí dala uvěřite zoufalá matka ve finanční tísni a Emily Blunt je tak akorát divoká aby se jí dala uvěřit sestra, která vše zkazí ale v jádru to myslí dobře. Nápad s uklizením na místech, kde došlo ke smrti je opravdu zajímavý ale tvůrci neměli tolik odvahy aby film naplnili černohumornými hláškami a místo toho udělali snímek o špinavé práci, kterou hold někdo dělat musí. Kdyby se tvůrci nebáli mohlo být hodnocení vyšší, takhle to je po chvilce, tak trochu o ničem. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Stále se opakující cimrmanovský prvek očekávání a hned po něm prvek zklamání - ať jde o dialogy, kdy si konverzující osoby náhle v polovině rozhovoru pravidelně přestávaly mít co říct, až po všechny nedotažené dějové linky, např. hledání dcery zemřelé paní podle fotografie - nahozeno, rozehráno, nic z toho, a takhle je to pořád. Toto všechno proloženo urputnou soutěží hlavních postav o to, kdo je nesympatičtější - vítězem jednoznačně malý údajně geniální chlapec, i když i ostatní členové rodiny včetně obou sester se činili. Jedna hvězda za hlavní nápad, který byl ovšem brutálně zadupán pod zem chaotickou režií. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt a Amy Adams jako sestry, které si zřídily firmu, kde uklízely místa nehod a sebevražd. Do toho byli zamotané jejich složité životní i finanční situace. A hne je na co koukat. Film se mi docela líbil Byla to taková pohodová ,,úklidová'' komedie. Zklamal mě akorád závěr. I přesto dám ti hvězdy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Amy Adams si zahrála přítelkyni Johna Krasinskiho v seriálu Kancl (od r. 2005), zatímco Emily Blunt je jeho přítelkyní ve skutečném životě. (hellstruck)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno