Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mít za rodiče přerostlé, nenapravitelné hippies, to jednoho poznamená na celý život. Už to jméno, s nímž jej vypustili do světa! Nebo dívčí šatičky, v nichž malého chlapce přivede matka první den do školy, aby tak "nabourali vžité představy o sexualitě"... Žádný div, že celá další léta, poznamenaná šikanou, výsměchem a pohrdáním spolužáků se pro Placida stanou jedním velkým utrpením. Ještě že je tu Gemma s IQ na hranici geniality, kamarádka nejvěrnější, která dovede ocenit jeho pravé já. Jeho skvělé nápady, jeho inteligenci a vtip. Jenže co je to všechno platné, když svět přeje normálu, průměru. A kdo v něm chce uspět, nesmí se vymykat. V žádném směru... Ztřeštěnou komedii o mládenci, pracně hledajícím své pravé místo v životě, natočil Tony McNamara podle své vlastní divadelní hry. V titulní roli se českému divákovi představí Ben Lee, zpěvák, který svou úspěšnou hudební dráhu začal v pouhých patnácti letech a pro něhož je tento film hereckým debutem. Do dalších rolí ovšem obsadil režisér zkušené herecké matadory, z nichž vynikají především Miranda Richardsonová a Garry McDonald v půvabných kreacích Placidových ujetých rodičů. Snímek získal řadu australských filmových cen nejen od kritiků, ale i od diváků (na MFF v Melbourne byl např. označen za nejlepší celovečerní film). (Видео Элемент)

(více)

Recenze (72)

Machrovic 

všechny recenze uživatele

Geniální (a vtipný!) film o svobodě a přizpůsobivosti. Největší zločin, který člověk může (podle společnosti) spáchat je totiž odlišnost. PS: Tito uživatelé hodnotili film dříve než byl uveden v ČT: SeXena, Janulka, Dawson321, LaraX. Ptám se jich proto (a můžou mi odpovědět pomocí pošty, jsem na jejich odpověď zvědav), kde tento film viděli. A pokud ho neviděli (což předpokládám, protože je mezi nimi mimojiné známá všehodnotící firma, chci se jich zeptat: Proč kurvíte výpovídací hodnotu této databáze, tím že hodnotíte filmy, které jste neviděli? Co Vám to kur*a dává?) ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, že někdo umí o dospívání a hledání místa v životě natočit také film, který není jen zasmušilý, depresivní nebo plný nepochopení ze strany rodičů a bouření se ze strany adolescentů. Posledně jmenované, nepochopení/bouření se, je i v tomto filmu, ale celé je to pojaté s notnou dávkou inteligentního humoru a já už jsem se docela dlouho takhle skvěle nepobavil. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný filmeček hlavně o tom, že když už se svou osobností nezapadáte do světa "normálních" lidí, nemá cenu snažit se přizpůsobit šedivému průměru i když si myslíte, že vám to usnadní život a ještě k tomu získáte holku svých snů. Zvlášť, když jste ve své podstatě vlastně ohromně zajímavý člověk a ta dívka jakbysmet...Snímek je obdařen mnoha vtipnými momenty a i když někdy tempo vyprávění trochu zvolnilo, plně mi to vynahradila hlavní dvojice - už dlouho jsem v poslední době neviděla tak roztomilý a správně ulítlý pár, jako právě Placida a Gemmu. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Ááá, ČT2 opět nezklamala - už podle obsahu jsem se na film těšila a taky že nezklamal - sice začátek na mě působil až moc ujetě, ale jakmile se rozvinul příběh, bylo to už OK. Je tu krásný pohled na to, jak je těžké se odlišovat od většiny a kolik stojí síly si udržet svoje vlastní já. Musela jsem se zamyslet nad tím, že ani pro mě nebyla zrovna procházka růžovou zahradou základka a vlastně trochu i střední škola, jelikož jsem "nezapadala". Proto i potěšil závěr, kdy si náš provokatér Placid uvědomil, že i když je jednodušší přizpůsobení se, ztrácí tím opravdové přátele a i sám sebe..a proto je lepší jít proti proudu. Na přihlouplé a udivené pohledy okolí si pak člověk už zvykne, je mu to jedno a získá tím nadhled, jež by právě ona většina mohla závidět. Hezky natočeno, herci byli vybráni taky bravurně..zkrátka příjemné pokoukání:-) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších australských kousků a teď jsem navíc zjistil, že i ostatní režisérovi filmy jsem docela vysoce hodnotil. Ale zpátky k tomuto filmu – jde o ujetou nezávislou komedii o dvou týnejdžrech, kteří se kvůli výchově vymykají svým vrstevníkům a hlavně Placid je provokatér na n-tou a možná i díky tomu je na škole šikanovaný. Určitě by se tahle komedie mohla líbit všem „intelektuálům“ a artovým vyznavačům, kteří si potřebují odpočinout od těžkých kousků. Já doporučuji všemi deseti a rád si ji zase zopakuji, protože mě vždy dodá dobrou náladu. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ]  ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama