Reklama

Reklama

Umění čínských akrobatů

  • Čína Acrobatic Art in China
Čína, 2000, 38 min

Obsahy(1)

Historie čínské umělecké akrobacie je dlouhá přes dva tisíce let a je součástí staré čínské kultury. V současné Číně se akrobacie stala skutečným uměním a těší se velké přízni a vytrvalému zájmu. Dokumentární film přináší záznamy vystoupení předních čínských akrobatů a skupin a vyvrcholí ukázkou z rozcvičky mladých mnichů z pověstného kláštera Šao-lin, budoucích mistrů bojového umění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Kdyby se dalo zjistit, změřit a doložit, nakolik je výsledné gymnastické umění dílem opravdového zájmu a potěšení a nakolik je dílem tvrdé dříny a odříkání, jaký by byl poměr? ____ Některé obzvlášť dívčí výkony berou dech a hraničí s podivností nebo dokonce nepřijatelností. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Nevídané výkony čínských akrobatů nad kterými zůstává rozum stát. Skoro by se ani nevěřilo, že je vůbec v lidských schopnostech dopracovat se k takovémuto umění (a navíc ve zdraví), které jako by popíralo i fyzikální zákony. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument zachycující zásadní akrobatické čísla předních čínských umělců. Vedle samotných vystoupení, která svou propracovaností a strhujícím artistickým umem doslova vyráží dech, dali tvůrci také možnost nahlédnout do čínského venkova, kde takřka každý obyvatel z jedné mnoha vesnic disponuje řadou artistických čísel. Čínští akrobaté si své prvenství rozhodně zaslouží. Své řemeslo dokázali skloubit s tradiční čínskou lidovou kulturou a orientálními prvky - díky tomu jsou jejich vystoupení tolik působivá - vizuálně nádherná a technicky vypracovaná v té nejvyšší možné úrovni. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama