Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadprirodzený príbeh o bezohľadnom sériovom vrahovi, ktorý prežil trest smrti na elektrickom kresle. Väzeňským strážam sa nepodarí vyhnať z vraha zlo, a nechtiac uvolnia vražedné monštrum. Výsledné kraľovanie násilia s extrémnym mučením nastavuje nový štandard pre hororový žáner. (JohnRambo)

Recenze (50)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na Seeda jsem se hodně těšil, a to především ze studijních důvodů. Ano, je to první Uweho film, se kterým jsem stanul tváří v tvář. Byl jsem připraven skoro na všechno, takže z výsledku nakonec nijak šokován nejsem, protože to nijak extrémně hrozné dílo není, existují i mnohem horší zvěrstva. Boll je opravdu značně mizerný vypravěč, mám takový dojem, že i kdyby měl k dispozci ten nejlepší a nejoriginálnější příběh, který kdy spatřil světlo světa, dokázal by ho podat takovým způsobem, že by z něj diváctvo vůbec nic nemělo. S tím se u Seeda trápit nemusíme, neboť jeho děj je značně triviální a bez zbytečných odboček spěje kolísavým tempem až k finále. No k finále... spíš k ukončení, protože nic, co by se dalo nazvat jako "finále", zde nenajdeme. Zarazila mě i Uweho neschopnost natočit byť jen jednu trochu napínavou scénu, všechny příležitosti, jež se mu zde naskytly (a že je jich docela dost), jsou naprosto zabity buď celkově špatnou kompozicí, střihem, herci, anebo naprosto zcestně vybraným hudebním motivem. Seed je tedy ve všech ohledech podprůměrným filmem, ale ne až tak, jak jsem očekával, za což si vysloužil jednu hvězdičku. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sériový masový vrah sa po udelení trestu smrti na elektrickom kresle vracia zo záhrobia aby sa pomstil všetkým čo ho naň posadili. Nemá zľutovanie s nikým, kto mu skríži cestu. Pomsta bude "sladšia" ako sa na prvý pohľad môže zdať. Ako jeden z mála som nadovšetko spokojný. Vyčíňanie vraha bez milosti, ktorý sa vyžíva v brutalite síce v tomto filme nemá najväčšiu logiku, no nadprirodzený slasher si tento luxus skrátka môže dovoliť. Už úvod na ktorí sa väčšina sťažovala naznačil, že pôjde o iné "kafe". Tí čo sa "posrali", nech im je zem ľahká. Toto je masaker, v ktorom sa muž s maskou vyžíva v tom najkrajšom svetle. Scéna kedy trýzni starú pani na stoličke v kuchyni je neskutočná. Tomu sa povie hranie sa na mačku a myš. Záver ma potešil najviac. No neskončilo to nádherne? - 80%. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se člověk odhodlá zhlédnout film v černých číslech, neočekává bůhví co, neočekává vlastně nic. A to je dobře. Případ masového vraha, který vstane z hrobu, není nic nového pod sluncem. V záplavě úděsných krimi, thrillerů a horrorů současnosti se mi tenhle jeví nakonec jako dobrý průměr. Potěšilo mě: hudba, odkaz s mumií na Psycho, pár pěkných efektů s křeslem a rozmydlenou hlavou jako třešničkou a fajnový konec, jelikož jinak to dopadnout nemohlo. Nepotěšila mě kamera - stroboskopické záběry na zabití, občas rozhoupaná až hrůza. A vypustil bych nechutné záběry od PETY, bez nichž by se film klidně obešel (něco jiného jsou triky a něco jiného reálné mučení a brutální zabíjení). Zrychlené záběry rozkládajících se těl připomněly německé amatérské pornohorrory. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Plne súhlasím so Soweekom. K normálnemu temnému krimi thrilleru na aké sme zvyknutí z kín to má poriadne ďaleko, a preto sa vôbec nedivím tomu mizernému priemernému hodnoteniu. SEED totiž skôr pripomína brakový krvák z 80. rokov, kde je inteligentný scenár a napätie ako z Mlčania jahniat to posledné, na čom záleží. Veľa tmy, veľa násilia a poriadne nekompromisný záver, ktorý tak trochu volá po pokračovaní. A ja by som ho aj celkom uvítal. Určite radšej než ďalšie pokračovanie prequelu k remaku Texaského masakru. Dva a pol hviezdičky za to, že je to iné než všetko, čo sa dnes toči a že je to najlepší Bollov film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Uwe Boll natocil podpriemerny horor, ktory unho vynimocne népatri do odpadu. Zacina sa masakrom fauny, ktora mi bola proti ludskosti, no a potom nastupila nuda. vedenie hercov je tragicke, sami nevedia co maju hrat, akasi strasidelna atmosfera tu aj je, ale Uwe Boll sa extra nesral s jej budovanim. Dialogy su uplne hrozne a na maskach vidno, ze su to len lacne cetky z podradnych obchodov. Nuda dostala neprirodzene vela miesta, to je tiez minus. Ale nejde o odpad, samotny pan Boll ma na konte aj horsie filmy. 36 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na německém filmovém festivalu Veek Fear 27. dubna 2007. (Terva)
  • Obraz při scéně dokumentu o týrání zvířat byl zatemněn bez vědomí Uwe Bolla. (Terva)
  • Ačkoliv jsou filmy Uwe Bolla obecně málo přijímané, získal tento snímek na hororovém filmovém festivalu v New Yorku cenu za nejlepší speciální efekty za rok 2007. (Terva)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama