Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Film je, tak ako jeho názov, bezchybný a to bez použitia násilia a filmových trikov. Scenár, réžia, dialógy a výprava ( Londýn 60-te roky minulého storočia ) sú naozaj bez kazu a výkony hlavných protagonistov je nutné pochváliť. Michael Caine len potvrdil svoju povesť filmovej legendy a Demi, s tým jej zlostným výrazom, som uveril každú minútu. Škoda tej príšernej masky, čo má na začiatku a na konci filmu. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Michael Caine mě snad ještě nikde nezklamal. Jeho uklízeč s plánem, jak čelit důchodové reformě, je charismatický a podceňovaný člověk s tajemstvím, jehož zahrál dokonale. Zato Demi Moore je sice taktéž charismatická, ale zbytečně hysterická. Třetí důležitou postavou je vyšetřovatel Lambert "straight to the bussiness" Wilson, u kterého stačí, že charisma prostě Má. Z výše uvedeného vyplývá, že se jedná o herecký film, ostatní složky jsou víceméně podružné. Potěší pečlivě budovaná atmosféra a zasazení do uhlazených 60. let, nicméně těch karátů na maximální hodnocení by muselo být mnohem víc... ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Michael Caine, Demi Moore a Lambert Wilson mi dokázali zpříjemnit nedělní večer, všichni byli ve svých rolích uvěřitelní, zábavní, moc dobře se mi na ně koukalo.. Krádež diamantů skvělá a to rozuzlení, o co ve skutečnosti šlo a jak to dopadlo, zajímavé.. K tomu nutno dodat, že i ten hudební podmaz stál za to, u mě spokojenost.. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Na první pohled průměrný film s nic moc věhlasným hereckým obsazením (promiňte M. Caine) a s tuctovým příběhem o 'bankovní' loupeži. Tento film však překvapí ve všech směrech a M. Caine i D. Moore hrají skvěle. Opět se potvrzuje, že dobrý režisér nepotřebuje k vytvoření zajímavého filmu hromadu mrtvol, stříkající krev, střelbu apod. Když se to sejde, pak je výskledek prostě skvělý... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Švýcaři používají jeho tep k seřízení svých hodinek." A já používám Brilantní plán k občasnému zlepšení své nálady. Není to sice žádná geniální loupežničina, ale zato poměrně vytrvale blafuje a to mě baví. Zejména ve chvíli, kdy se světové zásoby diamantů vypařily a management se jedinečně pokouší nepanikařit. A jestli skutečně trvá 40 let utratit 100,000.000 liber, tak už bych s tím měl začít, abych se v důchodu neztrhal. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama