Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Co přidat ke kladům. Předně film jsem si pustil skoro o půlnoci s tím, že se jen mrknu jak to vypadá a podívám se někdy příště. A zůstal jsem u toho sedět až do konce a dokonce jsem neusnul. Co dělá film lepším je pár věcí - opravdu výborná hudba, podařená výprava a celková neučesanost a nekorektnost. Tak například kde uvidíte miminko prostřelené šípem. Brrr. Navíc obsazení se celkem povedlo, především hlavní geroj působil velmi gerojsky a princezna princeznovsky. Taky zasazení do slovanských reálií mi sedlo. Problém je ale ani ne v příběhu jako takovém, spíš ve stylu vyprávění. Děj se odvíjí příliš překotně a zkratkovitě, i přes slušnou délku se moc nerozvinou charaktery a pár dějových odboček je vyloženě zbytečných. Postavy se často chovají přísně nelogicky (např. ta cesta přes bažiny) a dost trablů se řeší tak trochu deus ex machina. Triky jsou slušné, ale hlavně ten finálový boj působí dost chaoticky. Vyčíst se dá taky místy moc okaté vykrádání Barbara Conana a LOTRa. Celkově jde ovšem o velmi solidní slovanskou dobrodružnou fantasy, která dokazuje, že evropská fantasy nemusí dopadnout jen jako velmi nepodařený Zaklínač. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Škoda umělého natahování a hlavně té asi poslední půlhodiny, kde se to deus ex machina jen hemžilo, nebýt toho, dávaly by se mi ty 4* s čistším svědomím. Na druhou stranu oceňuji originální podobu antagonisty, hudbu, celkově příjemnou atmosféru (jasně, je to veskrze naivní až hrůza, ale s tím jsem počítala) a zejména toho überroztomilého kaloně. Čumáček všech čumáčků, asi chci tohle zvířátko plyšové. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Moc brutální s aložité pro děti a moc zdlouhavé a pohádkové pro dospělé. Nicméně všem fantasy fanouškům tenhle film vřele doporučuji :). To co se mi líbilo byla správná "fantasy" atmosféra - plná mlhy a takové té až vikingské surovosti a syrovosti. Další velké plus je určitě hudba. To co mi ale moc nesedlo byla rozvleklost, sice ne v pravém slova smyslu, protože se tam "něco" dělo téměř pořád, ale ne všechny vedlejší děje byly dotažené do konce- takže tam byly dá se říct zbytečně a film jenom prodlužovaly- takže to už ke konci bylo na mě trochu moc dlouhé. Potom akční scény- naprosto nepřehledné, takže člověk může jen odhadovat- co se tam vlastně děje. Ale jinak celkem dobrý koukatelný film i když si ho asi znovu nepustím. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Málo propracovaný příběh, ze solidního základu se mohla natočit vynikající epická fantasy. Místo toho mě iritovaly ty laciné a špatně nasazené paruky mužských herců, snaha o napětí byla bezúčelná, u mě to prostě nezafungovalo. Mimo začátku ovšem. Místo popkornu jsem si ke sledování vzala můj oblíbený jogurt s piškotky a to jsem neměla dělat ... okolnostmi jsem byla nucena sklopit oči se snahou soustředit se na žaludek a zhluboka dýchat. Některé části filmu byly ale fajn. Třeba město Galirad, zapojení slovanské mytologie, kouzel, příjemné vysokohorské výhledy, Rybnikovova hudba a celková syrovost vyprávění s neustálou pachutí krve a smrti. Neměla bych zapomenout ani na netopýřího mazlíka, který neváhal nasadit vlastní zdraví, aby ochránil páníška. Jinak za hodně peněz, málo muziky, škoda. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem fantasy s čaroději, draky, hrdiny a zloduchy... Čekal jsem trochu víc středověku ani nevím proč snad díky coveru DVD. Ale i tak musím říct, že se vyzuál podařil a já to v klidu nezívajíc dokoukal. Rusové jsou evidentně ve formě a zatím vše co jsem viděl nově natočeno stálo za vidění. * * * ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)

Reklama

Reklama