Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (629)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow, scénárista a režisér v jednom, umí vytvořit skutečně vtipné a mnohdy originální situace, stejně jako opravdově působící hrdiny a přirozené dialogy (na tom mají velkou zásluhu i výborní herci). V rámci žánru to ale Apatow trochu přestřelil s délkou, tudíž by se dala asi půlhodina vystříhat (která vás nenudí, ale není v ní řečeno prakticky nic nového). ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jak já se bál stopáže (Apatow by se měl uvědomit...) a Setha Rogena, ktery mi uz z posteru byl silne nesympaticky (pozn. pro sebe - ubrat na prvnim dojmu). Knocked Up je snad nejsprostsi komedie, jakou jsem kdy videl, snad i Scorseseho Casino zaostava, slovo fuck a shit v kazde druhe vete, jak to asi prelozi cesky dabing? :)) Keigl je dobrá herecka, v Grey's Anatomy nedostava tak velky prostor, ale tady to mohla rozbalit a povedlo se, na ni bohuzel/bohudik stoji skoro cely film, je dobře napsán i odtočen, aspiruje na jednu z nejlepších komedii za rok 2007! ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Zbouchnutá asi měla být po celovečerním debutu 40 let panic pro Apatowa to, co byli Flákači pro Kevina Smithe po Clerks. Jenže přání není vždy otcem myšlenky a onen záměr se vydařil pouze částečně: opětovně tady máme titulní mužské postavy, které musí čelit dospělosti, celá zápletka vychází z jednoduchého a předtím už nespočetněkrát viděného nápadu (ztráta panictví, těhotenství...), komično je založeno na konfrontaci dvou zcela odlišných světů (panic vs. zkušená matka, lempl bez ambicí vs. svědomitá kariéristka) a nechybí spousta popkulturních gagů a sprostých slov ve veskrze milé a chytré podívané. Nelze upřit, že Zbouchnutá je soudržnějši a nerozpadá se tolik jako 40 let panic a že z dlouhých improvizací opravdu vzejdou geniální sekvence. Jenže zatímco u Kevina Smithe jsou všechny pobuřující záběry prostředkem ke sdělení určitého moudra a životní pravdy, u Apatowa to je zatím cílem a výrazné zkrácení by opravdu filmu pomohlo, protože Zbouchnutá je v závěru dýchavičná a neobejde se bez nutných vypravěčských klišé. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

V záplave amerických „komédií“ veľmi inteligentne a vtipne pôsobiaci kúsok s postavami karikovanými len do tej polohy, kde ešte pôsobia reálne. Trpí však podobným neduhom ako neskorší Superbad – záver nestíha za zvyškom filmu a neverím mu. Ak sa Apatow naučí svoje kúsky ukončiť tak, aby prevrátil žánrové klišé (viď nedávna Juno) bude to u u mňa na plný kotol. 8/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí musím hodnotiť presne "polovičným" počtom hviezdičiek. Podľa mňa film nebol tak zlý, ale na druhú stranu.. Je to taký ten film, ktorý si niekedy pustíte napríklad aj viackrát a nemáte naň nejaký špeciálny názor. Proste sa len pozeráte alebo to necháte bežať a pôsobí to ako len dobrá zvuková kulisa. Nebola tam snáď ani jedna veta, v ktorej by nepadlo sprosté slovo. Chápem, že niečo sa musí okoreniť, ale toto bolo príliš. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Slovo "fuck" a jeho všemožné variace je tu řečeno celkem 113x. (Bauer)
  • Když jedou Ben (Seth Rogen) a Pete (Paul Rudd) do Las Vegas, navštíví představení slavné akrobatické skupiny Cirque du Soleil. (Stanley619)
  • Jay Baruchel (Jay) má hrůzu z kolotočů a horských drah. Do úvodní scény ho proto režisér musel hodně dlouho přemlouvat. (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama