Reklama

Reklama

Pravidla násilí

  • Velká Británie Straightheads (více)

Obsahy(1)

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní. Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Všichni děláme chyby.." Musím přiznat, že jsem si naprosto nezatížen jakoukoli bližší informací, Pravidla násilí upřímně docela užil, dá-li se to tak vůbec v případě podobně depresivního snímku vůbec říct, a tak se do zdejších urážlivých, dost pochopitelně jako téměř vždy, diskuzí směrem k oficiálnímu synoptickému textu distributora vůbec nebudu pouštět.. Zvlášť nutno dodat, že mě zkrátka už delší dobu ty za vše mluvící distributorský cancy prostě nezajímají !! Dokáží jen diváka znechutit, když nezřídka mají ke skutečnosti nesmírně daleko.. K čemu se naopak vedle zhodnocení tohohle filmu talentovaného britského režiséra Dana Reeda vyjádřit chci a musím, protože ještě teď stále kroutím hlavou, je rozhodně komentář zdejšího proslulého bezmozka a mistra do nebe zrůdně volajících bonmotů Livingdeada, protože napsat o brutálním znásilnění, zvlášť po projekci podobného filmu, že "si ta nesympatická děvka o to jednoduše říkala", může skutečně jen naprosté hovado, když přívlastek sexistický či nechutný zavání iritujícím eufemismem.. Nekonečně se tu spílá Verbalovi, jehož vulgární kritika skutečně má často opodstatnění, ale podobné zvratky nikoho nepohoršují, což mě naopak znepokojuje mnohem víc než tenhle poměrně velmi nedotažený kousek.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za začátku jsem měl z příběhu pocit, že Gillian Anderson, která je mimochodem krásná až běda, skrývá nějaký tajemství z minulosti. Po asi patnácti minutách bylo po pocitu a začínal jsem mít druhej pocit, že Gillian Anderson , která je mimochodem krásná až běda, je jedinej důvod proč se na to dívám. Konec filmu jasně dokázál, že můj druhej pocit byl už správný, bohužel. Jo a ještě něco, ani jsem netušil, že Gillian má tak krásnej zadek, pozorný divák zaměřující se na klíčové detaily filmu si toho musí jasně všimnout. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

SPOILER Adam mne svým věčným fňukáním neskutečně štval, ale nakonec to byl právě on, kdo dokázal důsledně dotáhnout do konce to, do čeho ho jeho umanutá partnerka navezla a od čeho pak utekla jak malá holka. Sentimentální a přiblblá scéna z konce filmu ("Kam jedeme?" "Do bezpečí!") je už jen logickým vyústěním předchozích nelogičností v jednání postav a celý tento - sotva průměrný - psychothriller sráží ještě o jednu * dolů. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Až na skromnou stopáž a Gillian Anderson, která přiláká a udrží pozornost, všechno špatně. Scenáristu neomlouvá vůbec nic, rejžu trochu zjevně velmi nízký rozpočet, ale natočit kvalitní znásilněníčko nic nestojí. Jenže znásilnění stojí za hovno, nad dohadováním se hrdinů zda se pomstít či nepomstít by kroutil hlavou i Hamlet a navrch "hrk hrk ať už to máme z krku" finále. Zaráží jen, jak do toho ukecali Anderson. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Pravidla násilý jsem zkouknul pouze kvuli Gillian (asi jako ostatní řekl bych). A po zkouknutí bych jako plus viděl pouze právě zmíněnou Gillian, jinak jde o naprostou kravinu obřích rozměrů. Nic, ale zhola nic se mi na Pravidlech násilý nelíbilo a nic mě nezaujalo. Nuda, trapný scény a zhovadilost v každém záběru filmu. Bléé ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama