Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie o průzkumu lásky všech variacích, věku a stádií... Jedné noci probudí muže noční můra a on se rozhodne trošku projít. Na hřišti zahlédne dva milence a v tu chvíli narazí na Bradleyho Smitha... Ten mu začne vyprávět zvláštní příběhy o lásce a jejích spletitostech. Setkáváme se s Kathryn, Bradleyho první ženou, která ho opustí kvůli jiné ženě. A Dianou, Bradleyho druhou ženou, která se hodí spíš na milenku než manželku. Seznámíme se s Chloé a Oscarem, kteří sní o společném životě daleko od své dřívější bolesti. Potkáváme Esther a Harryho, jejichž láska ke ztracenému synovi přetrvává přestože on jimi opovrhuje. A následujeme Bradleyho na cestě za manželským štěstím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (82)

Allia 

všechny recenze uživatele

Celkově na mě tenhle film zapůsobil... možná je to proto, že jsem od něj nic nečekala, neměl mě jak zklamat. Nekoukala jsem na něj kvůli žádnému herci (i ten nejlepší může občas zklamat... jako zrovna mě Freeman ve Wanted), ani kvůli romantice (co si budeme povídat - některý romantický filmy mi způsobují migrény ;o)). A co na mě teda udělalo dojem? Reálné vylíčení vztahů tak jak jsou, možná ne až úplně do detailu a do hloubky, ale se vším podstatným, co k tomu patří. A možná i ta lehká naivita, důvěřivost a hlavně naděje, se kterou všichni skáčou do vztahů. Freemanovi role mentora tentokrát sedí perfektně (ne jako ve Wanted... neodpustím si poznámku), není vševědoucí, nemá radu na všechno a nakonec i on má slabou chvíli, kdy zapadne do beznaděje a ztratí tu důvěru ve správné uspořádání světa, což ho dělá mnohem reálnějšího a člověku tak nějak bližšího. Jen jediná věc mi vyrušila celkový dobrý dojem z filmu a tou byla absolutně nevhodý podání Falling Slowly od Frames... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý síce nenudí, ale nemá absolútne žiadny priestor ani možnosť nadchnúť. Dôvod? Robert Benton. Tak neosobný prístup k látke, ktorá si vyžaduje maximálnu pozornosť a určitý jemnocit, aby všetky pekné veci, ktoré vo filme zaznejú, dopadali na diváka v správnych dávkach a zanechali v ňom správny dojem, je tu úplne zabitý rutinnou. Tento neosobný štýl, začne po chvíli liezť na nervy a diváka, ktorý je zvyknutý na inteligentnejší prístup k téme lásky bude nadmieru sklamaný. Herci ale zachraňujú čo sa dá. Hlavne Greg Kinnear, ktorého hrdina je z celej zmesky známych a neznámych tvári, ten najvýraznejší a prechádza najzaujímavejším prechodom, ktorý si ale znova vďaka odfláknutej réžií nemáme možnosť užiť tak ako by sme si zaslúžili. Snaha zachytiť čo možno najviac pŕs - aj keď pekných - tu pôsobí neprirodzene a silene. Čo je škoda, práve preto, lebo posteľovým scénam chýba tá nežnosť, ktorá definuje duševnú aj fyzickú lásku a nie obyčajné šukanie. Diváka, ktorý neočakáva veľa, film viac menej uspokojí správnou dávkou dobre volených slov a životných postojov. Iných bude mrzieť strata času nad touto látkou nech vyzerala akokoľvek lákavo. ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Morgana Freemana jsem viděl hrát již v mnoha a mnoha filmech, ale tento film byl bezkonkurenčně zatím nejnudnější. Neříkám 'nejhorší', protože některé tzv thrillery v kterých hrál byly po obsahové stránce horší, ale tak nudný si troufám říct, že ebyl žádný. Téma lásky v různých podobách byl určitě dobrý nápad, ale chyběl tomu šmrnc. Kdybych 80 minut filmu prospal, tak bych o nic nepřišel, protože stačilo chytit prvních a posledních 10 minut a o nic bych nepřišel. Z mého pohledu dobré téma, dobrá myšlenka, ale špatná realizace. ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Ani slušně hrající parta známých herců v čele s pravidelně skvělým Freemanem nezařídí filmu úspěch. Oni jsou to sice zajímavé příběhy jednotlivých párů, které se nezapomínají prolínat. Ale není to nic převratného ani originálního. Párkrát jsem se sice zasmál, docela jsem se i bavil a závěr dokáže dojmout, ale film má i své zápory. Například mi přišly zbytečné ty, jak moje máma ráda říká, postelové scény, bylo jich zbytečně moc. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Špatně napsaný obsah filmu, jen tak pro upozornění:-) Každopádně je pravda, že má Feast of Love pomalé tempo, ale ani mi to tolik nevadilo. Vztahová záležitost o postarším páru, která se vyrovnává se ztrátou syna, o muži s obrovskou smůlou na ženy a o mladých zamilovaných, kteří nemají peníze, ale přesto sní o společné budoucnosti.. Všechny příběhy jsou propletené a tak mě to bavilo, někdy sice víc a někdy zase míň, ale na konci mi ukáply i slzy. Navíc Morgan Freeman skvělý jako vždy. Přesto.. do dokonalosti tomu stále něco schází.Do you think love is a trick or do you think that it's the only meaning there is to this crazy dream? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Selma Blair má již s hraním lesbických scén zkušenosti. V roce 1999 si zahrála jednu z velmi známých scén se Sarah Michelle Gellar ve filmu Velmi nebezpečné známosti (1999). (Ganka)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo označenie A Cup of Love. (MikaelSVK)
  • Při pohřbu Oscara (Toby Hemingway) byla citována "Bible", přesněji "žalm 23" od verše 4 až do konce kapitoly (Kuny27)

Reklama

Reklama