Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Protestantská královna je trnem v oku převážně katolické Evropě v čele se španělským králem Filipem II., toho času nejmocnějším světovým panovníkem. Bezpečně se navíc nemůže cítit ani v domovské Anglii, kde jí klidu nedopřávají intrikující katolíci, mocně podporováni skotskou královnou Marií Stuartovnou. Aby toho nebylo málo, její rádcové v čele se Sirem Francisem Walsinghamem jí neustále připomínají otázku jejího nástupnictví, kterou by jako nezadaná královna měla nutně řešit. Všechny urozené potenciální uchazeče o její ruku strčí hravě do kapsy okouzlující mořeplavec Walter Raleigh, s nímž je ale jakýkoli oficiální vztah naprosto nemyslitelný. Stahující se mračna nad královninou hlavou vyústí v sérii událostí, na jejichž konci se bude muset postavit do čela svých vojsk, aby bojovala o bytí a nebytí svobodné Anglie proti mnohem silnějšímu nepříteli v jedné z nejslavnějších námořních bitev naší historie. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (349)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Historický velkofilm, který neví, čím chce být. Na jednu stranu jsou zde pokusy o nějakou psychologizující dějovou linku, která však často padá na hubu kvůli situacím, které se do podobného konceptu zoufale nehodí, popřípadě je jejich logika zcela zcestná. Postavy pak kvůli tomu ztrácejí veškeré lidství, divák zas možnost dostat se hrdinům pod kůži, kvůli čemuž potom některé emoční výlevy vyvolávají smích. Na čistokrevný popcorn je tu zas málo akčnějších pasáží. Trochu schizofrenně působí i režie a kamera, protože v moři absolutně nenápaditých scén občas vykoukne něco, co by se s použitím mírné nadsázky dalo označit jako čitelný rukopis. No bohužel se tak děje jenom vyjímečně. Elizabeth: The Golden Age tak zůstává pouze průměrným historickým filmem, který od totálního průšvihu zachraňují především dobří herci. Kapur by měl zkusit natočit nějakou menší žánrovku. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jsem alergický na manýristické hloupé kýče, které jsou otravně tezovité a didaktické a které se, spadají-li do kolonky historické podívané, mohou pyšnit akorát povedenou výpravou, kostýmy a charizmatickými hereckými představiteli táhnoucími celou tuhle teatrální křeč. Na rozdíl od Kletby zlatého květu mě pokračování Královny Alžběty neiritovalo, protože s tímhle režisérem a s tím scénářem snad ani nic lepšiho udělat nedalo, ale že bude velkofilm trpět na střih, naprosto nepochopitelné záběrování a že se bude jednat o skoro nefilmovou podívanou založenou nikoliv na obrazech a jejich výpovědi, ale na blábolení a neschopnosti vystavět minimálně jednu dramatickou scénu bez efektu vyvolání smíchu u diváka všimajícícho si stylistických postupů, jsem si nemyslel a Shekhara Kapura si řadím stejně jako Rona Howarda po Šifře mistra Leonarda do kolonky "nešahat, fyzicky bolí". ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzbytočnejších mimoriadne očakávaných filmov posledného desaťročia. Po rokoch si z neho pamätám iba neznesiteľný pátos, kamenné ksichty a nejakú politicko-náboženskú zápletku. A chyba nie je určite iba v časovom odstupe, mnohé kvalitné historické filmy mi utkveli v pamäti už navždy. Množstvo príprav, množstvo hereckých hviezd a v podstate nič z toho. Ztrata času nie len pre diváka, ale hlavne pre tvorcov. VIDENÉ ZNOVA 7/1017: Tak na druhý krát už mi film tak zbytočný nepripadal, lenže ten všadeprítomný ťažkotonážný pátos a niekoľko husto gýčových záberov mi nedovolilo Zlatý vek brať tak vážne, ako prvú časť. Španieli zobrazení ako čisté zlo, pritom ani to anglické pirátstvo asi nebolo úplne košér, podstatné je, že Owen je sexy pirát a tak je všetko ospravedlniteľné. 70% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jestli-že drží Michaela Jacksona pohromadě jen pá kusů lepenek, pak Královnu Alžbětu: Zlatý věk drží u sebe Cate Blanchett, která stojí v zemi tak pevně, že se opravdu nemusíme bát, že spadne. Nebudu souhlasit s tím, že Kapur by měl této herečce líbat prdel za to, že ve filmu hraje, vždyť bez něj by film nebyl takovým jaký je. A uznejte, že v dnešní době není moc historických děl, které by překvapovali nápady. Tady se alespoň můžeme kochat fantastickými a hlavně promyšlenými zaběry, které vážně uhranou i bejka a hlavně už několikrát zmiňovanou Cate, která hraje jako o život a je mi záhadou, že Oscar nebyl přiřknut do jejích majestátných rukou. A nebudu vám kecat, lidi, když vám povím, že bych se na tenhle film podíval ještě několikrát! 80% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +Cate Blanchett, Abbie Cornish, hudba, kostýmy -neviděl jsem předchozí film/// Naprostá spokojenost. Cate Blanchett se mi tady líbila jako nikdy předtím. Film mě dokázal naprosto vtáhnout a uchvátit. Po celou dobu jsem se náramně bavil. A to je vizitka, která si zaslouží plnej počet./// Celkem 86%/// ()

Galerie (122)

Zajímavosti (29)

  • Doktor Jonh Dee (David Threlfall) vo filme radí kráľovnej krátko pred inváziou Španielov. V skutočnosti v tom čase nebol prítomný v Anglicku. (Arsenal83)
  • Vďaka nominácii na Oscara za najlepšiu herečku sa Cate Blanchett stala prvou ženou, ktorá získala viacero nominácií na Oscara za stvárnenie rovnakej postavy. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v mestách Weston-super-Mare, Stamford, Burham-on-Sea, Cambridge, Ely, Winchester a Shepperton (Anglicko, Spojené kráľovstvo). (Arsenal83)

Související novinky

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (více)

Královna, kam se podíváš

Královna, kam se podíváš

27.08.2007

Je srandovní, že tvorba takzvaných hodnotných oscarových filmů funguje na stejném principu jako běžný komerční Hollywood. Něco zabodovalo, tak to udělejme znovu, akorát v bleděmodrém! Rozdíl je jen v… (více)

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama