Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Diskuze

Pumiiix

Pumiiix (hodnocení, recenze)

njn na ceske preklady se fakt nevyplati nadavat ;-( jinak ten konec se moc nezdaril...

Hook24

Hook24 (hodnocení, recenze)

Gideon (Pierce Brosnan) měl být hned na začátku filmu vykreslen jako PARCHANT. Pak si dovedu představit, že jej plukovník Carver (Lian Neeson) zabije na konci filmu v dramatickém a napínavém boji a budu spokojen. Takhle jsem od začátku filmu sympatizoval s Gideonem, když se zhruba v půlce filmu navíc objevila scéna ve které se ukáže, že smrt plukovníkovi rodiny nebyla úplně jeho zaviněním, nýbrž selháním jeho podřízeného, film začne směřovat do hloupého a předem jasného patosu. Smrt hlavního hrdiny by diváci nesli nelibě a smrt jeho pronásledovatele, jenž byl v právu, ještě více. Závěr byl opravdu hloupý a bylo vidět, že se tvůrci sami dostali do slepé uličky ze které se nejde vymanit, tak aby vám to někdo věřil. Filmu také nemůžu odpustit ani spoustu nadnesených a nelogických scén příklad - Neeson míří ze 2 metrů na neozbrojeného Brosnana, ten se dá do pohybu a během 5-ti sekund mizí v lese - Neeson následně vystřelí pozdě a mine. Dále - Brosnan během několika minut vykuchá koně, vleze si do jeho útrob a překvapí svého pronásledovatele, jenž stojí cca 3m od koně. Špatným trikem ze zvířete vyběhne tak rychle, že by se za takový start nemuseli stydět ani běžci na 100m Můj závěr je takový: Že je to škoda: Námět, výprava, hudba, kamera vše O.K. Scénář: Katastrofa

sefrak

sefrak (hodnocení, recenze)

Hodně slušné Neeson opravdu toporný,moc dobrá kamera a exteriery,ke konci film trochu ztrácel tempo..ale konec překvapivě dobrý...

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Hezký, konec moc příjemnej. Jenom flashbacků do doby občanský války by mohlo být víc.

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Strasne toporny Neeson, neveril jsem mu ani slovo. Jinak hodne slusne.

catchup

catchup (hodnocení, recenze)

nevite nekdo jestli to u nas pujde do kina nebo rovnou na dvd? ja pevne doufam v tu prvni moznost......

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Tak uvidíme... doufám, že to nepůjde rovnou na DVDčko jako Brosnanův předchozí film... na IMDb zatím 7.3, což je slušný hodnocení... na RottenTomatoes průměr 5.5/10, což už je trochu horší :-( Ale jinak fandím chudákovi Piercovi s prostřeleným ramenem ;-)

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Tak na tohle asi pudu do kina. Jestli to ovšem nepůjde u nás přímo na DVD :-)

formelin

formelin (hodnocení, recenze)

no kurna! vyborne! doufam ze to bude alspon takove jako Propositon .. a hura zpet westernum na stribrne platno ! .. ;)

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

vypadá to že propositon troška oživyl western,ústredná dvojka skvelá ale seriálový režisér trocha zneisťuje

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama