Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 3/10/// +Til Schweiger a Emmanuelle Vaugier, jejich milostná scéna je to nejzábavnější, plakát vypadá dobře, potěšil Don S. Davis, snaha o zábavu se cení -zvuky zbraní (OMG co to bylo za flusačky?), prostě trapas, záporné postavy (Udo Kier+co to bylo za ubervojáky?), s hrou to má společného tak 20% (jména, mírně podobný děj, zápletka), absolutně nevyužité krásy ostrova (o tom to taky mělo být), malá různorodost nepřátel/// Tak tohle je špatný. Far Cry se nepovedl. Přál jsem si 4*, doufal jsem alespon v průměrné 3*. Ale víc jak 2* tomu dát nemohu. Uweho filmy vždy hodnotím až po zhlédnutí, až potom co si na samotný film udělám svůj vlastní názor. A někdy člověk může být překvapen. Ovšem v tomto případě se Boll pořádně sekl. Moc dobře to nefunguje ani jako akčnák sám o sobě (srovnejte s novým Punisherem) a jako adaptace herní předlohy už vůbec ne. Pár zábavných scének sice potěší a občas jsem se opravdu smál, ale stejně je to křeč. Nejvíc se to podobá Univerzálnímu vojákovy a to je podle mě málo. Proč to nevypadá alespoň jako Doom? Proč se velká část filmu odehrává v noci? Proč se to nebere aspoň trošku vážně? ...No nic mistře, co tam máme dál?/// Celkem 39%/// ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nikdo neumí točit špatné filmy stejným způsobem jako Uwe Boll, to už je jisté. A Far Cry splňuje bez výjimky přesně to, co od jeho tvorby čekáte - dramatické momenty jsou nadmíru vtipné, komediální momenty v čele s uřvaným dovozcem jídla vtipné ani za mák nejsou a herci jsou nuceni pronášet naprosto nemyslitelné dialogy. Plus jsou tu dva nezapomenutelné aspekty - Kierova záliba v malování a "romantická" vsuvka v chajdě s následnou (ne)dohrou. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hehe, stal sa zázrak a pri Uwe Bollovi sa mi nechcelo kontinuálne blinkať :-) Dokonca som sa cez triezvu hodinku a pol dostala celkom oddychovo a pobavene. Nakoľko tomu napomohol ešte stále veľmi sexi Til Schweiger, neviem. Asi dosť. Samozrejme, logika tu dostáva husto na frak, na nejaké vysvetľovačky konania postáv nie je čas (chvalabohu, neviem si predstaviť, že by tam Uwe práskol ešte psychologický aspekt a natiahol to na dvojhodinovú grcku), čo sa bude diať je vám jasné skôr než filmovému štábu, a tú krasotinku by som ťažko nazvala herečkou, ale... vzhľadom na obsah a žáner to celkom ušlo! Najviac sa čudujem asi ja sama :-) P.S.: O jednu verziu hry Far Cry som "zavadila", ale inak ju veľmi nepoznám a jej mytológiu tiež nie. Takže tento aspekt filmu nehodnotím. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure těch nejtužších kvalit. Jako herní adaptace to nefunguje vůbec. Jako parodie na hollywoodské akční filmy 80. let to funguje dokonale. Pokud se Uwe v Postalu postaral o sebereflexi, zde se postaral o tu nejvrchovatější dávku nadhledu. A jako komedie to i funguje. Kdyby se to jmenovalo Fucking Island a nepáchlo to němčinou, jdu i výš. [Přesná stopáž: 91 min] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jsem docela velkým fandou Far Cry herní série – zvláště pak prvního dílu, na který nedám dopustit. I z toho důvodu jsem se tomuto filmu dost dlouho vyhýbal, protože vím, co je Uwe Boll zač. natočil spoustu braků a svého času patřil mezi moje nejhorší režiséry (hlavně co se hororové scény týče). Nicméně jak plynul čas, viděl jsem od něj i pár vcelku slušných kousků. Souhlasím s tím, že s hrou tenhle film nemá skoro vůbec nic společného – což je jeho největší zhoubou v očích fanoušků, kteří si od toho ledasco slibovali (v době vzniku). Kdyby se ovšem film jmenoval jinak, nikdo by si jej s ní asi ani nespojil a možná by měl i větší hodnocení. Ona to totiž není úplně katastrofa. Jsem dost velký filmový kritik, ale tady jsem dokázal narazit na pár dobrých scén a ani herecké obsazení nebyla vyložená katastrofa. Til Schweiger i Udo Kier podali slušné výkony, Emmanuelle Vaugier je celkem pohledná ženská – no za to  Natalia Avelon je možná dobrá zpěvačka – a v jednom nejmenovaném filmu ukázala i své ženské přednosti, ale jako herečka je spíš podprůměrná. To ale nic nemění na tom, že dokážu souhlasit s těmi, kteří tomu dali kvůli zklamání malé hodnocení, stejně jako s těmi kterým se film líbil. Jeho největší slabinou je scénář a dialogy, ale Uwe Boll už natočil mnohem větší sračky. 50% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)
  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama