Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Terva 

všechny recenze uživatele

V úvodní pasáži se mi líbila pěkně využitá kamera ( Mathias Neumann ) ten její pohyb byl povedený. Při scéně " sdílení tělesného tepla " jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Jsou na ostrově, hledají je vojáci a oni si klidně vlezou do nějaké boudy, svléknou se a usnou...trochu divný. Pár filmů od Uwe Bolla se mi líbí, zvlášť Sám v temnotě, ale Far cry je docela ubohost. Hrozný scénář, absolutně nevyhovující a šílená hudba, nepovedené trikové záběry, jako celek je to hrůza. Sem tam je povedený kamerový záběr, který za to stojí, ale jinak nic. Některé záběry se dokonce opakují. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

No tak toto má od parádnej predlohy PC hry asi hodne ďaleko, skôr by som povedal, že to má len spoločný názov a to je celé. Čo sa mi však páčilo bol skvelý Til Schweiger ako Jack Carver, rozhodne mi pripadal lepšie ako Daniel Craig v roli Jamesa Bonda, radšej by som v tejto úlohe videl Schweigera. Udo Kier je ako šialený Krieger celkom slušný, dokonca sa podobá ako na toho v hre, a aj keď je tento snímok zrejme urážkou tak parádnej FPS akou je bezpochyby Far Cry, páčil sa mi a aspoň je vtipný, svieži, zábavný:) Hru som hral a čo sa týka prevedenia, nie je to bohviečo, dokázal by som si to predstaviť milión krát lepšie, ale keďže sa jedná o Uwe Bolla, je to výkvet medzi jeho filmami. p.s.Far Cry považujem za jednú z najlepších hier, ktoré ma neomrzeli a sám sa čudujem aké vysoké hodnotenie som tomuto filmu udelil:D ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych chtěl napsat pouze: Vy, co jste to evidentně neviděli a dáváte tomu odpad jen protože to je od Uwe Bolla, tak jděte do hajzlu. A teď k filmu. Tohle jsem vážně nečekal, že by Uwe Boll dokázal natočit celkem povedený akčňák a ještě ke všemu podle hry. Viděl jsem od něj pouze tři filmy. Alone in the dark, což byla ukrutná blbost. Poté jsem viděl výborné válečné drama Tunnel Rats a teď konečně Far Cry. Hru Far Cry jsem hrál a byl jsem znechucen. Všude jsem četl jak je to snad i hra roku 2004. Ale mne hrozně nebavila a hrál jsem jí jen z povinnosti hráčské. A ani jsem jí nedohrál! Těsně před koncem jsem to odinstaloval s tím, že Far Cry v podobě herní mi už do počítače nikdy nesmí. Ale film, tak to je úplně o něčem jiném. To je akční pecka jak má být. Nebo bych spíš měl napsat, že to je akční béčko jak má být. Jasný, zase to působí levně, ale to je mi celkem fuk. Celých 90 minut jsem se bavil skvěle. Scéna, kdy si jde po krku pár "vylepšených" vojáků neměla chybu. To jsem ani nedýchal, takže film má i jistou dávku napětí. A hlavně má vtip. Jack Carver v podání Tila Schweigera byla podle mně hodně dobrá volba. Jeho výkon je více než uspokojivý, má parádní hlášky a skvěle mu padne ta legendrání (ze hry známa) červena košile. Když se podívám zpětně na rok 2008 a vzpomenu si na Maxe Payne, tak Far Cry je podle mně lepší, než Max Payne, co se týče celkového zpracování! Jen tak dál Bolle!!! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Antypatický priblblý podradný akčný blábol, ktorý strká hlavu tam, kde nemá. Teda vlastne do filmovej produkcie. Boll je otrasný, ale tentoraz je to predsa len o trochu lepšie, najmä vďaka nemeckej superstar Schweigerovi a celkom zábavnej záverečnej vystrieľavačke. Hororovo ladený úvod samozrejme otrasný, ak sa nechcete pozvracať, radšej to pretočte. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll se rozhodl jít proti proudu a předhodit divákům čistokrevné béčko ne nepodobné těm největším chuťovkám žánru. Vykašlal se na současné směrování (chytrého) akčního filmu a veškeré peníze vsadil na již ověřené trumfy. Na jednu stranu díky tomu můžeme několikrát zažít pocit déjà vu (neviděl jsem ten film už náhodou?), na stranu druhou se můžeme bavit snahou Uweho, který částečně pravidla dodržuje (dějová kostra, charaktery), ale zároveň je v několika momentech poměrně vtipně překračuje (odkrytí Kriegerovi úchylky v závěru filmu). Far Cry může být divácky poměrně atraktivním filmem, zejména díky svému návratu k filmové brakovitosti. Zároveň však disponuje poměrně slušnou řemeslnou kvalitou, ať je to vizuální stránka, či ‚adekvátní‘ hudební doprovod. Průšvihem je ovšem jeho chytlavost. Ačkoli celý snímek uteče celkem rychle, chybí mu větší tahoun, případně dynamická akční scéna, která by pomohla posouvat děj kupředu. Většina scén nemá žádný přesah do následujícího děje. Zážitek se tedy nedá považovat za strhující, na to je film příliš pasivní, ale pouze za obstojný, což není příliš pochvalné. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)
  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama