Reklama

Reklama

Sindibád a Tygří oči

  • Česko Sindibád a Tygří oko (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sindibád, odvážný námořník a princ z Bagdádu, vyplouvá do Charnaku, aby požádal prince Kassima o ruku jeho sestry Farah. Po příjezdu Sindibád zjišťuje, že Kassim byl začarován do podoby paviána svou ďábelskou macechou Zenobií. Aby zlomil zlou kletbu, musí se Sindibád vydat na dalekou a nebezpečnou cestu, ze které se ještě nikdo nevrátil. Na jeho pouti se setkává s různými monstry a příšerami jako třeba Minaton - obrovská bronzová socha a šavlozubý tygr. Podaří se Sindibádovi zlomit kletbu zlé Zenobie? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Han22 

všechny recenze uživatele

V dětství moje nejoblíbenější Sindibádovka, která moc ze svého kouzla neztratila. Sindibád se vydává přes půl světa, aby navrátil princi proměněnému v opici lidskou podobu a závodí s časem, neboť jde o to, jestli zůstane uvnitř člověkem a jestli stihne korunovaci. V patách je jim zlověstná čarodějka se svým synem (které se ne všechno daří), po boku pár věrných přátel. Má to trošku mezinárodní nádech, neboť k arabskému duchu se přidává řecký element v podobně excentrického mudrce s dcerou a půlka filmu se odehrává někde na severním pólu. Jsou tu dvě krásné holky, má to spád a pár zajímavých herců. Další z Dr. Who Patrick Troughton jako řecký mudrc, budoucí dr. Quinnová Jane Seymorová jako princezna a syn Johna Wayne jako Sindibád. A samozřejmě úžasná Harryhausenova monstra - obří včela, kovový býk, megalomanský mrož, troglodyt a šavlozubý tygr a jejich famózní souboj - vše mírně v prehistorickém nádechu. Je tu pár much - světelné efekty jsou opravdu strašné, Patrick Wayne bohužel moc charismatu a talentu po otci nepodědil a konec je dost useknutý. Ale silné 4* si to zaslouží. Fantasy roku 1977. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tomto jsem vyrůstal. Vždycky mi vadilo jak je film dlouhý a nic se nemění ani tak, ale film má neuvěřitelně dokonalou stop-motion animaci která bere dech. Jinak se jedná o kvalitně natočený dobrodružný film s klišovitým příběhem ale dokáže zaujmout. Nejlepší scény jsou vždy s minotaurem až mi ho bylo na konci líto. Zábavný film který nestárne. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Sindibád zas tak jednou brázdil modré vody a tu ho osvítila myšlenka, že je vlastně osudově (po kolikáté už?) zamilován. Co by muž, kterého osudovost postihne co chvíli, neudělal pro svou v revolvingové výměně opět jedinou? Srdnatý kapitán naprosto cokoliv. Dobrý vkus se chlapíkovi (sám tentokráte docela fešák) upřít nedá, doktorku Quinnovou jsem měla také vždy ráda. Do doby zjevení Sindibáda velmi konspirativní Farah ovšem s příchodem muže svého srdce zřejmě pod vlivem jeho testosteronu, feromonů a následného hormonálního hnutí naprosto zblbne a vyzradí pomalu i recept na to, jak udělat z tuhého odpadu zlaté kuličky a uplést bič. Čarodějnice se toho chytne, ukuje si vola, protože nikdo jiný by pro ni tak dokonale a beze slova neotročil, a pustí se do pronásledování a maření plánů našich hrdinů. Je pravdou, že nejen princezna podlehne formulářovému syndromu (to je ta situace, kdy člověku při pohledu na kolonky klesá IQ o dvacet bodů nejméně), ale obdobně jako ona zblbne i Melanthius. Každý má právo být pět minut denně blbý a někdy se to zkrátka nastřádá. Má to za následek to, že stařík vybreptá taky i to, co neví, což je příčinou všech dalších nesnází. Země kouzlům zaslíbená disponuje jak ledovci, tak tropickým rájem, v zemi kouzel vlastně normálka a ani zikkurat tak úplně nepřekvapí. Pak se vynoří jednorohý King Kong a naši hrdinové jsou rádi, že s sebou mají blondýnku, to krása zabila zvíře. K tomu opelichanému tvorovi, který se dostal až do názvu, se nebudu vyjadřovat. Tygří oko pro mě i nadále zůstane tím hezkým polodrahokamem a do budoucna hodlám předstírat, že toho nedůstojného reprezentanta šelem kočkovitých jsem nikdy neviděla. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je má srdcová záležitost. Na tomhle filmu jsem vyrostla. Akce, dobrodružství, staré pověsti, čarodějnice, kouzla a Petra vytesaná do skály. Jakkoliv se může zdát 5 hvězd dětinských (protože tenhle snímek má své chyby) ,tak se jich nikdy nevzdám, protože je to věc, na kterou se můžu dívat pořád dokola, a která mi připomíná staré dobré časy:) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ray Harryhausen ve vrcholné formě. Zde vidíte, jak byl dokonalým animátorem. Ty pohyby jsou neskutečně ladné, ale hlavně propojení animovaných a hraných pasáží je neskutečné. To, co se v současné sobě nedaří ani v případě některých digitálních scén, tak Ray dokázal naprosto skvěle bez počítačů. Ano, samozřejmě, že je zde vidět, že to není dokonalé, ale blíží se to dokonalosti maximálně. Skvělé představení tohoto muže, který si film produkoval a podílel se i na scénáři. Trikově je snímek nabitější než ostatní ze Sindibádova světa, a to hlavně poroto, že nějaké triky jsou zde v podstatě každou scénu. No dobře, malinko přeháním, ale zase ne tolik. Je škoda, že zadní projekce je až tak moc nekvalitní. Tady se ukazují její výhody pro černobílé filmy, kde se dala mnohem více kousnout. Nádherné ženy (zase ta krásná Jane Seymour), úžasná monstra, spousta akce, různorodé lokace, béčkové charisma. Tohle se mi prostě nemůže nelíbit. Navíc si člověk uvědomí, co jako dítě už viděl. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Když si po společně strávené noci povídají Sindibád (Patrick Wayne) a princezna Farah (Jane Seymour), Sindibádovi viditelně přímo před kamerou spadne z pravého ucha náušnice, v dalším záběru se opět objevuje, a poté opět mizí. (korbitch22)
  • Ve scéně, kdy na konci filmu vystupuje z klece princ Kassim (Damien Thomas), má oblečený tmavě rudý plášť, pár vteřin na to má herec zcela jiný plášť, a to navíc ještě fialové barvy. (korbitch22)

Související novinky

Zemřel legendární představitel Chewbaccy

Zemřel legendární představitel Chewbaccy

03.05.2019

Ve věku 74 let zemřel herec Peter Mayhew, který ve Star Wars ztvárňoval původního Chwebaccu (Žvejkala), nejlepšího přítele Hana Sola. Mayhew se narodil v Londýně, později ale získal americké… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama