Reklama

Reklama

Sindibád a Tygří oči

  • Česko Sindibád a Tygří oko (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sindibád, odvážný námořník a princ z Bagdádu, vyplouvá do Charnaku, aby požádal prince Kassima o ruku jeho sestry Farah. Po příjezdu Sindibád zjišťuje, že Kassim byl začarován do podoby paviána svou ďábelskou macechou Zenobií. Aby zlomil zlou kletbu, musí se Sindibád vydat na dalekou a nebezpečnou cestu, ze které se ještě nikdo nevrátil. Na jeho pouti se setkává s různými monstry a příšerami jako třeba Minaton - obrovská bronzová socha a šavlozubý tygr. Podaří se Sindibádovi zlomit kletbu zlé Zenobie? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento snímek přesně vystihuje, co jsem jako dítě miloval. Fantasy snímky jako jsou tyto se Sindibádem nebo Jáson a Argonauti. Triky od Raye Harryhausena jsou prostě něco jedinečného. Tato láska mi zůstala na vždy, ale už musím hvězdičku ubrat, protože některé efekty jsou už prostě trochu mimo. Přesto je to velká zábava, která dokáže děti. Jen do toho Sindibáde! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na tohohle Sindibáda jsem si na rozdíl od zlaté cesty poupravil svůj názor směrem nahoru. I když Sedmá Sindibádova cesta zůstává pořád nepřekonatelná tak tohle je víc než slušné trikové a pohádkové dobrodružství. Představitel hlavní role je tu lépe vybraný a film má takový typický look své doby, ale to není nic špatného. Nakonec jsem se rozhodl svoje hodnocení překlopit k těm těsným čtyřem hvězdám a udílím 70% ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zaciatok filmu ma hned uputal, ked hned z fleku uz ukazali obzivlych kostlivcov, aj ked vyzerali troska groteskne. Hlavne tie ich oci boli na smiech. Aj tu boli na zozname par tvorov, ktore neuvidite v dnesnej dobe. Mechanicky typek s bycou hlavou, od ktoreho som ocakaval, ze bude zapasit s niekym zo Sindbadovej druziny, ale bohuzial sa mu nedostavila prilezitost, co je aj skoda. Dalej tu bol vacsieho vzrastu praclovek, ale z toho sa nakoniec vyklulo dobre stvorenie. Zo zlych tu akurat stali za rec obrovska osa a sablozuby tiger do ktorej sa prevtelila carodejnica. Mohli do filmu aj viac toho dat z rise fantasy zloduchov, to by ma urcite potesilo viacej. Ani tento diel neni zly a nesie sa v podobnom duchu ako predosle diely. Takze zas taky sklamany som nebol a preto mu davam pozitivne hodnotenie. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Sindibád zas tak jednou brázdil modré vody a tu ho osvítila myšlenka, že je vlastně osudově (po kolikáté už?) zamilován. Co by muž, kterého osudovost postihne co chvíli, neudělal pro svou v revolvingové výměně opět jedinou? Srdnatý kapitán naprosto cokoliv. Dobrý vkus se chlapíkovi (sám tentokráte docela fešák) upřít nedá, doktorku Quinnovou jsem měla také vždy ráda. Do doby zjevení Sindibáda velmi konspirativní Farah ovšem s příchodem muže svého srdce zřejmě pod vlivem jeho testosteronu, feromonů a následného hormonálního hnutí naprosto zblbne a vyzradí pomalu i recept na to, jak udělat z tuhého odpadu zlaté kuličky a uplést bič. Čarodějnice se toho chytne, ukuje si vola, protože nikdo jiný by pro ni tak dokonale a beze slova neotročil, a pustí se do pronásledování a maření plánů našich hrdinů. Je pravdou, že nejen princezna podlehne formulářovému syndromu (to je ta situace, kdy člověku při pohledu na kolonky klesá IQ o dvacet bodů nejméně), ale obdobně jako ona zblbne i Melanthius. Každý má právo být pět minut denně blbý a někdy se to zkrátka nastřádá. Má to za následek to, že stařík vybreptá taky i to, co neví, což je příčinou všech dalších nesnází. Země kouzlům zaslíbená disponuje jak ledovci, tak tropickým rájem, v zemi kouzel vlastně normálka a ani zikkurat tak úplně nepřekvapí. Pak se vynoří jednorohý King Kong a naši hrdinové jsou rádi, že s sebou mají blondýnku, to krása zabila zvíře. K tomu opelichanému tvorovi, který se dostal až do názvu, se nebudu vyjadřovat. Tygří oko pro mě i nadále zůstane tím hezkým polodrahokamem a do budoucna hodlám předstírat, že toho nedůstojného reprezentanta šelem kočkovitých jsem nikdy neviděla. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já prostě tyhle starý dobrodružný filmy miluju. Vynikající Sindibád, ale z těch tří hraných je pro mě až na druhém místě (po nejstarší Sedmé plavbě). Opět máme jiného představitele námořníka z Bagdádu (ale asi nejlepšího) a kromě naprosto fantastické atmosféry, která je opravdu úžasná a skvělé zápletky (a báječného prostředí, hlavně pak ke konci), tu v jedné z hlavních rolí máme druhého Doktora (Patrick Troughton tady má podobnou roli jako ve starších Argonautech a plnovous má snad úplně stejný, ale má tady mnohem víc prostoru). Ray Harryhausen se tady opět parádně vyřádil, ten chlap byl prostě neskutečnej bůh a mistr. Opět parádní příšery a triky mohem lepší, než ty současné, prostě přirozené a neotravující, ale pěkné a nejsou k smíchu. Jak už jsem říkal, zápletka byla skvělá, hlavně pak druhá polovina (nějaké severopólní záběry?), holt parádní dobrodružství, které mě nezklamalo. Herecky sice nic moc (proč ty záporáci a hlavně pak záporačky - čarodějky) pořád tak děsně přehrávaj? To nechápu... Pořadí Sindibádů: Sedmá cesta, Tygří oči, Zlatá cesta. Za mě 82% a nějaké televize by to měli odkoupit, ať tam aspoň jednou běží něco pořádného, milého a klasického. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy na konci filmu vystupuje z klece princ Kassim (Damien Thomas), má oblečený tmavě rudý plášť, pár vteřin na to má herec zcela jiný plášť, a to navíc ještě fialové barvy. (korbitch22)
  • Když si po společně strávené noci povídají Sindibád (Patrick Wayne) a princezna Farah (Jane Seymour), Sindibádovi viditelně přímo před kamerou spadne z pravého ucha náušnice, v dalším záběru se opět objevuje, a poté opět mizí. (korbitch22)

Související novinky

Zemřel legendární představitel Chewbaccy

Zemřel legendární představitel Chewbaccy

03.05.2019

Ve věku 74 let zemřel herec Peter Mayhew, který ve Star Wars ztvárňoval původního Chwebaccu (Žvejkala), nejlepšího přítele Hana Sola. Mayhew se narodil v Londýně, později ale získal americké… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama