Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Staňte se svědky příběhu z fiktivní země Monsterland - dobrodružství El Superbeasta, vyvrženého mexického zápasníka a jeho sestry a žhavé družky Suzi-X, jak se spolu postaví ďábelskému zlosynu Dr. Satanovi! Jedná se o adaptaci komiksu z mozku Roba Zombie, ten se navíc ujmul i produkce a celý projekt se odehrává pod jeho křídly. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (216)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Což o to, prostředí Monsterlandu je vykresleno tak znamenitě, že by lampičce Pixaru raději praskla žárovka a Disneyho trpaslíci by díky permanentní erekci neměli ošoupané genitálie o podlahu světnice, jenže já se prostě bavil pod úroveň očekávání. Zombieho extravagantní sebehana je natolik přecpána popkulturními odkazy, že než člověk vstřebá jeden, zaútočí na něj další tři, ale člověk si na ten řekněme osobitý styl a humor čtvrté cenové skupiny postupně zvykne. Vzhledem ke stylu animace potěšila inspirace v kultovním seriálu Ren & Stimpy a v té souvislosti nezbývá než dodat, že Práškový Topinkář by sfoukl úchylného wrestlera El Superbeasta jako svíčku.. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší snímek od Roba Zombie. Takovou uchylárnu jsem dlouho neviděl. Aspoň se Rob vyřádil v animáku jelikož jeho hlava ma tolik nápadů, že do celovečeráku by to prostě nebylo možno dát. Sice to trošku připomíná South park, ale to vůbec nevadí. Rob snad jen myslí na kozy, ku*dy, bary, chlast, krev, vraždy, násilí. Skvělej nápad, že natočil podle svého komiksu tuhle uchylárnu. Mohl by se tomu věnovat více a vykašlat se na celovečeráky které stojí za starou belu. Rob taky dává poctu klasickým hororům ( Hallowen, Frankenstein a další ) ... Pokud nemáte nakoukané old school horory tak vás to asi nebude bavit. Na konci snímků je rovněž odkaz na King konga a je to very funny =). Skvělá parodie a pocta hororům, reklamám, porna, manga stylu a náckům. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Mistr Rob Zombie se domnívá, že by bylo poněkud nezdvořilé představit tento film bez laskavého varování. Chystáme se odhalit příběh El Superbeasta.....muže činu. No, mi vás varovali.......... Film Roba Zombiho podle komiksové předlohy Roba Zombiho - ne to není deja vu, to je holá pravda. Ten člověk se tady opravdu vyřádil. Jeho americký sen se proměnil v americký sex. Sice použil desítky námětů z různých filmů, ale vtisknul tomu svojí sexistenci. Uvidíme náznaky filmů jako je Carrie ( dokonce uslyšíme i píseň o Stephenu Kingovi ), Halloween ( Michael Maiers bude sražen autem ), Vetřelci, Maska nebo i Šlapky na silnici a další. Jsou zde k mání kozy i sex. Zvlášť krutá je scéna " Masturbace pro USA ". Ve filmu také zazní Mr. Roboto od Styx http://www.youtube.com/watch?v=3cShYbLkhBc nebo Dick Soup od Banjo a Sullivan. Jinak je to dobrá Zombie ujeťárna. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie byl vždycky úkaz. Pořádný. Muzikant, který stojí za „legendárním“ songem Dragula, si vyzkoušel režii a předložil dva velmi brutální a levné horory, přičemž Vyvrženci pekla toho času strčili běžnou hororovou produkci hravě do kapsy. A pak si udělal jméno předělávkou Halloweenu. I tehdy platilo, že točí neučesané filmy, co několikrát dokonale knokautují diváka. Surová a přímočará akce, velmi slušná vizuální stránka. Pak tenhle totální provokatér zatoužil po animáku pro dospělé. Podle vlastního komiksu. Hodně sprostém a hodně ujetém. Ostatně posuďte sami: Hitler, porno, satan, superhrdinové, nadržený robot, usekané končetiny, nacisté, střeva na podlaze a samé kozy. Jeho výstřední „nápady“ přicházejí v takovém tempu, že je divák ani nemůže pobírat, navíc cituje vše, na co si vzpomene. Na druhou stranu, že bych se nějak hlasitě smál, tak to určitě ne. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Rob sa odtrhol z reťaze a na plátnach nechal vypuknúť jedno nekonečne nápadité a dokonale nadržané peklo. Po druhej projekcii musím (a chcem) ísť znova na 5*, pretože to čo tu Zombie splodil fakt nemá za poslednú dobu - v rámci animovanej tvorby pre odrastenejších - obdoby. Nie že by sa jednalo o niečo technicky prelomové alebo rozprávačsky brilantné, kúzlo a sila tohto hravého konceptu spočíva v skečovitej kanonáde popkultúrnych citácií, filmových alúzií a uštipačnej nekorektnosti. Vývojom zanedbateľný a značne pokleslý príbeh mi nepríde nemiestny, práve naopak, vďaka svojej dejovej ohybnosti a výrazovej bizardnosti dovoľuje Zombiemu naplno uvoľniť rojčivú fantáziu, ktorá tu nepozná vôbec žiadne hranice. Spolu s krátkometrážnymi úletmi "Ren & Stimpy Show", "Aqua Teen Hunger Force" a "Adventure Time with Finn and Jake" možno hovoriť o ďalšej pitoresknej továrni na rozptýlenie, ktorú ocenia predovšetkým zástanci vulgárneho komična, trash & comics fanboys a priaznivci umeleckej frivoľnosti. A ja si chcem (a musím) niekde zohnať predlohu aby som si, po nociach, mal v čom listovať. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Jméno hlavní postavy El Superbeasta je odkazem na jeden z nejúspěšnějších songů Roba Zombieho s názvem „Superbeast“. (Mefistofelle)

Reklama

Reklama