Reklama

Reklama

Civilizace sklouzla po krvavé stopě do dalšího období temna, což možná nikoho nepřekvapí, ale stalo se to takovou rychlostí, jakou nepředvídali ani největší škarohlídi mezi futurology. Bylo 1. října, Bůh dlel na nebesích, burza prosperovala a většina letadel létala načas. Za čtrnáct dní však nebe opět patřilo ptákům a burza se stala vzpomínkou. Příčinou zkázy je jakýsi jev, kterému se začne říkat Puls, a ten se šíří mobilním telefonem. Několik zoufalců, kteří přežili, se najednou ocitne v černočerném civilizačním temnu, plného násilí a chaosu. Kdekdo má mobil. A kdo ho nemá?

Nový film, pro nějž je inspirací román Stephena Kinga, nejenže pokládá zásadní otázku: "A teď už mě slyšíte?" Rovněž na ni brutálně odpovídá. (messiah)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejšímu až nepochopitelně nízkému hodnocení (bylo ještě nižší než je teď) jsem spoléhal na to, že film podle Kinga ve kterém hrají moji dva oblíbenci v poslední době stále se lepšící Cusack a můj oblíbený zasloužilý starý negr Jackson mě nemůže zklamat a nezklamal. Jasně není to žádná bomba kterou bych si ještě desetkrát pustil, ale ten nápad i jeho uskutečnění ve filmu se mi líbí. Jenom škoda, že po hodně povedený svižný první půlce se ten film trochu zadrhne a lehce zamrzne, ale jinak ok lepší průměr to určitě je. Jinak byl bych asi mezi těmi zoufalci co to přežili, páč mobil sice mám, ale jenom formálně a nikdo mi nevolá ani nepíše.60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Puls" zrovna nepatří k nejpovedenějším Kingovým knihám a celkem vám v jeho bibliografii zapadne. Dalo se pak očekávat, že film, na který se čekalo docela dlouho, nebude také nic moc. V podstatě je to variace na zombie téma, která má originální prvky, ale ve filmovém podání je jednoduše nudná a s hluchými místy. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Klasické ráno v USA sa mení na skazu apokalyptických rozmerov. Keďže žijeme v modernej unáhlenej dobe, každý má pri sebe mobil. V horore Cell sú však mobilné telefóny zdrojom neznámeho vlnenia, ktoré spôsobuje extrémnu agresivitu. Zhodou okolností sa Clayovi (John Cusack) práve pri vypuknutí skazy vybil jeho mobil, takže sa nestal jedným z nakazených. Jeho najväčšou starosťou je však jeho rodina. Clay verí, že jeho žena so synom túto katastrofu prežili, a tak sa vydá s pomocou nového priatela Toma (Samuel Jackson) a susedky Alice (Isabelle Fuhrman) na cestu za svojou nezvestnou ženou. Bez akýchkolvek komunikačných prostriedkov a so skupinami agresívnych ludí v ceste bude však táto cesta velmi náročná. - Na Cell som sa nesmierne tešil kvôli tomu, že Isabelle Fuhrman sa po absolútne legendárnej úlohe Esther v horore Orphan po siedmych rokoch vrátila k tomuto žánru, teda ak nepočítam jej hlas, ktorý bol použitý v jednom z pokračovaní Children of the Corn. Naviac ma velmi lákal aj motív spracovania knihy Stephena Kinga, ktorý je králom hororu v literárnej podobe. Moje pocity z Cell sú velmi zmiešané. Hlavne kvôli technickému spracovaniu. Myslím si, že na tak zaujímavú a schopnú poviedku to vyzeralo celé príliš lacno. Napriek ratingu R sa tu s gore velmi šetrilo, čo je škoda, pretože to mohlo pôsobiť lepšie. Kamera pôsobí velmi amatérsky a je najhoršou zložkou spracovania. Slabšie technické aspekty však v mojich očiach úplne nahradili perfektné herecké výkony. Johnovi Cusackovi a Samuelovi L. Jacksonovi spolupráca ide, o čom som sa presvedčil už v 1408. Ďalším potešením bola perfektná Isabelle a prekvapivo dobrý dojem na mňa urobil aj mladý chlapec, ktorý ešte má čo doháňať, ale keďže je mladý, priestoru na rozvoj má ešte kopu. Páčilo sa mi to, že sa všetko odohrávalo v sychravom a negatívnom počasí, takže to dodávalo trochu reálnejší pocit konca civilizácie. Predsalen je niekedy doslova úsmevné, že v hororoch s apokalyptickou atmosférou svieti slnko a všetko vyzerá pozitívne. Tématika je velmi zaujímavá a hlavná myšlienka nesie mnoho ponaučení. Mne by teda rozhodne nevadilo zmasakrovať bandy dementov, ktoré žijú len hashtagami, likeami a tagmi. Záver je slabší, na čo som si v spracovaniach a aj knihách od tohto autora už zvykol. Závery Stephena Kinga mne osobne vôbec nesedia. Celkovo som ale s týmto spracovaním dosť spokojný a som rád, že to vyšlo tak skoro pred premiérou. Taktiež si zrejme knihu čo najskôr prečítam, aby som vedel, ako to skončilo v originále. + herečka z Orphan + herec z Identity a 1408 + herec z 1408 + herec z Hatchet II + herec z Paranormal Activity 2, Paranormal Activity 3 a Paranormal Activity 4 + herec z The Bay + herečka z Halloween II + herec z The Crazies a Goosebumps + herečka z V/H/S a The Collection + herec z The Crazies + herec z Last Shift a Shut In + herec z The Bay ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Na začátku fajn béčková blbinka se postupně zvrhne v celkem dost nefajn béčkovou blbinku. Postavy přicházejí a odcházejí a je to jedno. Nemá to, s výjimkou začátku, žádné napětí a ani ta snovost tomu nepomáhá. Záporňák nevím proč byl. Efekty z 90. let a to tak z půlky. Konec vtipný. Čím víc se to blíží závěru, tím je to víc blbost a vlastně i nuda, přestože je tam tuna dějových zkratek (postavy se znají ve filmu dvě minuty, ale už jsou to největší kámoši, co jsou spolu spousta dnů a nám by na nich mělo záležet). Škoda, že to autoři nepojali trochu uvěřitelněji a je to spíš jakože "démonické", o podstatě celého problému se divák nedozví vůbec nic. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Jistě, že v knize se toho dá říct mnohem víc, je tam větší prostor pro vykreslení charakteru postav a vztahů mezi nimi. Ale i v hodinu a půl dlouhém filmu se dají postavy divákovi lépe přiblížit. Ten prostor pro to tady byl, ale z nějakého důvodu jej tvůrci moc nevyužili a zaplnili neakční scény bezduchým plkáním, které o nikom a o ničem nic nevypovídalo a bylo v podstatě k prdu. Mi osobně tady byly celou dobu všechny postavy tak nějak ukradené a vlastně mi byl asi celou dobu tak nějak ukradený celý tenhle film... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Jedná sa už o druhú sfilmovanú "kingovku", v ktorej si spolu zahrali John Cusack a Samuel L. Jackson. Tou prvou bola snímka Izba 1408 (2007). (Kadas97)
  • Píseň, kterou vysílali ležící nemrtví na fotbalovém hřišti, byla píseň s názvem "I Am Glad, 'Cause I'm Finally Returning Back Home" nazpívaná ruským tenoristou Eduardem Chilem v roce 1976. Jelikož šlo o americký šlágr, sovětské úřady nedovolily píseň nazpívat s textem. Proto ji zazpíval jen vokalizovaně. Po umístění na Youtube se Eduard Chil stal fenoménem zvaným Pan Trololo. (Dinsberg)
  • Eli Roth mal pôvodne napísať scenár a režírovať film, avšak kvôli tvorivým nezhodám projekt opustil. (beso74)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama