Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Korejskej Pán prstenů, kříženej s Hellboyem a Godzillou a... a tak dále. Nepochopím rozdíl v kvalitě jednotlivejch triků a animací. Asi došla škvára a něco dodělávali studenti soulský střední školy na hodinách informatiky. Celý je to takový poloamatérský, nedotažený a závěrečná naháněná (která nás nechá zavzpomínat i na King Konga) s finálním soubojem jsou do úmoru natahovaný. Zívačka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na rozpocet posobive triky a par cool akcnych scen, ale neznesitelne dialogove sceny tomu absolutne podrazaju nohy. Vyzera to akokeby reziser nevedel po anglicky a vsetky dialogy vygeneroval pocitac. Skoda. Ked uz nejaky mix otrasnych dialogov vs. slusne triky v katastrofickom zanry, tak u mna vyhrava Skyline. 4/10. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Draci ničící město? Kolik se dá z tohoto tématu vymáčknout? Možná málo ale možná i dost. Korejský režisér Shim zůstal někde mezi a připravil nám typické béčko, které se bere smrtelně vážně ale divák mu to neuvěří. Film je podle mě zbytečně přeplácaný a občas jsem si říkal co se to ve filmu vlastně děje. Herci se snaží tvářit maximálně vážně ale nedokáží si diváka vůbec ničím získat. Filmu prostě chybí nadhled, který mají třeba Bayovi "Transformers". Ale určitě se najdou i tací, kterým stačí podívaná u které mohou obdivovat trikové sekvence ale ani tady nemá film co nabídnout. Některé triky nejsou špatné ale většina z nich vypadá jako z nějaké počítačové hry. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak jako jasně že to je notně pitomoučký, ale stěžejní myšlenka cyklicky půltisícileté války světů je silná jak hovado... když se k tomu přidá značně epic provedení (přestože často mizerných) efektů, lze přehlídnout i demenci většiny dialogů, toporných béčkových pseudoherců a vykradení několika filmů pánem prstenů počínaje a dračím doupětem konče... prostě totálně předvídatelná oddychovka, od které dostane nejvíc právě ten, kdo čeká nejmíň. 50% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Z hladiska monster zabavy v intenciach potesenia z destrukcie mesta je D-War krasnou upomienkou na kaiju eiga filmy, i ked papundekel takmer kompletne vystriedali pixely. Skoda len, ze film nie je naladeny na tak vysoku uroven odlahcenia ako napr. Kitamurova Godzilla: Final Wars a berie sa vaznejsie, co paradoxne prispieva na smiesnosti nechcenej (na rozdiel od prirodzenej a danemu zanru vitanej). Ovsem aj tak je to stale dostatocne zabavne a stvrta hviezda je za prilezitost a nasledny zazitok vidiet toto "besnenie" na velkom platne v kine. 70% [na potulkach svetom] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama