Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin, Hannah a šestnáctiletá dcera Samantha tvoří šťastnou rodinu. Hannah ale cítí, že její dcera prochází krizí a rozhodne se s ní na pár dní odjet. Během cesty dojde k nehodě a Benjamin musí náhle čelit velké tragédii: jeho žena i dcera upadly do těžkého kómatu. Hannah nabývá vědomí jen na okamžik, kdy naposledy stiskne ruku své dcery, která právě otevírá oči. Poté Hannah umírá. Benjamin, zdrcený ztrátou své ženy a šťastný, že jeho dcera je naživu, postupně nabývá dojmu, že duch Hannah vstoupil do Samantina těla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +námět, děj od začátku do konce, atmosféra, David Duchovny a Olivia Thirlby, scénář a nápady, závěr -krátké, díval bych se na to klidně ještě další hodinu/// Tady musím dát palce nahoru! Tahle Mysteriózní podívaná mi naprosto sedla. Úplně mě uchvátila a zároveň i dojala. Vůbec jsem se nenudil a jen jsem fascinovaně koukal jak tele na nový vrata. Neuvěřitelně nápadité a bez zbytečných slepých uliček. No prostě tohle bylo něco. Navíc skvěle zahrané, tady není co vytknout./// Celkem 86%/// ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Žádny překvapení, nic. Už jenom když jsem si přečet obsah, tak jsem přišel o překvapení u nehody a převtělení. Pak se to docela nudně táhlo a nic moc se tam nedělo, až na to, že matka se najednou začla chovat jak zamlada a to nasíralo toho manžela Duchovnyho. Zavánělo to místama trochu incestem, což by bylo to nejzajímavější na celym filmu, ale nestalo se a já neděkuju za takhle slabej film... ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Myšlienka výmeny tela, ktorá sa z času na čas objavila, tu dostala vyspelejší prístup. Matka musí získať vzdelanie, ktoré nedostala, prostredníctvom tela svojej dcéry, musí tiež zažiť tínedžerskú úzkosť, neustále útoky nadržaných mužov. Manžel jej verí, ale ako sa film vyvíja, veci sú psychologicky oveľa komplexnejšie. 6/10 ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Nápad převtělení umírající matky do dcery (ač lehce šroubovaný) poskytl plácek pro zajímavý příběh. Myslím, že jsem čekal víc od „souboje duší“ obou žen a reakce Davida Duchovneho na rozpolcenost dcery/manželky byly občas příliš ploché a nedůvěryhodné. Víc než horor je snímek psychologickou sondou do rodinných vztahů se špetkou mysteriózna. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by som čítal scenár, tak by som nevedel, či sa jedná o normálnu drámu, alebo o paródiu napísanú Melom Brooksom. Spracovanie síce hovorí o dráme, avšak niekedy je hranica medzi vážnym žánrom a komickým tak tenká, že sa v tom nevyzná potom nikto. Takže ja Prevtelenú vnímam ako niečo, čo by napísali Jung s Freudom, ak by chceli napísať scenár o tom, že matka sa prevtelila do tela svojej dcéry. A mysleli by to z menšej časti vážne a z väčšej ako zábavku. Tu sa príliš nerieši smútok nad stratou dcéry, ale vlastne všetko ostatné. Občas to funguje, to keď sa riešia logické následky nereálneho zvratu, občas je to nonsens. To ale nakoniec znamená, že je to zaujímavé. Aj z wtf hľadiska. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Podle hinduistického pohledu se nesmrtelné „to“ (átma) nerodí ani nikdy neumírá, nikdy nevzniklo ani nikdy nezanikne a po smrti těla vstupuje do těla nového zrovna tak jak člověk odhazuje zchátralé šaty a bere si šaty nové. Tento cyklus zrození, úmrtí těla a převtělení (samsára) pokračuje až do definitivního osvobození (mókša). (formelin)

Reklama

Reklama