Reklama

Reklama

Otmar Bauer Zeigt

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Rakousko, 1970, 5 min

Režie:

Otmar Bauer

Recenze (14)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Forma vládne, rok vzniku je v podstatě šokující ... nemůžu jinak .... 5/5 Když Valentine s Dorou ještě svištěli tátům v koulích nebo tahali dudlíky, byli tady rakušáci, kteří se s tím dávno před nimi stejně tak nesrali. Rok vzniku neuvěřitelný, forma úžasná, i když je to na zblití, tak je to v podstatě hrozně vtipný ... Fakt jsem kroutil hlavou a to už jsem viděl ledacos ... :-D ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Hravé variovanie s obsahom vlastného žalúdka v jednom z najprovokatívnejších filmov viedenských akcionistov. Otmar Bauer predvádza za stolom kreatívne odchýlky pripomínajúce skôr konanie nesvojprávneho jedinca. Snaha šokovať, nakopnúť konzervatívnu meštiacku spoločnosť direktívnym umením náhleho nápadu, slávi v tomto kunststücke naozajstné gurmánske hody. V navonok konzervatívnych spoločenstvách, akými rakúšania nesporne sú, zvyčajne fungujú ako paralelný náprotivok odvalené subkultúry, experimentujúce s hranicou extrémov. Mimoriadne nechutné, provokačne zábavné, či dokonale zbytočné: vyberte si, ale upozorňujem, že toto pozeranie naozaj nie je pre každého. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Trpíte nenasytnou žravostí ? Pusťte si tohle a na jídlo vás přejde chuť. Tohle je vyloženě " chuťovka " pro otrlé. Že by se Lucifer Valentine inspiroval pro svou tvorbu právě tady ? ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Jestli by se o nějakým filmu napsat, že je to jeden z vrcholů zvráceného cynismu, opovržení lidskou malostí a totální výsměch všemu a všem, tak bych neváhal na jednoho z kandidátů dát tady tuto zvrhlost od Vídeňských akcionistů. Není třeba v tomhle hledat samoúčelnost, tohle je jasně namířené, řádně promyšlené a přes zvratky proceděné THE BIG FUCK YOU. A taky rozhodně nic pro slabé povahy, i já jsem se u toho v druhé půlce docela kroutil, a to je co říct. Svůj účel to rozhodně víc než splnilo. Pro nadšence do extrémních, avantgardních a nevšedních věcí povinnost. Nekompletní cenzurovaná verze ke shlédnutí zde http://www.youtube.com/watch?v=MgLm10PRaYo 9/10 ()

HenryS. 

všechny recenze uživatele

16.3. 2009:... hvězdičku za MOJI odvahu si to pustit. 29.4.2009: Po šestém zkouknutí přehodnocuji z 1* na 4.* Jsou to vlastně takové obyčejné večerní zprávy na Nově, akorát jejich obsah je zde ztvárněn do obsahu (Otmarova?) žaludku. 6.10.2009: po dalších osmi zkouknutí přehodnocuji na 5 hvězd a přemýšlím o zařazení do TOP 10. ()

hanakonochi 

všechny recenze uživatele

Ktorýkoľvek užívateľ čsfd, ktorý sa cíti ako doma (nielen) na bitevnom poli viedenských akcionistov a odhodnotil tento Schockierende Sache aspoň za štyri hviezdičky, mi môže napísať do pošty a získať tak pozvánku do SurrealMoviez.info ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vezměte Lynchovy "Six figures getting sick", mínus five figures, mínus malířův rukopis a působivost uměleckého díla nahraďte prvoplánovou, dekadentní provokací (ve správném významu slova dekadentní-né v tom cool smyslu jak se to často chybně užívá) a vyleze vám Zeigt = Nic moc, docela nuda a esteticky o ničem, ale aspoň snahu dělat věci jinak musím ocenit. ()

snared 

všechny recenze uživatele

Vskutku ideální k pročištění mysli i žaludku... A to jsem si doteď myslel, že avantgardní čuně je snad jen Kurt Kren. Vřele nedoporučuju. ()

Mngwa odpad!

všechny recenze uživatele

Tak co to tady máme? Viennese Actionism, co to asi může být? V anglické wikipédii píšou, že je to prej jakési nezávislé umění z předpotopních dob. A hele, v internetech je aj video, to musím vidět. Tak jen do toho. To už je ono? Fuj .. ale určitě to bude mít nějakou zajímavou a uměleckou pointu .......... no tohle, kde mám ten papírový pytlík? Uaaaaaarrrrr ..... ()

Reklama

Reklama