Reklama

Reklama

Emma Wilderová a její bratr Noah objeví na pláži záhadnou lesklou krabici. Uvnitř je spousta podivných věcí, mezi nimi i velký plyšový králík. Jmenuje se Mimzy, umí mluvit a dětem radí, jak naložit s ostatními předměty, které mají zvláštní schopnosti. Díky podivné lastuře se například Noah dokáže domluvit s hmyzem, s pomocí krystalu zase přemisťovat předměty. Děti se snaží vše utajit před dospělými, samy se ale po intelektuální stránce začínají měnit, což neunikne jejich rodičům i učitelům. Zvláštní hračky nakonec způsobí výpadek proudu na celém severozápadním pobřeží. Rodina je zadržena FBI. Tehdy vyjde najevo, že zdrojem všech změn je Mimzy, pokročilá forma umělého života. Mimzy byl vyslán do minulosti jako poslední zoufalý pokus zachránit v budoucnu civilizaci ohroženou ekologickou katastrofou, jež trvale poškodila lidskou DNA. Podaří se dětem uprchnout FBI, najít čistou DNA a podle instrukcí hračky vybudovat časoprostorový most, který by ji dopravil zpět do budoucnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Příběh s dobrou atmosférou, kterému však něco chybí. Pěkně se na to kouká, ale čím více času, od jeho shlédnutí uběhne, tím více vám připadá, že to nebylo tak úplně ono, ať už jde o scénář nebo celkový obsah filmu. 65% P.S. nevím proč nemohli toho hypermoderního plyšáka nějak rozpohybovat. Dalo by to tomu trochu větší náboj a ta holčička by v některých pasážích nemusela tak přehrávat. No a M C Duncan v takovéhle roli? To byla snad trochu nadsázka ne? :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. The Mandala [1:37] ,2. Whidbey Island [3:21] ,3. Under the Bed [2:46] ,4. Cuddle [1:27] ,5. Beach [1:59] ,6. Scribbles [2:38] ,7. Blackout [3:16] ,8. Palm Readings [4:12] ,9. I Love the Word [0:52] ,10. Help! [1:20] ,11. I Have to Look [4:09] ,12. Can I Talk? [5:25] ,13. Eyes [2:15] ,14. The Tear [4:07] ,15. Through the Looking Glass [5:02] ,16. Hello (I Love You) - Roger Waters [6:16], ()

Reklama

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Po chvíli se starším pardálům znalým literatury science-fiction stejně jako mně lehce rozsvití a hned si vzpomenou na povídku Henryho Kuttnera Chrudošiví jsou borolové .. samozřejmě dojde jen na využití nápadu s nálezem krabice s hračkami, no děj je pak přizpůsoben spíše rodinnému dobrodružství. Hned jsem také vytáhl z knihovničky starší sbírku povídek Od Heinleina po Aldisse, kde asi i mimo jiné knihy či časopisy povídka vyšla a jal jsem se znovu ponořit do jednoho z úžasných nápadů v literární fantastice, který kdy byl napsán. Je mi rovněž jasné, že ono vyústění povídky nemohlo posloužit scénáři tohoto filmu. Jenže zakončení filmu je hodně chabé, aby uspokojilo staršího diváka, natož znalce původní, jen krajně využité předlohy. Dokonce mě nijak nepřesvědčilo to, proč by měla navrácená hračka, ač naplněná nějakými myšlenkami či vzpomínkami lidského jedince z minulosti, znova nabudit lidskou rasu zpět k znovuobjevení své vlastní podstaty. Spíš bych si představoval třeba kladný závěr ve smyslu, aby se rodiče méně odcizovali svým dětem, jinak by to mohlo skončit špatně, aby to více korespondovalo s předlohou. ()

IBBY 

všechny recenze uživatele

...ne že bych se nebála o osud lidstva (jinou cestou než "zpátky na stromy" to stejně nepůjde) ale představa že mě zachrání jedna malá holka... ...a s plyšákama jsem si stejně nikdy nehrála...ale teď vážně...nebylo už těhle nadprůměrných inteligentních nezkažených a mimořádných dětiček skoro dost?... ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mně se tahle pohádka prostě líbí! Celý příběh je prostě nádherný a milý.. Rhiannon je krásná, roztomilá a její dětské myšlení a bezstarostnost, která postupně mizí po objevení Mimzy, jsou skvělé.. I postavička malého králíčka je naprosto dokonalá! Mimzy je prostě úchvatná a byla bych nadšená, mít ji doma (Samozřejmě ne jako obyčejného plyšáka, ale jako "živou" Mimzy z filmu :P).. Její filmový bratr Chris O'Neil je sice trošku slabší odvar, ale pořád se to dá přežít :) A M. C. Duncan je mimochodem opět bezchybný a samozřejmě mužný a sexy.. Prostě takový klasický Michael :) Nevím, proč má film tak nízké hodnocení.. Asi to většině připadá hloupé a trapné.. Ale já mám Mimzy ráda :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Literární předlohou filmu je sci-fi povídka „Mlmsy Were the Borogoves“ od Lewise Padgetta z roku 1943. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru, konkrétně například v místní Collingwoodské škole. (Terva)
  • Titulní píseň pro film - Hello (I Love You) složil bývalý člen Pink Floyd Roger Waters. (frashmaker)

Reklama

Reklama