Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
Ukázka z filmu
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu

Recenze (158)

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Tak pokud jsem si dosud myslela, že Doctor Who je ten nejdepresivnější, nejtragičtější a nejsmutnější seriál, jaký jsem kdy viděla, tak nyní musím svůj názor změnit. Torchwood je tak odlišný od DW, ale přesto už na první pohled poznáte, že spolu souvisí. Doctorův život, který trvá více než 900 let, je ,oproti Jackovu trápení, pohodička. 1. série mě bavila. Byly tam vtípky, občas nějaké vzrušení. 2. série byla mnohem temnější. No a ten konec 2. série - potoky slz. Říkala jsem si, že horší už to nebude, tak jsem si udělala minimaraton a zkoukla celou 3. sérii na posezení. A to jsem neměla dělat. Zaplavila mne vlna emocí. Na konci 4. dílu jsem opravdu šíleně řvala. Spotřebovala jsem balíčky kapesníčků, ale ten pláč jsem nemohla zastavit. Ale pak, když už jsem si pustila 5. díl, tak jsem žádné slzy neměla. Jen jsem nepřítomně koukala a až do poslední vteřinky jsem doufala, že se podaří nějak vrátit to, co se stalo. Musím se přiznat, že na tyto díly se znova nepodívám, nevím, jestli bych to znovu zvládla. Pro mě za 5 hvězdiček, ale dala bych klidně i tisíc. Žádný film, seriál, ba ani kniha, mi nikdy neuděli takový guláš v mých myšlenkách... ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době dávám bez výhrad plný počet, protože když se na Torchwood podívám jako na celek, jedná se o geniální mnohovrstevnatou záležitost s duší. Začal jako příjemná britská seriálová sci-fi pohodárna na oddych (1.řada) a postupně vygradoval v temné precizní sci-fi drama (3.řada – minisérie), podle mě jedno z nejlepších, co se za poslední dobu urodilo. Torchwood stejně tak postupem času nabývá výrazně na kvalitě děje, zpracování, a co je hlavní, drží si výbornou úroveň propracovanosti postav a vztahů, kterým přísluší jednoduše přívlastek „lidské“. A nutno dodat, že osudy hlavních postav nejsou dvakrát veselé. Jsem zvědav, kam se seriál bude ubírat ve čtvrté řadě, ale jisté je, že půjde už o jiný Torchwood. A snad i odzvoní nevybíravému řádění zubaté. Resumé: Seriál, jenž se dá prožít i užít. 95%...a stejně tolik za soundtrack. ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Torchwood je spin-offom k seriálu Doctor Who, ktorý však má s nim naozaj pramálo spoločného, funguje úplne separátne, asi jediné, čo si od DW prepožičal, bol svet a mytológia. Torchwood je dospelejší, vyzretejší, temnejší a depresívnejší. Postavy sú dosť šedé, chýbajú a robia zle, ale ľudské rozhodnutia, pri ktorých človek krúti očami. Trvá určitý čas než si k nim nájdete cestu, dokonca k niektorým sa vám to nakoniec ani nepodarí. Tón celého seriálu je značne pochmúrny a plný melancholických myšlienok, ktoré dokážu často v divákovi vyvolať depku. Málokedy jednotlivé príbehové archy končia happeningom, v tomto je Torchwood veľmi realistický a rázny, totižto sa nebojí riskovať. Tento seriál si neberie servítku pred ústa, je vyzývavý, explicitný, plný typického britského humoru a sarkazmu. John Barrowman a jeho Jack Harkness si skrátka zaslúžil svoj vlastný projekt. ()

Pirabin

všechny recenze uživatele

První setkání s Torchwoodem bylo jako setkání s mladším bratrem simpatického vtipného strýčka(Doctor who) se, kterým se chceme seznámit protože máme rádi strýčkův humor a originální vyprávění. Místo toho příjde na první pohled opilý bezdomovec co vypráví příběhy o tom jak po něm jdou ufoni. Někteří ho hned vyhodí z domu a někteří ho pozvou dál protože je to stále ten synovec svého strýčka a měl by mít někde v sobě nějaké jeho geny. Po čase ovšem zjistimé, že to není jen opilý bezdomec, ale člověk, který si lecos prožil a nebojí se vyprávět o "skutečném světě" čehož se strýček tak zdráhal. Jeho příběhy se díky lidem co je poslouchají nebo díky samotnému vypravěči čím dál tím vylepšují. Kritika: Kamera, kterou by mohla využít rodinka na dovolené, Efekty které se ztratí u Asylia, Nedokáži odhadnout jestli je tak špatná režie a nebo jsou to prostě jen výkony ale myslím že režie a teď to kladné: Postavy mají jiné sexuální orientace a celkově působí živěji než u většiny seriálů, a člověk má o ně i strach, oproti doktorovi, protože tam člověk ví že ať se stane cokoliv doktor přežije, příběhy jsou neuvěřitelně temné, Scénář působí chvílemi amatérsky ale zase má někdy vážně silnou fantasii, která mění celkově seriál a zachraňuje ty špatné body. Upřímně mohl jsem ho přestat sledovat po 2 vážně špatných dílech, ale to vytrvání se vyplatí. Ohodnotím až dokoukám. ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

První dvě řady jsou dobré, má to vše co by seriál měl mít: sympatické postavy, vtip i originalitu. To co ale Torchwood dělá nadprůměrným je třetí série s podtitulem Děti země. Tahle o dost temnější řada měla souvislý příběh z kterého mi běhal mráz po zádech ještě hodně dlouho, protože ona situace byla zobrazena velmi realisticky a já si dokážu snadno představit, že vláda by se v podobné situaci zachovala tak, jak se zachovala v seriálu. To, spolu s faktem, že Torchwood se zbavuje postav rychlostí Game of thrones z něho dělá seriál který stojí za to vidět. ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • Kapitán Jack Harkness (John Barrowman) používa po většinu času jako zbraň Webley Mk. IV. (Missa08)
  • John Barrowman  a Eve Myles jsou jediní herci, kteří se objevili ve všech epizodách. (Missa08)
  • V 9. epizodě 1. série s názvem "Random Shoes" ve chvíli, kdy Gwen (Eve Myles) navštěvuje videopůjčovnu, běží právě v tamní televizi první díl BBC dokumentu Putování s dinosaury (od r. 1999) "New Blood". (MsUtahraptor)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama