Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (158)

kinej 

všechny recenze uživatele

Torchwood jsem si pustil abych zkrátil nekonečné čekání na dalšího Doctora Who po 7. sezóně. Šel jsem do toho, že spin-off nikdy asi nebude dobrý jako půvdoní seriál a ejhle ona to není pravda. Torchwood je především velice jiný. Je vážnější, depresivnější, je v něm více vztahů, brutality, sexu je ponuřejší a bezvýchodnější než doktor. Pravda, první sezóna má pár dílů, které jsou tak nějak průměrné, ale druhá sezóna už je velmi vyrovnaná, dramatická a našlápnutá. No a třetí sezónu, považuji za opus magnum Russela T. Davise. Tato šestidílná řada je pro mě ultimátní ve všech směrech dokonalý seriál. To jak Davis pracuje s gradací, s psychikou postav, s napětím, nebo s emocemi to snad nemá v seriálech obdoby, to je geniální. Ještě teď mi naskakuje husí kůže, když si vybavím některé momenty. Bravo. 4. série je ale velké zklamání. Je názorným příkladem toho jako točí seriály amíci. Zajímavý děj na 3 díly roztáhnou na 10, proloží to tunami nudné vaty. Navíc nové amersickí psotavy jsou děsně nesympatické, prostě slabota. Ale i tak, za skvostnou a mimořádnou 3. sérii nechávám plné hodnocení. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

1. a 2. séria: 4 hviezdičky, 3. a 4. séria: 5 hviezdičiek (alebo milión :-) Roky už som namotaná na Doctora Who, čiže pozrenie si Torchwoodu bola len otázka času. Úvod je pomerne pomalý a ktovie, či by som sa vôbec dala do ďalších dielov nebyť už vopred obľúbeného kapitána Jacka. Ale už po pár dieloch sa u mňa začali prejavovať závažné príznaky seriálovej závislosti, ktoré vyvrcholili v 3. a 4 sérii mojim takmer sa neodlepením od obrazovky. Okrem mnou odjakživa zbožnňovaných sci-fi haluzí totiž Torchwood ponúka neskutočne realistický pohľad na povahu človeka a ľudstva ako celku. Na jednej strane seriál diváka nenechá so žiadnymi ilúziami až mu je ťažko pri srdci, na druhej strane však ponúka fascinujúce morálne dilemy, ktorých samotná existencia znamená, že to s nami možno až také strašné nebude. Okrem tejto myšlienkovej roviny mi nedá nevyzdvihnúť aj nervydrásajúce a intenzívne emócie, ktoré seriál neľútostne žmýka z diváka, či už sú to záchvaty smiechu alebo potoky sĺz, ďalej napínavú akciu, dobrodružstvá, prestrelky a naháňačky a úžasné postavy - aj ako sú napísané, aj ako sú stvárnené. Oproti Doctorovi Who je Torchwood jednoznačne seriál pre dospelých - sex (kudos on the gay stuff :-), násilie a celkovo temnejšie dejové zvraty - ale poznať v ňom ruku Russella T Daviesa a také to nehmatateľné čosi, čo vytvára úžasnú atmosféru whovianskeho universu. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kapitán Jack Harkness (jestli je James Bond neodolatelný, co je potom Jack, který dokáže vyvolat *uf* odezvu i u čistě heterosexuálního mužeXD), jedna z nejoblíbenějších seriálových postav, v dospělejším, špinavějším a o poznání depresivnějším (přesto stále "stejně" dokonalém) spin-offu "Doctora Who". 1. série: 80%. Úvodní, seznamovací díl svým "vlažnějším" pojetím silně připomíná první epizodu nového "Doctora" ("Rose"), a stejně jako v případě "DW" přichází satisfakce hned s následujícím dílem. U mě však skutečná závislost propukla až po zhlédnutí "1x04 - Cyberwoman", která nejen popostrčila do popředí mého od té doby nejoblíbenějšího člena týmu, ale zároveň odhalila dosud neznámou, temnější stránku vždydokonalého Jacka Harknesse. A že je co odhalovat. 2. série: 95%. Nadupaný rozjezd ve velkém stylu (capt. John Hart rulez), celkový dojem pak ještě mnohem lepší než z předchozí série. Příběhy jsou silnější, vztahy hlubší, a ač nejsem příznivkyní seriálů točících se kolem soukromí hlavních postav, v případě Jacka s Iantoem, bych "krapet" detailnější sondu uvítala všema deseti.;-) Závěrečný díl krutý, ale skvělý. 3. série (Děti Země): 100%. Nemám slov. Seriálová dokonalost, která mi do slova a do písmene zlomila srdce, a která vystřelila Jacka na první místo nejdepresivnějších seriálových postav ever. 4. série (Miracle Day): první polovina 100%, druhá polovina 25%. Je to sice rouhání, ale chvíli (přesněji řečeno 5 epizod) jsem "MD" skutečně řadila do stejné kvalitativní roviny jako "CoE". Pak se ale z mrazivé a skvěle rozehrané zápletky stala jedna velká nedomyšlená fraška plná do očí bijících nesmyslů a jednání zcela out of characters. Pointa příběhu (Požehnání) + epizoda "Immortal Sins" (4x07) a děj od ní se odvíjející = epic, epic a ještě jednou epic FAIL. Oblíbené postavy: Ianto Jones (♥), capt. Jack Harkness (♥), capt. John Hart, Owen Harper, Toshiko Sato. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

1. série: Na tento seriál jsem se začal dívat kvůli Doctorovi Who, jelikož tento seriál je jeho spin-offem. A musím říci, že mě to zaujalo. O Torchwoodu už vím právě z Doctora Who, takže jsem tak nějak věděl o čem ten seriál bude a povedlo se. I když ne každý díl je dobrý. Právě v 1. sérii se kvalita epizod střídá, jedna je výborná a ta druhá je o něco horší a takhle pořád dokola. I když více převažuje těch skvělých epizod. A čekal jsem, že seriál se bude věnovat především Jacku Harknessovi, který se objevil několikrát v DW a měl se seriál točit kolem něj. Jenže seriál se spíše zaměřuje na postavu Gwen Cooperové, která mi tolik nesedla. Ona má vždycky odlišný názor než Jack a já jsem vždy na straně Jacka. Poslední tři epizody pak už byly hodně napínavé, už to spělo k finále série a to bylo opravdu povedené. Tvůrci si snad jen mohli odpustit ty scény, ve kterých udělali z Jacka gaye... (i když možná to nebyla až tak jejich vina, jelikož představil Jacka - John Barrowman je sám gay). Ale jinak ve finále byla spousta intrik, dohadování se, zoufalství, vzpoura proti kapitánovi, prostě vše co by mělo finále obsahovat. 2. série: je kvalitativně lepší než série první. Každá z epizod je opravdu kvalitní, jsou tam skvělé příběhy, hlavně Owenova linka je zajímavá. A oceňuji, že se tahle série věnuje všem postavám stejně. Hodně jsem si oblíbil Toshiko. Ona je super, je to moje nejoblíbenější postava v seriálu, moc jsem jí fandil hlavně co se týče lásky k ... no nemůžu prozrazovat. Naopak nejméně sympatií mám pořád ke Gwen. Už jí mám celkem rád, ale pořád mi vadí, jak neustále vzdoruje Jackovi co se týče jednotlivých rozhodnutí. Jinak Jack je pořád super a nakonec z něj neudělali homosexuála, ale bisexuála :-D. No a dostávám se k finále série, které jsem právě zhlédl a jsem plný emocí. Bylo to skvělé finále, překonalo to i finále první série. Viděli jsme poprvé Torchwood na kolenou, každého jednoho člena a způsobil to člověk, od kterého by to nikdo nečekal, alespoň já jsem byl dost překvapen. No a bohužel konec je hodně, hodně smutný. Hodně mě zasáhl. 3. série: má pouze 5 dílů. Příběh na sebe navazuje a myslím, že to seriálu celkem prospělo. I když ty série odehrávající se v Cardiffu byli také super. Kvalitativně je to perfektní, líbil se mi děj i herecké výkony. Musíme se už zde obejít bez dvou postav, ale zastoupila je sympatická Lois Habibi. Bohužel i v této sérii se musíme rozloučit s jednou z hlavních postav. A překvapil mě konec série, kdy Jack Harkness postoupil takovou oběť, to jsem nečekal a asi si to bude vyčítat do konce života. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem si oblíbil samotného Doctora Who, jsem se musel pustit i do spin-offu o organizaci zvané Torchwood. A po první sérii rozhodně neodcházím zklamaný, ba naopak jsem příjemně překvapen. Překvapen temnou, dusivou a vcelku depresivní atmosférou, která zde občas panuje. Například díl Countrycide považuji za skvělý, jeho tísnivá atmosféra se mi neskutečně líbila. Škoda, že úvodní díly nás jen seznamují a není příběh, který by prostupoval celou sérií a to hlavní je naservírováno až v závěrečných dvou epizodách. V čele Torchwoodu je Jack Harkness, kapitán, který nemůže zemřít a tým samozřejmě táhne, ale i ostatní členové jsou zajímavý. Například s takovou postavou jako je Owen jsem se snad ještě nesetkal. Jen mi trošku vadí, že v podstatě všichni jsou při nejlepším bisexuální. 80 % *** Druhá série je temná a nekompromisní snad ještě víc, než tomu bylo v předcházející řadě. "Záporák", který odhalí, že existuje ještě větší záporák, je super. Druhá řada působí mnohem uceleněji a všechno tady funguje až do samotného konce, do trpkého konce. Konce, který jsem nečekal a který mě překvapil a dojal. Jsem poměrně zvědav na pokračování a na to, jaké neštěstí se na Torchwood svalí tentokrát. 90 %. *** Třetí série neboli Children of Earth, mě semlela a na konci té jízdy vyplivla neskutečně vyčerpaného. Jiný postup, jiný princip, jen pět hodinový dílů tvořících jeden příběh. Příběh takový, že vás po celou dobu udržuje v nevědomosti, napětí a očekávání. Očekávání toho, co přijde, co se stane, jak to dopadne, kdo koho zachrání a kdo navždy opustí Torchwood. Celý příběh směřuje k závěru, který graduje takovým stylem, že vám to žene slzy do očí, přes zatnuté zuby trousíte nadávky a doufáte. Doufáte, že to dokážou, odvrátí a přežijí... Skvělý, nekompromisní a také ten správně "nepříjemný" pocit a zážitek. Tato série se podařila na výbornou - 100 % Poznámka mimo, v době mého sledování přebírá Peter Capaldi štafetu v DW, po jeho představení v této sérii jsem zvědav, jestli to nějak zakomponují do DW. (Když to Moffat sliboval). *** Závěrečná čtvrtá série neboli Miracle Day na mě nedokázala zapůsobit tolik jako dřív. Teprve nyní se projevil odchod postav a "násilný" přesun do USA mě taky nijak nepotěšil. Tím nechci říct, že by mě dvojice Esther a Rex nebavila, jen to prostě nebylo to, co jsem chtěl. Takže mi asi vlastně chyběl ten starý, anglický Torchwood. V podstatě to bylo úplně něco jiného než to, na co jsem byl doposud zvyklý. Příběh zázračného dne mě nezaujal tolik jako ten předchozí, i když je fakt, že zvrat na konci mě rozhodně navnadil na další sledování. Bohužel však se ho nedočkám... Rozloučení za 80 % ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • V epizodě Coutrycide se nevyskytují žádné počítačem vytvořené speciální efekty. (PanCitron)
  • Scénář k této epizodě napsal britský herec Noel Clarke, známý hlavně díky roli Mickeyho Smithe v seriálu Doctor Who (od r. 2005). Seriál Torchwood je spin-offem právě tohoto seriálu. (MrMartinTm)
  • Ve dvanáctém díle první série je na dveřích pustého domu na začátku dílu vyvěšen plakát "Vote Saxon", což odkazuje na třetí řadu seriálu Doctor Who (od r. 2005), kde takovéto plakáty ovlivnily děj. (vimanzen)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama