Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason (Mark Webber) pracuje ťažko deň čo deň na benzínovej pumpu za mizerný plat. Po večeroch pomáha svojmu senilnému priateľovi Gusovi (Harry Dean Stanton) v jeho kine premietať staré klasické filmy. Musí sa tiež starať o mamu, pretože jeho otec spáchal samovraždu a nič, okrem darčeka pre syna, ktorý sa Jason obáva otvoriť, po sebe nezanechal. Jeho život plný ťažkej práce a márneho snaženia o platenie účtov sa zmení, keď jedného dňa stretne v kine zvláštnu a záhadnú Frances (Zooey Deschanel). Pomáhajú si v ťažkých chvíľach života, ktorým sa snažia prepletať. Sú si oporou, zbližujú sa, stávajú sa z nich spriaznené duše. Ale veci nemusia byť také, ako sa zdajú. (Resty)

(více)

Recenze (40)

Lacike 

všechny recenze uživatele

To že úplne všetky postavy v tomto filme musia byt nejakym sposobom divne ma strasne iritovalo a uplne to narusilo taku tu civilnu a pohodovu atmosferu aku zvyknu tieto pomalé drámy mať. Vďaka tomu sa autorom vôbec nepodarilo ma vtiahnut do deja a už po chvíli som mal chuť film vypnúť. Pritom pri kvalitných filmoch tohto typu si obyčajne prajem, aby aj napriek pomalému tempu, trvali dlhšie. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Až na pár lehce úsměvných momentů konstantní deprese od začátku až do konce. Navíc doprovázená melancholickou hudbou, která jenom podtrhuje atmosféru zmaru a bezvýchodnosti tohoto filmu. Ale přesně takhle mám depresivní dramata rád, takže spokojenost. Jinak snímek stojí na hercích, nejvíc mě zaujala Zooey ve velmi zajímavé roli. Konec trochu překvapil, nevím jestli spíš mile nebo ne, ale každopádně k tomuto snímku tak nějak patří a já tohle pesimistické dostaveníčko hodnotím celkově slušnými 4*. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Dneska už se dává nálepka "komedie" opravdu pomalu na všechno. A zvlášt' v tomto dramatu je to označení dost mimo mísu, protože jestli má někdo dost depresivní život, tak je to hlavní hrdina Jason. Nejenom, že tvrdne v maloměstě, kde pracuje na benzínce a doma, kde žije s matkou jim opojili elektřinu, protože nemá peníze, ale navrch k tomu všemu potkává skoro samé divné magory. Tak mi to alespoń připadalo a obdivuji Jasona, že dokázal při tom všem zůstat vcelku normálním, sympatickým člověkem, který si ještě našel čas pomáhat starému nemocnému člověku s provozem kina. A je především zásluhou výborného Marka Webbera, že mně film vtáhnul do děje, naproti tomu ale nesdílím nadšení z výkonu Zooey Deschanel, přijde mi, že hraje pořád tu samou postavu dokola, navíc scény s ní mi přišly z celého snímku nejméně zajímavé, naštěstí jich zas nebylo tolik. A závěr mně docela překvapil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech stranách neuvěřitelně depresivní a ničím příjemná podívaná, ve které divák musí známky optimismu nebo štěstí hledat lupou. Na druhou stranu, i když se jedná o přesně ten typ filmu, který buď zkazí náladu nebo prohloubí už tak velkou depresi, (můj případ) neuvěřitelně mě upoutal a donutil mě hlavnímu hrdinovi držet palce, aby se mu konečně poštěstilo. Výborní herci, skvělý scénář. ()

José77 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý melancholický príbeh z peknou pointou na konci. Vynikajúci scenar, réžia kamera herci..tomuto filmu nemôžem nič vytknúť, zaslúžených 5*. Musí sa ale strafiť do nálady, ťažko ho niekto ocení po aktívnom letnom dni. Film ako stvorený pre dlhé jesenné večery. btw jeden z najlepších a najopomínanejších filmov, v akom kedy hrala Zooey. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama