Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 1

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

juta 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné drama s kapkou komedie, které má přívalové komediální momenty, ty ale rychle odplouvají a v celé stopáži je jich jen pár. Nevím zda je takový děj reálný, leda tak vysněný v hlavě psychopata. Někdo by možná udělal všechno pro osobu, kterou miluje, ale snad existují určité meze ne? A nevím, jestli by mi bylo dobře vedle člověka, který nechá vybuchnout auto, jen kvůli tomu, aby mohl být se mnou. :-) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ale no :( Po tom ako ma úplne sklamalo Cedar Rapids, dal som Artetovi druhú šancu (len neviem či náhodou nie aj poslednú). Michael Cera v hlavnej úlohe bolo asi to najlepšie čo tento film postretlo, no škoda že ďalšie hviezdy ako Zach Galifianakis a Justin Long toho priestoru veľa nedostali... Celkovo bol samotný príbeh a taktiež scenár dosť nezaujímavý, takže žiadna sláva. Zopár skvelých scén a dialógov, ale inak dosť bieda. Aj keď to na začiatku vyzeralo veľmi nádejne a malo to skvelý základ. Mohlo sa to radšej držať toho komediálno-romantického žánru, tie prehnané "akcie" a "schizofrenické vsuvky" tomu veľmi uškodili. ()

Reklama

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z teenagerských komédií o tom, ako sa dostať babe do nohavičiek. Aj keď toto prevedenie mi pripadalo možno troška akčnejšie (vďaka Francoisovi). Niektoré vtípky boli troška prehnané resp. divné, iné také do pohodičky :) Škoda, že postava Zacha Galifianakisa sa tam "nezdržala" dlhšie. čiže hodnotenie na 2*. A veľké plus za Michaela Ceru, ako inak :)) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Knihy jsem teda nečetl, ale jak jsem dokoukal tenhle film, docela rád bych si je sehnal. Chtěl bych vědět, jak to s Nickem dál dopadlo, protože tenhle film pořád ukázal jenom část jeho života. A kromě toho, že byla dost bláznivá, byla co se týče dialogů taky docela solidně střelená. Nicméně mi přítelkyně, která knihu četla, řekla, že to je tak i v knize a tak jsem na to taky nahlížel. Film je jinak klasika. Mlaďas prahne po holce, a udělá pro to všecko. Jen je trošku jinej, než ostatní a udělá věci, které zase tak moc normálně nevypadají a způsobí ve výsledku to, že bude mít mládí v hajzlu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem sice nikdy zvlášť nežral a četl jsem jenom kousek. Už z toho kousku mi ale bylo jasné, že tohle se bude do filmu převádět jen těžko. A Miguel Arteta to potvrdil. Několik vtipných situací se tu sice najde a některé vedlejší postavy jsou vážně vtipné. Vtipnosti předlohy se to ale vůbec nevyrovná. Navíc tomu chybí tempo, takže se to celé docela vleče, což je u každé komedie automaticky problém. A ani Michael Cera se sem moc dvakrát nehodí. Fanoušky knížek tak čeká zklamání, ostatní komedie na jedno podívání. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Rooney Mara, která hrála Taggarty, se původně ucházela o roli Sheeni Saunders. (Cheeker)
  • Justin Long, který hraje staršího bratra Portie Doubleday, ve skutečném životě chodil s její starší sestrou Kaitlin Doubleday. (Kulmon)
  • Natočeno podle předlohy u nás známé jako Mládí v hajzlu od C.D. Payna. (Teodorik)

Reklama

Reklama