Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 1

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

Botič 

všechny recenze uživatele

Myšlenky na sebevraždu vyvolávající dílko, ke kterému cítím fyzický i duševní odpor a pouhá zmínka o něm ve mně vyvolává dávicí reflex. Knižní předlohu jsem sice četl, ale absolutně jsem jí v tomto filmu nepoznával. Už jen to režisérovo neumětelství s jakým se chopil dané látky (bez tempa a vtipu) a celková forma sklouzávající k rádoby nezávislému indie filmu ve stylu Juno. Ha tak co bychom sem dali? Hodíme sem vsuvku s plastelínovýma figurkama, a pak HMMMM proč nepoužít taky karton. Kniha samotná má náboj, švih a vtip, ale tenhle film ho z člověka akorát tak vysaje a nedá nic na oplátku. (•̪●) Katastrofa intergalaktických rozměrů (•̪●), kterou ve světlých momentech zachraňuje herecké obsazení. Hnus velebnosti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má patrně štěstí v tom, že proces zapomínání u mne funguje naprosto spolehlivě. Mnoho let po přelouskání knihy jsem si pamatoval již jen pár nezapomenutelných záblesků a tak se mohu směle vyhnout srovnávání s tištěnou předlohou. To nic nemění na tom, že komedie je to veskrze průměrná a mnoho filmových cest k prvnímu zasunutí bylo daleko zábavnějších. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Jako malá (menší:) jsem všechny knížky Mládí v Hajzlu přečetla jedním dechem, který mi mnohdy kvůli smíchu docházel. I u filmu jsem se dost nasmála, protože jsem většinu děje z knížky stihla pozapomenout, takže všechno bylo zase 'nové' a vtipné. Ale i přes (dle mého názoru) autentické zpracování knížky, jsem měla s pár aspekty filmu problém. Hlavním problémem byla Sheeni - nejenom, že se pěkně sekli s výběrem herečky, ale ani její herecké dovednosti mi nepřišly nijak speciální - celou dobu se tvářila jako by tam byla nedobrovolně a děsně se nudila, což nudilo mě. Taky si ji z knížek pamatuju jako mnohem větší mrchu, než jakou ji udělali ve filmu:) Ostatní výběr herců je ale geniální - Nick, tatínek, Lacey, Paul a Trent obzvlášť. Celkový dojem 3,4*. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak ja nevim, jako bavil sem se, ne ze ne, foru tu je dost, misty i krapet drsnejsich a pro nejaky to fuck se nejde daleko, ale celej film je scenaristicky neskutecne zmatenej a zkratkovitej. Tvurci sem proste jen tak hazou situace, ktery na nejakej predchozi dej nenavazujou, jen proto, ze se ta situace objevila v knize a autorum prisla vtipna. Proste prvni dve knizky osekany na naprostou dren. Cimz tvurci sice dosahli toho, ze dej svizne odsejpa, ale divak je tak o 90% vtipu oproti knize ochuzenej. Ale zase se jim musi pricist k dobru, ze se tu neustale neresi erekce hlavniho hrdiny, tak jako asi na kazdy druhy strance knihy. Co se tyce Cery, na toho chudacka se hodi naprosto dokonale, ale jako Francois vypada jak homous trpici nespavosti. Celkove lepsi 3*. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zoberme si že kniha od C.D. Paynea je kultová záležitosť, a tiež fakt že film dopadol asi rovnako ako filmová verzia knihy Choke od palahnuika. Na to ako je kniha svieža, dokonalá a iná, film pôsobí až kŕčovito nezáživne, predvídateľne a bez nejakých novátorských postupov, alebo pamätných scén. Nechcem zase ale tvrdiť, že je film zlý. to nie. Len neponúka nič z toho čo sme od neho očakávali. Michael Cera sa do tejto polohy jednoducho nehodil a všetky postavičky, stvárnené hereckými stálicami ho tiež nedokážu prehrať. Buď to bral každý ako nutnú bokovku vo svojej kariére, alebo už nikto nemá možnosť priniesť do svojej kariéry niečo nové. Film, ktorého ničí práve ten titulok - podľa knihy. Nebyť toho bol by film všedný priemer, vďaka tomu je to podpriemerná adaptácia, ktorú si kniha rozhodne nezaslúžila. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Keď Nick (Michael Cera) ukradne auto, jeho otec (Steve Buscemi) rozbije okno nohou a na okne zanechá stopy. O niekoľko záberov neskôr sú však stopy oveľa vyššie ako v predchádzajúcich scénach. (Arsenal83)
  • Rooney Mara, která hrála Taggarty, se původně ucházela o roli Sheeni Saunders. (Cheeker)

Reklama

Reklama