Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se těšila (vzhledem k tomu, že jsem knihy zhruba před deseti lety přečetla dnem i nocí na jeden zátah) a tak moc jsem byla nakonec zklamaná (přestože si z knih už mnoho nepamatuji a něco z nich mi film připoměl jen zlehka, něco vůbec) a znuděná (nebýt Cery, nejspíš bych měla ohromný problém to vůbec dokoukat). Uvažuju, že raději zaštrachám ve své knihovničce a připomenu si příhody Nicka Twispa v knižní podobě (ačkoli už si asi Nicka jinak než s tváří Scotta Pilgrima nepředstavím). Komentáře, které mi mluví z duše: Oskar, Boogeyman. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Tak předně - nemyslím, že bylo nemožné Mládí v hajzlu natočit. Ovšem ta podoba by musela být naprosto jiná. Předně, aby byla dodržena pospolitost pubértálně definovaných postav, chtěl to neplantat všechny díly dohromady. Takhle se totiž skáče v ději jak na Václaváku při finále MS a té lehké indie-punkové atmosféře to děsně ubírá. Arteta se taky nijak nevytáhnul a kromě dvou nesedících animací převedl otrocky jen to co se po něm asi chtělo. Kupodivu jak mi z trailerů neseděl Michael Cera jako Nick, ve už to bylo lepší. Ale jeho "herectví" jednoho xichtu Youth in Revolt taky moc nepomáhá. Prostě chtělo to jít více po knize, po tom co ji dělá tak přitažlivé a ne po slepě po ději. Čekali jsme dlouho, škoda, že to čekání dopadlo takhle... I'm not going anywhere until you sink your filthy dick in this tomato. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Je otázkou, nakolik tvůrci pochopili původní předlohu a nakolik se nechali unést při castingu soudem manželky pana producenta. Ale MIchael Cera se svým ukňouraným hlasem se na hlavní postavu zoufale nehodí a navíc jí dodává místo intelektuálních imbecilní sklony. Ani samotné zpracování neoplývá nápady. Vzal se nejjednodušší mustr - tedy hlas v obraze. Takto filmaři postupují, když se jim nechce nic vymýšlet a jen udělat ilustrovaného průvodce, kde stačí sem tam vybrat nějaký záběr. Nač se vymýšlet s rozfázováním mluveného vtipu do obrazové podoby, když by to trvalo hodně času a dalo moc námahy, že? Jinak co se týká samotného tématu, od Prci, prci, prcičky už skutečně jde jen o rozmělňování již tak chabého nápadu, který je sice v knize vtipně popsán, protože autor pracuje s jazykem, ale ve filmu, kde se musíte vyjádřit obrazy, to zkrátka nefunguje. Nehledě na to, že to, co v knize skutečně je inteligentní a plné nápadů a vtipu, to je ve filmu podané formou pro současné teenagery a tzv. MTV generaci (vypnout mozek, pokud je tedy ještě co vypnout). Takže - docela mizerný casting, zoufalá kamera, minimum střihů, nepochopení předlohy a přizpůsobení příběhu lidem, kterým stačí, když se na plátně něco hýbe a je to barevné a občas u toho zní hudba. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/mladi-v-hajzlu.html ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Kdybych nečetl román C.D. Paynea, takhle vysoké hodnocení bych rozhodně nedal! Tahle kniha se točit snad ani neměla. Leda by to bylo komediální porno. Miluju sérii Mládí v hajzlu, co však snese papír, plátno často ne. A tak je tahle adaptace prostříhaná, nevtipná a pro diváky nedotčené předlohou musí být i značně bizarní. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem četl v dobách mládí a masturbalin nezralých, takže mě nijak zvláště nešokovalo, když mi film neříkal ani zbla. Pak jsem však vymetl pavučiny ze spodních poliček knihovny a nakoukl do dávno čteného - a ejhle, furt mě to baví, problém bude jinde. Tvůrcovstvo to posralo až do výše Eiffelovy věže. Hvězdu přihazuji za Maru, kterou bych poměrně sadisticky přefiknul, aby měla o čem brečet. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Rooney Mara, která hrála Taggarty, se původně ucházela o roli Sheeni Saunders. (Cheeker)
  • Natáčanie prebiehalo v Ann Arbor, Detroit, Ferndale, Frankfort, Hazel Park, Lake Leelanau a Royal Oak, Michigan, USA. Film sa natáčal od 12. júla do 7. septembra 2008. Časť tohto filmu bola natočená v skutočnom parku prívesov vo Wixom, Michigan. (Arsenal83)
  • Michael Cera si ve filmu zahrál dvojroli, Nicka Twispa a Francois Dillingera. Nick má hnědé oči a Francois světle modré. (Cheeker)

Reklama

Reklama