Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 6

Recenze (1 900)

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak to teda pardon. Ani nahodou. Ani keby som prizmurila obidve moje oci, zakryla si obidve usi, prisla o polovicu mozgu, tak ten film nie je hoden viac ako dvoch hviezd...Jedine, co ma donutilo to dopozerat bolo, ze som mozno cakala na nieco, co moje hodnotenie pozdvihne vyssie. Ale kdeze. Najhorsie na tom celom je, ze vzdy ked som videla Christiana, tak som sa musela smiat nad nahravkou, ktora je s tymto filmom uzko spata a proste mi nedalo si ho nepredstavovat, ako kretena, co si vybija zlost na stabe :D http://www.youtube.com/watch?v=K2Kvoy-QenY ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

McG se snaží fanouškům zavděčit tak moc, že zapomíná, že Terminátor není jen o známých hláškách. Filmu něco chybí. A tím "něco" myslím i něco jiného než Arnold. Postrádá termináoří kouzlo a atmosféru. Hlavní hrdina není Connor, ale Marcus, což se ukázalo jako dobré rozhodnutí, protože Bale se moc nepředvádí. Sam Worthington ho překonává ve všech ohledech. Nejvíc mě ale zklamal konec... ten se vážně nepovedl. Přes to všechno film docela příjemně plyne, pořád se něco děje a některé scény jsou skutečně efektivní. Přestože na Cameronovy Terminátory to nemá, o tolik horší než trojka to také není. Je to docela dobré sci-fi. Jen to ale není úplně ten pravý Terminátor. Jen mě trochu mrzí, že film u nás zapadne za o několik řad horšími Transformery 2, kteří mají výhodu, že jejich publikum je o hodně méně náročnější... to je ostatně nevýhoda filmu - laťka byla předchozími filmy saka vysoko. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Věta "Chceme natočit další pokračování s úctou k předchozím dílům." se stala jakousi marketinkově dokonalou omluvenkou pro natáčení pokračování všech kultovních filmů, ale mě z nich ta úcta nejde. A nepomůžou tomu ani scény odkazující právě na ty uctívané předchozí díly případně díl. Ano, jistě, technicky dokonalé, ačkně vybroušené, dokonce i herecký výkon Sama Worthingtona je na pochvalu. On vůbec Sam Worthington je velmi charismatický chlap a za jeho charisma ho jistě mnoho holek odměňí svým tradičním dárkem - vlastníma použitíma kalhotkama. Jako holčíčí idol No.1 v České republice mám těhle použitých kalhotek doma tuny, takže Samovi naštěstí nemusím závidět. Ale co je to všechno platný, když tenhle díl postrádá to hlavní "terminátoří" atmosféru. Podmanivá, depresivní, tvrdá zabijácká jizda se prostě nekoná a to je velká škoda, protože právě tohle dělalo terminátora Terminátorem ! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Patláma, patláma, paprťála. Takhle splácaný blockbuster tu dlouho nebyl. Pozitivní je, že aspoň ty prachy na něm jsou vidět. A že McG akci hezky inscenuje a chrlí ji střemhlavě v každou možnou chvíli. To je tak všechno - příběh byl asi terminován, nenašel jsem ho, nebo se schoval pod tu nekončící šňůru akčních scén, kterou za sebe McG nasekal stylem "už se minutu nestřílelo, lidi se asi začnou nudit, tak rychle další jízdu/bitku/výbuch". Monotónně se za sebe drtí akce nebo aspoň její náznaky, přičemž málokdy hrají důležitou úlohu i ve vyprávění. I proto Terminator Salvation nudí častěji než jeho starší bratříčci, i když na plátně poletuje mnohonásobně víc atrakcí. Jenže kašle se na atmosféru, na napětí, na postavy (za jednorozměrného Balea nedík), na kompozici scénáře, který někdo psal s nadějí, že když za sebe naházíte desítky odkazů a citací na předchozí díly, sama o sobě vám z toho vyleze hustá postapo sci-fi a lidi budou skákat radostí. Omyl (a trochu se bojím, že v pětce už se bude mluvit jen pomocí už provařenejch větiček). McG zase změnil styl, ale na rozdíl od předchozích Terminátorů jeho film neobstojí sám o sobě jako zábavná pecka s alespoň náznakem hlubších vrstev. Čtyřka je jako seriózní sci-fi/válečný velkofilm nebývale prázdná, jako popcornová jízda monotónní a bez rytmu, jako reklama na bělidla zubů ucházející (Moon Bloodgood asi vylezla do filmu rovnou z kosmetiky). Škoda těch úprav a předělávek, na zmršeném výsledku jsou cítit. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Je škoda že sa Terminator: Salvation od začiatku musel potýkať s rôznymi problémami, vrátane výberu režiséra, ktorému málokto veril, viacnásobnému prepisovaniu scenára a v neposlednom rade zrejme i zostrihu verzie idúcej do kín. Dej pritom určite nie je nezmyselný a fanúšikovia, ktorí majú skutočne jasno v terminátorskom vesmíre musia oceniť nielen všadeprítomné odkazy na minulé diely ale aj postupné prepájanie mytológie, a to aj napriek spomínanému nešťastnému zostrihu, nechávajúcemu biele miesta v deji a nútiacemu diváka k následnému zamysleniu sa. Pár žánrových klišé a menších dejových nezrovnalostí síce priam kričí ale snahu posunúť sériu smerom od už v trojke ošúchaného konceptu, zabŕdajúcemu do paródie nejde neoceniť. Boj ľudí so Skynetom v budúcnosti je totiž z hľadiska série podstatnejší ako x-té cesty Arnoldovej T-800 do minulosti, ktoré dej donekonečna posúvať nemohli. Je len na škodu, že konzervatívny divák si to nie vždy uvedomuje a tým pádom si nedokáže vychutnať ani zostávajúce klady - či už výborného Worthingtona, nádhernú apokalyptickú atmosféru a množstvo špičkovo natočenej akcie. McG v náročnej úlohe viacmenej obstál, bez spomínaných problémov si však film mohol nájsť cestu aj k vačšiemu množstvu divákov. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2009 v Hollywoodu. (Varan)
  • I v tomto pokračování zazní legendární hláška: "I'll be back." Tentokrát ji pronese John Connor (Christian Bale).
    (Rominator)
  • Rovnako ako v predchádzajúcich častiach série, aj v tomto filme zaznie veta "Come with me if you want to live". Môžeme ju počuť z úst mladého Kylea Reesa (Anton Yelchin), ktorý to povie Marcusovi Wrightovi (Sam Worthington). (RomanBond007)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama