Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (1 900)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Opening [6:01] ,2. All Is Lost [2:45] ,3. Broadcast [3:19] ,4. The Harvester Returns [2:45] ,5. Fireside [1:30] ,6. No Plan [1:43] ,7. Reveal/The Escape [7:44] ,8. Hydrobot Attack [1:49] ,9. Farewell [1:40] ,10. Marcus Enters Skynet [3:22] ,11. A Solution [1:44] ,12. Serena [2:27] ,13. Final Confrontation [4:14] ,14. Salvation [3:05] ,15. Rooster - Alice In Chains [6:16], ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film sa rozbehne ako najhustejší postapokalyptický akčný orgazmus od druhého Mad Maxa. Od Jamesa Camerona si požičiava iba mená postáv. Zaujímavo uvádza dobre obsadenú dvojku Sam Worthington / Anton Yelchin. Pohlcuje atmosférou a novými “smrťákovými” T600-vkami i transformerovskými obrami, ktorí vydávajú rovnaké zvuky ako Spielbergovi Tripodi. Parádny vizuálny masaker, labužnícky si vykračujúci béčkovo jednoduchou, ale maximálne zábavnou a efektnou cestou príslušného subžánru. LENŽE... v druhej polovici sa snímka rozhodne vyhovieť aj tým, čo si naivne myslia že tvorca Charlieho anjelov ovláda rozumom riadené univerzum Jamesa Camerona, začne sa viacej napájať na jeho motívy, zasahovať do nich a všetko nadšenie postupne vyprcháva. McG tie Cameronove filmy snád ani nevidel. Videl maximálne Scottovho Blade Runnera, v ktorom ho najviac upútali ohne, šlahajúce z komínov. P.S.: Worthington tu má výraznejšiu a dôležitejšiu rolu než Christian Bale. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídne zrežírovaný, ozvučený a otrikovaný popcorn. Presne ako jeho predchodcovia. V okamihu, keď sa oslobodíte od nostalgickej slepoty a prestanete prvých dvoch Terminátorov vidieť ako niečo viac než len prvotriedne natočené akčné sci-fi béčka, vynorí sa pred vami dôstojné pokračovanie série. Scenár má k dokonalosti ďaleko, ale dialógové (t. j. charaktery, vzťahy a motivácie prehlbujúce) scény sú evidentne (a necitlivo) krátené, rovnako ako niektoré drsnejšie akčné pasáže. To je moja jediná zásadná výhrada - rozhodne by som chcel vidieť ten o 40 minút dlhší pôvodný zostrih, v ktorom dúfam zostalo viac času aj na to, čo sa odohráva medzi výbuchmi. Takto má človek dojem, že sa díva na nonstop akčný videoklip, čo ale až tak nevadí, pretože tie akčné scény sú nápadité a zručne natočené, tempo filmu je strhujúce, postavy vďaka dobre obsadeným hercom tiež stihnú zaujať a postapokalyptická špina je dostatočne hmatateľná. Snáď len atmosféra "útlaku" sa dala urobiť hustejšia, ale to tiež pripisujem na vrub nútenému kráteniu. Posledná vec: Arnoldov nástup má až nečakané gule. Škoda, že vystrihli ten záber so svalnatou paprčou dvíhajúcou rotačák, ten vyzeral v traileroch priam ikonicky. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

To je tak, když šperk pečlivě vybroušený panem Cameronem začne obdělávat prase jménem McG, který si rochní leda tak v akčních scénách. Z třídílné terminátorovské série na mě nedýchlo ale zhola nic a z toho scénáře, ve kterém cifry v dolní části listu neznamenají číslo stránky, ale množství logických kiksů, se mi chce normálně zvracet. Worthington výraznější než Bale. Vyzdvihnout můžu jedině akční inferno z úvodu filmu a pak scénu útoku Harvestera, který hučí neskutečně mrazivým zvukem, a jeho "dětí" - mototerminátorů, které sviští hodně nápaditou stopou. Ovšem mnoho akčních scén je již obsaženo v trailerech. A závěr snad stloukl Fanda Trotl. Pane jo, to jsem docela zklamán! Rozpačitých 60% ... a digitální Arnold ... je opravdu digitální. 200 miliónů dolarů(rozpočet)/371 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/-14,5 miliónů dolarů(v kinech se nezaplatil) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

T4 se velkolepou akcí a drobnými narážkami snaží tvářit jako důstojný nástupce trilogie, ale přitom v neméně důležitých aspektech nepříjemně selhává. Scenáristické dění je naprosto béčkové, sci-fi zápletka nijaká, neboť těží z předchozích dílů, charaktery až na Marcuse nezajímavé a ploché, ikoničnost terminátora je porušena (jsou hloupí) a celková sofistikovanost se vyjma jednoho zvratu (Marcusovo prozření, nikoliv odhalení) blíží bodu mrazu. T4 však báječně slouží jako prostá akční podívaná na velké plátno, akčních scén je zde požehnaně a dá se říct, že děj nemilosrdně odsouvají na druhou kolej a to metaforicky i doslova... Zejména honička s moto-terminátory byla fantastická a za tím si stojím. 7/10 ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • Natáčení zabralo 77 dní. Probíhalo od 5. května do 22. srpna 2008 v Novém Mexiku a Kalifornii. (HellFire)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama